Mathias Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2014 Merhaba herkese, Belki bir bilen var diye sormak istedim, Vücuttaki hücrelerde bildiğiniz gibi atp transferi vs. için potasyum magnezyum ve sodyum gibi elementler kullanılıyor. Benim merak ettiğim neden özellikle potasyum ve sodyum kullanıldığı. Neden başka bir metal değil de özellikle potasyum. İnternette doğru dürüst bir bilgi bulamadım. Aradığım cevap " işte bu anot, +4 yüklü , e hücre de -4'lü. Bu yüzden eşitler vs." değil elbette. +4 -4 ise bile neden 4, onu arıyorum yani :). Fire away ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2014 Bildiğim kadarıyla her ikisi de pozitif yüklü sodyum ve potasyumun. Derişimleri ve yükleri farklı, o yüzden potansiyel fark oluşuyor, sinir hücrelerinin elektrik dengesinde falan önemli bu da. Niye sorusu çok ucu açık soru abi. Mesela yaşam için niye karbon atomları kullanılıyor? Çünkü bağ kurma kapasitesi ve uzun moleküller oluşturma yeteneği çok elverişli. Bu da öyledir diye tahmin ediyorum. Doğada bulunma sıklığı bitkileri, bitkilerde çokça bulunması hayvan evrimini etkilemiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2014 allahın hikmeti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
j_bLiND Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2014 sodyum, potasyum kolaylıkla bir elektron vererek kararlı yapıya (soygaz dizilimi) geçerler. elektropozitiftirler. çapları uygundur falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar