Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Serverlardaki Rogue Çokluğu..

Instigator

Öne çıkan mesajlar

Instigator, bu durum sadece rogue'lar için geçerli değil, hunter ve paladin sayısı da çok fazla. Alliance'ların çoğu rogue, paladin ve hunter seçiyorlar. Horde içinde bu durum söz konusu(+shaman) ama sayımızın azlığından dolayı biraz daha dengeli gibi. Stealth olmak çok eğlenceli ve ayrıca rogue'un diğer özellikleri de çok hoş ama rogue overpowered bir class değil. Birçok insan rogue oynadıktan sonra vazgeçebiliyor mesela mirage ve dalamar gibi. Birazda okuyup etkileniyorlar ve sonradan sarmayabiliyor. Bir arkadaşım oyunda melee classlar ile çok sıkılıyorum ve büyülerin görüntüleri çok hoşuma gidiyor demişti. Bu insanların seçimi ve bunu değiştirmek zor. Bekleyelim görelim daha çok fikir değişiklikleri olur. Ayrıca blizzard durumu görüp bazı classlara güzel özellikler getirip dengeleri değiştirmeye çalışıyor. Mesela son patch ile druidlere getirilen bear formda +armor kesinlikle druid'i oynanabilir duruma getirmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deadmarine, 02 Ocak 2005 15:20 tarihinde demiş ki:
Mage oynayan arkadaşlar hep aynı sözü kullanmışlar, "O mage işini bilmiyormuş, kötü oynuyormuş". Lol bende size yenilen rogue işini bilmiyor yada kötü gününde diyorum. Ben asla bir mage'e cheap shut'lı(stun) açılış yapmam. Bakın yaptığınız duel'lerde rogue'ların size saldıracağını biliyorsunuz ama wow dünyasında siz gezerken bunu beklemiyor olacaksınız. Mesela bir maden kazarken arkadan gelen bir rogue'u farketmeniz imkansız, ben bu şekilde birçok kişiyi indirdim ki stealth oyunda rogue seçilmesinin en büyük nedenidir tabi birde yüksek dmg ve hız var. Stun'a karşı blink özelliğinizden dolayı rogue'un hareket ettirmeden kesme kombinasyonunu kolaylıkla bozabiliyorsunuz. Bu yüzden ben ambush ile başlarım ki bu sizin yarı health kalmanızı sağlar. Eğer panik yapmazsanız ve blink yapabilirseniz bende hemen vanish yaparım. Siz elimden kurtulduğunuzu sanırsınız ama beni yine göremezsiniz(Unutmayın görmediğiniz rakibe hiçbirşey yapamazsınız buna poly dahil). Yarı health'den kurtulmak için potion ve bandaj kullanırsınız ama bakalım 2. ambush'da bunları kullanamamanız sizi nasıl etkileyecek. Blink'in cooldown'u var ve sizin artık potion bandaj hakkınız yok. Ben bu sefer ambush+kick ile başlarım ve siz 7sn büyü atamazsınız, bye bye mage.

[Bu mesaj Deadmarine tarafından 02 Ocak 2005 15:27 tarihinde değiştirilmiştir]

kick ile mage oldurmen imkansiz :) bunu baya bi tartistik rogue arkadaslar ile sana su kadarini diyim :
Limited Invulnerability Potion
Requires Level 45
Use: Imbiber is immune to physical attacks for the next 6 sec.
bunu su anda kullanamiyorum ama genede aliyorum rogue lari neyse benim demek istedigim herseyin bi antisi vardir en azindan soyle diyim oyundaki cc buyulerinin cogu mage te her sekilde kendini kurtarip avantajli duruma geciyo bunun ustune alchemy de gelince iyi bi oyuncu isen indirmek oyle kolay olmuyo cogu rogue saniyoki kick ile oldurucek falan yok oyle bisi bicok duelde bana karsi denedi roguelar ve sonuc basarisiz mage ler dusundugunuz gibi degil. mage icin en zor class bence priest, shaman (zaten horde um bu onemli degil) pally en kolaylarida rogue ve warriordur su ana kadar ciddi anlamda canimi acitan pek rogue ve warrior olmadi[signature][hline]Gladric RR10L3 Mercenary ML7 Banelord - Kay
Anchorite lvl 22 Çoban - Shadow Moon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 02 Ocak 2005 16:01 tarihinde demiş ki:
Bir sonraki 6sn atarsın kick'i?

