Gimli Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Simdik arkadaslar elimde taze taze alinmis bir GEEKADSL Pro-MAx UE4 adli modem var. ADSL konusuna baya bi fransizim .Hatta bu adsl alinma isi ben haril haril proje çizerken sevgili annem tarafindan eve monte edilmis. Çözmek de bana kaldi. Biri bana öncelikle adslin internete baglanma prensibini anlatabilir mi? Nasil olacak simdi bu? Cevirmeli ag baglantisi mi berekiyor? Modemle beraber gelen cd'nin içinde de manuelden öte bi driver vb yok. Router ayarlarina girdim manueldeki 10.0.0.2 den. Bikaç bisey degistirdim ama bi kismini ISP nizden alin diyor. HELP![signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 kullanıcı adı ve şifreni yazman laızm öncelikle birde adsl hattının açılmış olması cd kurunca zaten çoğu ayar yapılmış olur driverle updateler filanda yeniyse ip ile uğraşmana gerek kalmaz muhtemelen[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 cd kurunca diyorsun da bana verilen cd nin içinde sadece manual ve bikaç web programi var. (acrobat reader, flashget vb)[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Adsl modem le internete girmek için ya ethernet kartın olucak yada modemin usb cıkışı olucak ki bilgisayara usb den baglayabilesin ethernet li olanlarda daha az sorun cıkar ve daha güvenli seçim çünki firewall var Sen hardware i bagladıgında gerekli işlemleri yapıp pc yi açtıgın zaman windows otomatik algılayacaktır. 10.0.0.2 ye girip öncelikle kullanıcı adın ve şifreni yazmalısın sonra: Wan : Mac spoofing: disabled ATM : UBR ENCAPSULATION : PPPoE LLC Bridge: Disabled IGMP: Disabled Authendication: Auto Automatic Reconnect: tickli Mru ve Mtu: 1492 Mss: 1432 Lan: IP adres: 10.0.0.2 Subnet Mask: 255.255.255.0 DHCP Server: seçili (bişi kaybetmessin) (olurda hub fln takip birkaç pc baglarsin , tek pc olcaksa single user yaparsin) DHCP address pool selection User defined seçili ( internal ip araligini sen belirle diye) 10.0.0.11 10.0.0.30 yaz DHCP gateway selection : Automatic Usermode: multi user (tek pc de single user) PPP: session name: simple ppp session Pvc: 0 service name: ttnet account to use: simple ppp account 0 disconnect timeout: 0 Mru, Mtu: 1492 Mss: 1432 authentication: auto add / modify: submit de Nat: nat: Napt DNS ttnetin bazen dns ler göçüyor ve nete giremessen bilki bundandır user defined seç 212.156.4.10 212.156.4.7 yap , olurda giremessen fln son rakamı salla deiştir ehe yada arkına tel aç ne oldu la dns ler de sölesin (son rakamları 1-10 arası sallamak rule) save settings and reboot[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * * Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Oh çok sagol dinamik. Peki bu "gerekli ayarlar" nedir windowsun algilamasini saglayan? Yazdiklarin mi? Bu ar ada elimdeki modem ethernet girisli bilgisayarimda da, daha önce kablonetim oldugu için ve kabloneti laptopa dagattigim için, iki tane eternet karti var. O açidan bi sikinti olur mu?[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 hiç sıkıntı yok zaten senin bilgisayarın modemi algılama gibi bir sıkıntı duymayacak çünkü algılamayacak :) sen sadece takıcan parçaları pc ye sonra 10.0.0.2 ye giricen modemin bellegine bu bilgileri girip save ettiginde modem pc den ayrı bir aygıt gibi calıstıgından int e kendi baglanacak ve sana al sayemde int e giriyosun diye ethernet kartı üstünden cable modem gibi hizmet edecek ne pc yorulcak ne sen pc her acıldıgındada zaten int de olucaksın yeni nesil adsl modemler böle cnm eskiden dial up gibi çevirmeli baglanıyodu adsl modemler ( gerçi 1 sn de baglanıyodu ama olsun ehe)[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * * Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Hay bin yasa dile simdi benden ne dilersen :D[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 sen cüceysen bizde cüceyis cnm ehe lafımı olur afiyet olsun :)[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * * Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar