Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

imaginary time (sanal zaman) /summon ardeth. anlayamadım lan

E

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi benim anlayamadım şey şu. irrasyonel sayılar var diye, bunların karesini alsan da yine negatif sayılar çıkabiliyor diye. nasıl yeni bir zaman şekli ortaya çıkartabilmiş nereye dayandırmış onu anlamadım ilk olarak.

sonra bir de bu irrasyonel zaman normal zaman çizgisi ile kesişmiş bir şekilde nasıl ilerliyor. yani her irrasyonel zaman olasılığı ile paralel evrenlere nasıl bağlamış mevzuyu. kopuk oldu anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben anladım mevzuyu galiba ya başka kaynaklardan baktım.

hemen anlatayım sanırım türkçe olarak dünyanın yapılmış en iyi açıklamasını getireceğim konuya.

hani eskiden böyle not kağıtları olurdu, üstten alta ya da alttan üste doğru yaprakları hızlı bir şekilde hareket ettirdiğinizde bir çizgi film gibi kare kare hareket ettiğini görürdünüz. bunu bir kenara koyun.

sonra standart zaman çizgisini düşünün geçmiş şimdiki zaman ve gelecek olarak.

aha bu not kağıdını da açın lineer bir çizgi olarak dik olarak yerleştirin zaman çizgisine. ne oldu? şimdiki zaman üzerinde bir sürü alternatif farklı adamımız var. hepsi aynı kişi ama farklı bir pozisyonda duruyorlar. şimdi bu kişiyi alın tüm evren yapın. olasılık sayısını da sonsuz olarak düşünün.

sonsuz sayıda paralel evren var aga dan bunun farkı ne diyecek olursanız o da şu. bu matematiksel bir temele dayanıyor. şu an bunu okuduğunuz evrendeki tüm irrasyonel(sanal) sayılar alternatif bir evrenin bir kombinasyonu oluyor. başka bir evrenin irrasyonel sayılarından birinin kombinasyonu da biz oluyoruz. çünkü bize göre o, ona göre biz sanalız.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...