ustumdeki frost armordan dolayi snare olmus olcak zaten yuruyp bile kacabilirim + bu sure zarfinda ben blink tusuna spam yapiyo olucam direk blink her turlu kacar anlican :)[signature][hline]Gladric RR10L3 Mercenary ML7 Banelord - Kay
Anchorite lvl 22 Çoban - Shadow Moon
Sosyal ağlarda paylaş

Yürüme hızını yavaşlatan poisonlar ile istediğin gibi kaçamadığın gibi her büyü tipi için resist potion var.

Ya demek istediğim rogue güçlü falan değil. Oyunda herşeye bir nane var. Şunu yaparsam herkes dağılır teorisi direk yatar çünkü onu yapmamayı sağlayan bişeyler mevcut. Önemli olan hızlı düşünme kabiliyeti ve durumu doğru değerlendirip düşmana doğru şekilde saldırmak. Bunu yapamayan insan doğru potionları taşına biri tarafından yere serilir direk.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Kick rakibin, talentlerı da eklersen, 7sn büyü yapmasını engelliyor. Bu da bana 7sn sana etkili vuruşlar yapmam için büyük bir avantaj sağlıyor. Evet herşey için çare var ama şunu unutma eğer o potion'ı kullanırsan heal potion kullanamazsın ki bu da yarı health ile savaşa başlaman demektir. Bakın rogue ile stealth halinde olmadan savaşırsanız ve belli bir mesafede başlarsanız şansınız yükselir ama rogue'un oyunu stealth+ilk vuruşa dayandığından ve rakibin paniğini de eklerseniz bu zaten savaşı kolaylıkla kazanmanız anlamına gelir. Ama yine de rogue'un çok çeşitli yeteneklerinden dolayı stealth+ilk vuruş olmasa da kazanma şansı vardır.
Kısacası oyunda herkes herkesi yenebilir, ama classların özelliklerinden dolayı bazı classlar bazılarına üstünlük sağlarlar. Rogue'ların oyundaki görevleri grup savaşlarında arka safhalardaki healer veya area damager görevini yapan classları indirmek olduğundan mageler kolaylıkla rogue'ları keser demek biraz komik kaçıyor. Oyun bu yönde değil, nasıl benim için shamanlar ve paladinler zor rakiplerse caster'lar içinde rogue'lar ve priestler zordur. Ama yine de caster rogue veya priest kesemez diye bir durum söz konusu değildir sadece işi diğerlerine nazaran daha zordur.
Sosyal ağlarda paylaş

rgoue la iyi bir warrior u öldürmen çok zor. evasion falan diye atıp tutmuşsunuz.
her evade ettiğinde manyak gibi damage yiyeceksin hemen arkasından. overpower diye bi stil duydunuz mu? gidin bi bakın.[signature][hline]Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Armsman of the HUN
Dantess the Infiltrator of the HUN
Polga the Sorceress of the HUN
Allegria the Skald of Tough Luck
Beathrix the Spiritmaster of Tough Luck
Sosyal ağlarda paylaş

