Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shengen_Yunanistan_Önceden Otel Ödemes

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar selam,
Turistik amaçlı olarak 5günlüğüne bu yaz Yunanistan'a gideceğim, dolayısıyla önümüzdeki günlerde Shengen vizesine başvuracağım.
Soracağım soru şu ki:
Booking.com dan rezervasyon yaptım. Ödemeyi otele gidince yapacağım fakat konsolosluk sayfasında vize için gerekli dokumanlarda: "otel rezervasyonu (ödeme makbuzu talep edilebilir)" gibi bir ibare var. Vizeyi garantiye almak için önceden ödeme yapayım mı? (50 TL masraf kesilcek havale yapınca) Yoksa risk alıp sadcece rezervasyon ile mi vize görüşmesine gideyim? 1 arkadaşıma Hollanda için Shengen vizesi çıkmamış sadece rezervasyonu olduğu için.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

almanyada 3 defa vize aldım
hep rezervayonu yaptık internetten odedik sonra iptal ettik

Ya otel yöneticisi bana 2 seçenek sundu:
1-) We can pre-authorise your credit card for your total cost of your stay
2-) Deposit the reservation amount to my bank account. Once I received the money, I will send you a confirmation.

Şimdi ben bu seçeneklerden 2.sini seçeceğim ki bana ödeme makbuzu göndersin. Fakat bu transfer ücreti de 50 TL. Eğer vize; ödeme yapmadan sadece rezervasyon ile çıkarsa hiç uğraşmayayım.
Mesaj tarihi:
aquila said:

bosver yunanistani, bodrumda cok guzel bi otel varmis. adi antik zeytin, yunanistanin tamamindan guzel. oraya git.

Organik otel hem domatesin en çürüğü, meyvanın en kurtlusu. Tarlaya sıçıyomuşun o derece.
Mesaj tarihi:
Aiko said:

yazmışlar. hiç otelle muhattap olma. booking.com dan ayarla sonra iptal edersin.

Abi ben ayarlamıştım zaten oteli booking.com'dan, rezervasyonum var ama rezervasyonuma ödeme yapmak istiyorum, confirmation almak istiyorum. Yapamadım, yok mu böyle bişey acaba.
Mesaj tarihi:
1. yünanistan sokak dilencisine bile vize vercek durumda
2. bizim ege şeridindeki en boktan yer yünanistan'ın en iyi yeri ile aynı klasmanda
3. booking.com dan ön ödemesiz bi yere rez yaptır, direk alıyosun vizeyi. extreme durumlar için yazılmış bi yazı o bence. hiç sorun yaşamadım bugüne kadar
Mesaj tarihi:
Voys said:

1. yünanistan sokak dilencisine bile vize vercek durumda
2. bizim ege şeridindeki en boktan yer yünanistan'ın en iyi yeri ile aynı klasmanda
3. booking.com dan ön ödemesiz bi yere rez yaptır, direk alıyosun vizeyi. extreme durumlar için yazılmış bi yazı o bence. hiç sorun yaşamadım bugüne kadar

Geri dönüş için tşkler Voys; booking.com'dan ön ödemesiz bir rezervasyonum var. Ne olur ne olmaz diye onu gitmeden önce ödeyip kapatayım diyordum. Ama güveniyorum madem. 10 Haziran'da vize görüşmesine gideceğim.
Mesaj tarihi:
geçen sene girit'e gitmiştim, adamların duruma gayet de iyi hiç krizde falan değiller yani.

heraklion muydu adını tam hatırlamıyorum da deniz manzaralı bir kafeye gitmiştik akşamüstü ve 8 9 kişiydik. mekanın dışındaki masalara galiba sezon bitimi diye servis açmıyorlardı ama servis açtığı yer ile arası 10m bile yoktu ve o kadar kişi gitmemize rağmen adamlar zahmet edip de 2 çay getirmemişti. Türkiye'de öyle bir grup gelecek önüne kırmızı halı sererler.

çoğu tarihi yerin girişinde işte avrupa birliği (başka deyişle almanya) tarafından restore edilmiştir şeklinde tabelalar var. adamlar avrupa kültürünün kaynağı biziz bu tarihi korumak ab'nin sorumlulugu şeklinde düşünüyorlar.

İşin özeti inanılmaz bir tarihi miras, akdeniz kültürü, candan ve rahat insanlar. gidin görünç
  • Yeni Oluştur...