Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hukuksal bir soru

khazadum

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Aslında problem tam hukuksal sayılmaz gibi geliyor ama anlatayım. Şimdi 2000 yılından beri bilgi işlem üzerine faaliyet gösteren bir Ltd. Şti. var. 2008 yılına kadar güzel iş yaptık vs vs vs. 2008 yılında babamı kaybetmemle birlikte gelen psikolojik ve maddi problemlerden dolayı şirketle ilgilenemedim. zaten 1 yıl sonra da askere gittim. (uzun dönem, 15 ay) Birde bu sebepten boşladık. Neyse konumuza dönelim.

2011 yılında maliyeden bir kişi evimize kadar geldi. Nedir bu şirketin durumu ne yapmayı planlıyorsun vs vs vs. Konuştuk durumu aktardım kendisine 2008 yılından itibaren hiçbir fatura kesilmediğini, hiçbir beyanın verilmediğini, karar defterine hiçbir şekilde müdahele edilmediğini söyledim. Şirketi kapatmak istediğimi ama beyanlar ve vergilerden ötürü çok fazla borç ödeyeceğimden bu işe girişemediğimi söyledim. Maliyeden gelen kişi bir tutanak tuttu. (Kişi ile görüşüldü, sorunları dinlendi, vs vs vs) Bana resen iflas vermem gerektiğini ve bu sayede herhangi bir borç ödemeden bunun altından kalkabileceğimi aktardı. Ertesi gün yanına giderek gerekli evrakları ve dilekçemi yazıp İzmir vergi dairesine gönderdik. Çok geçmeden vergi dairesinden durum inceleniyor, en kısa zamanda sizlere geri dönüş yaparız şeklinde feedback geldi.

Neyse bu bahsettiğim olay 2011 yılında gerçekleşti. 2 yıl boyunca maliyedeki kişiyi aradım bana cevap gelmedi, bir İzmire gitsen iyi olur vs vs vs. İş yerindeki yoğunluktan ötürü de bir gidemedik İzmir'e. (Eskişehirde ikamet ediyorum.)

Sorum şu,

Bu işin sonu nereye varacak merak ediyorum. Bu konularda bilgili bir arkadaş beni aydınlatabilirse sevinirim. İkinci bir sorunda şu bu olay gerçekteşlikten sonra faturaları geri teslim edeceğim için kontrol edeyim dedim ve 1 tane faturanın eksik olduğunu gördüm. (Seri numarası atlıyor) Bu benim başımı ağrıtacak eminim ve bu konuda ne yapmam gerekir.

teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...