denge menge yok birakin bu işleri
hele bi lvl60 olup günde 100 defa pvp yapin ondan sonra gelip buraya bidi bidi edin
8 gündür 30 kişilik lvl 60 grupla yaptığımız tek şey aynı saatte oyuna girip 2 kere brs raidi yapmak (3 saat x 2 ) sonrada lochmodan gryphoncuda (sessiz sakin ve lagsiz) oturup pvp yapmak , 10 tane falan warrior var , daha bir kere kesebilen olmadi , duel bile yapmiyoruz artik çoğu zaman rogue vs warrior dengesiz olduğu için
birisi fire mage daha fazla dmg vuruyor demiş
evet vuruyor ama benim ona vurmamı engelleyecek birşeyi yok
shieldi çok dandik frost nova si yok
paladin arkadaş da rogue u her türlü kesiyormuş
us warsong da isen bir anca önce lvl atla buluşup deneyelim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Dalamar_, 02 Ocak 2005 16:17 tarihinde demiş ki:
Taş-kağıt-makas mantıklı bir oyun olduğuun hala anlamadınız ya.. Helal olsun sevgili ahali!

su mantikla calismayan bi mmorpg yok piyasada zaten ya
varsa soyliin direk deniycem :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GEd, 02 Ocak 2005 22:40 tarihinde demiş ki:
said:
_Dalamar_, 02 Ocak 2005 16:17 tarihinde demiş ki:
Taş-kağıt-makas mantıklı bir oyun olduğuun hala anlamadınız ya.. Helal olsun sevgili ahali!

su mantikla calismayan bi mmorpg yok piyasada zaten ya
varsa soyliin direk deniycem :)

sende işini biliyorsun ha :P[signature][hline]I'm the pain you tasted, fell intoxicated.
I'm the trouble starter, fuckin' Instigator!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deadmarine, 02 Ocak 2005 15:42 tarihinde demiş ki:
Stealth olmak çok eğlenceli ve ayrıca rogue'un diğer özellikleri de çok hoş ama rogue overpowered bir class değil. Birçok insan rogue oynadıktan sonra vazgeçebiliyor mesela mirage ve dalamar gibi. Birazda okuyup etkileniyorlar ve sonradan sarmayabiliyor. Bir arkadaşım oyunda melee classlar ile çok sıkılıyorum ve büyülerin görüntüleri çok hoşuma gidiyor demişti. Bu insanların seçimi ve bunu değiştirmek zor. Bekleyelim görelim daha çok fikir değişiklikleri olur. Ayrıca blizzard durumu görüp bazı classlara güzel özellikler getirip dengeleri değiştirmeye çalışıyor. Mesela son patch ile druidlere getirilen bear formda +armor kesinlikle druid'i oynanabilir duruma getirmiş.

yanlış anlaşılma olmasın. ben rogue'dan gayet memnunum. pvp'de gayet iyi bir class ve dediğin gibi gereğinden fazla güçlü de değil.

ben oyuna daha başlamadan class'larıma karar vermiştim. rogue oynamak aklımdan bile geçmemişti. sadece beta oynarken, retail'de oynayacağım class'ı oynamak istemedim ki zevk kaçmasın. rogue oynadım da beğenmeyip bıraktım diye bir şey yok. aksine ilerledikçe çok hoşuma gitti ve hiç düşünmediğim rogue'u oynamayı bile düşündüm bir ara. ama hem aşırı rogue olduğundan hem de benim tarzıma uygun olmadığından retailde oynamayacağım.

level 30-39 arasında girdiğim teketek pvp'lerin çok büyük çoğunluğunun kazandım. öldüremediğim adamdan da kaçtım. meydan savaşları olmadığı sürece ölmem çok çok nadir. kaçmak için her türlü koz var elimizde, aynı şekilde kovalamak için de.

ortalıkta stealth ile dolaşıp habersiz rakiplere saldırmak çok büyük avantaj sağlayabiliyor. ama ne bileyim, rakibin hp'si ya da manası azken saldırmak içime sinmiyor. hp ve manası doluyken bekliyorum ki mob'un birine saldırsın. mob'a saldırınca giriyorum direk pvp'ye. böylece yanımda 1 tane de npc ally oluyor. ;) ama yine de içime sinmiyor açıkcası. bazen de adam mob'la uğraşırken kendimi gösteriyorum sonra tekrar stealth oluyorum ki hazırlansın savaşmaya diye.

