Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Özellikle teknik alanda eğer bildiğiniz dilin yeterli olduğunu düşünüyorsanız, latin dillerinden çıkıp asya dillerine geçin. Çince ve Japonca bu alanlar için harika mekanlar. Ha bir de Korece.
Esau Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 22, 2014 Ben kararimi verdim. Almanca ogrenecegim. En basta soyledigim gibi ikinci yabanci dil de bir uzmanlasma dusuncem yok. Orta seviyeye ulassam yeterli. Ondan sonra ne kadar gelistirebilirsem bana kar olur.
razzo Mesaj tarihi: Haziran 24, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2014 Özel hukuk alanında akademisyen olmak gibi bir plan varsa: iyi ingilizce ve iyi almanca Corporate dünyasında: mükemmel ingilizce ve iyi almanca
XX Mesaj tarihi: Haziran 24, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2014 Eğer türkiyede yapacaksan işini ingilizce bikere edebiyat düzeyinde olmalı. sonra fransızca iyi essay yazabilir düzeyde olman + konuşma telefonda iyi olmalı ve sonra almanca... hah bak eğer Büyük davalara bakmicaksan yani insan haklarına kadar uzancak bişiler değilse Fransızca yerine italyanca almanı öneririm
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 peki ingilizce edebiyat düzeyine nasıl getirilir? YDS:72 alan biri için örneğin
reyou Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 C# ogrenebilirsin, ole yada bole herkesin birgun developer olma hayali vardir :)
Teddy Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2014 Öncelikle ikinci dili neden öğrenmek istiyorsun? Eğer herkes ingilizce biliyor fark yaratmak istiyorum diyorsan okumaya devam et. Yok ben hobi olarak öğrenmek istiyorum diyorsan o zaman diyecek bir şeyim yok, hangi dil daha çok hoşuna gidiyorsa onu öğren. Akademisyen olmayacaksan çok iyi bir İngilizce dışında başka bir yabancı dile ihtiyacın yok. Bilirsen de toplantı öncesinde müvekkille small talk yapma amacıyla kullanırsın o kadar. Çok iyi fransızca, almanca veya italyanca bilen arkadaşlarım var ve hiçbiri iş hayatında aktif olarak bu dilleri kullanmıyor. O dili bilen kişilerle bile ingilizce konuşmak gerekiyor, çünkü emailin cc sinde o dili bilmeyen bir sürü insan oluyor. Ben bir süre almanyada uluslararası bir hukuk bürosunda staj yaptım. Almanca hiç bilmiyorum. O büroda çalışan bir çok avukat hatta bir kaç partner bile almanca bilmiyordu. Akademisyen değilsen farklı ülkelerin hukuklarını karşılaştırıp, yargı kararlarını incelemiyorsun zaten. İncelemek istesen bile ne yazık ki öyle bir zamanın olmayacak =) Bu sebeple ikinci bir dile ayıracağım vakti ingilizceni geliştirmek için harcamanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Herkes ingilizce biliyor diye düşünebilirsin ama gerçekten bilmiyorlar. Kolay gelsin.
Öne çıkan mesajlar