söylemek istediğim, rogue işini bilenin elinde harika bir class. bir sürü avantajı var. stealth mükemmel bir şey. her türlü sürprizi yapabiliyorsunuz, istediğiniz zaman kaçabiliyorsunuz herkesi şaşırtabiliyorsunuz. pve'de dungeon'da meydan savaşlarında warrior'dan daha fazla dmg verebiliyorsunuz. solo olarak kendinizden 2-3 level yüksek questleri yapabiliyorsunuz. seveni de çok ama benim tarzım değil. belki ilerde 2 karakterimden sonra bir rogue açabilirim. ;)

ps: rogue oynarken en hoşuma giden şey, adama kendimi gösterip hemen stealth olup bir köşede beklemek. adam ilk önce panik oluyor, büyücü ise hemen üstüne koruma büyülerini atıyor etrafta geziyor. 1 dk falan geçtikten sonra yavaş yavaş işine devam ediyor ama hala etrafa bakiyor hala oralarda olabilirim diye. ben biraz da bekliyorum. health'i manası azalmışken adamın saldırdığı mob'u öldürüp el sallayıp gidiyorum olay yerinden. zevkli oluyor. ;) bir de stealth kullanıp 2-3 kişilik partileri gafil avlayıp öldürmeye çalışıyorum. genelde 1'ini öldürüp kaçıyorum, bazen ölüyorum ama zevkli oluyor.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 02 Ocak 2005 23:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İyi oynayan herkesi öldüremiyor. Örneğin mage ne kadar iyi oynarsa oynasın hiç bi şekilde salak olmayan bi rougeyi öldüremiyor.
Bi b@p the kenk lvl 60 olmadan konuşmayın demişte benim lvl 34 vs lvl 34 yaptığım dueller ile lvl 60 vs lvl 60 duelleri arasında fark yok ki. Şimdi 500 vuruyorsam lvl 60 da 1000 vuracağım. rakibim 200 vuruyosa 400 vuracak. Zeki olan birinin illa lvl 60 olması gerekmiyor baı şeyleri anlamak için.
Warior vs Rouge %60 warior şanslı %40 rouge şanslı oluyor duel başında. Ancak duel değilse stealth olduğundan rouge nin kazanma şansı artıyor.[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

artik duellerdede gayet stealth kullaniyoruz
zaten sn countdown var
eskisi gibi dueli atip stealth olma değil artik olay
ayrica neden stealth olmayim ?
stelath olmadan warriorun charge yapmasini beklemek de pek mantikli değil ,
ayrica bende lvl40 ken öyle diyordum ama lvl60 olunca işin şekli değişti sadece itemlardan 1k dmg vuruyorum
trinket ile 700 physical dmg absorb var
lvl 35 de 4 sn süre stunın şimdi 6 saniye sürmesi var
2 saniye çok büyük bir fark , neyse sen warrior ile rogue kesebiliyorsan bravo sana birşey diyemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
herhavzindibayni, 02 Ocak 2005 22:27 tarihinde demiş ki:
denge menge yok birakin bu işleri
hele bi lvl60 olup günde 100 defa pvp yapin ondan sonra gelip buraya bidi bidi edin
8 gündür 30 kişilik lvl 60 grupla yaptığımız tek şey aynı saatte oyuna girip 2 kere brs raidi yapmak (3 saat x 2 ) sonrada lochmodan gryphoncuda (sessiz sakin ve lagsiz) oturup pvp yapmak , 10 tane falan warrior var , daha bir kere kesebilen olmadi , duel bile yapmiyoruz artik çoğu zaman rogue vs warrior dengesiz olduğu için
birisi fire mage daha fazla dmg vuruyor demiş
evet vuruyor ama benim ona vurmamı engelleyecek birşeyi yok
shieldi çok dandik frost nova si yok
paladin arkadaş da rogue u her türlü kesiyormuş
us warsong da isen bir anca önce lvl atla buluşup deneyelim

sen lvl 60 olduguna eminmisin? yoksa decece yazmak icin oylesine bisilermi salliyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...