Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gümrük vekaletliği

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Full time bir amatörlük ile daha karşınızdayım.

Şimdi ben bi tanıdığın firmasına süresiz olarak gümrük işleri için vekalet verdim. Evrağı düzenleyene de süresiz olsun dedim. Bir sıkıntı olur mu vs. diye sordum yok hiçbir şey olmaz dedi. Yani ben de hatalı sordum yine aslında asdfs

Noter hanımda imzalarken dedi ki genelde süresiz yapmazlar, 3-4 yıllık yaparlar. Niye dedim, iptal etmesi bayağı zor oluyor dedi. Masraflı bir de dedi.

Şimdi olay şu, yapanlar vardır zaten burada da gümrük müşaviri + çalışanlarının hepsine gümrük işlerinin tamamı için vekalet veriyoruz. Bu da ben de yaklaşık 30 kişiye falan denk geliyor.

Bu vekaleti ola ki bir gün kaldırmak istedim işte noterin dediğine göre hepsinin adreslerini vs. bulmam gerekiyormuş. Yani sadece adres bulmaysa bir şekilde zaten halledilir gibime geliyor. Onun dışında 400-500TL arasında masrafın olur, çok kişi var diye içinde dedi. O umurumda değilde işte bu 30 kişiden tek tek bir şeyler toplamam gerek mi yoksa otomatik olarak işlem olur mu bir şekilde? Yani sokim her şeyi e-devletten yapmaya başladılar. Bana noterinde dediği saçma geldi ama sonuçta noter lan, yalan söyleyecek hali de yok :(

Hani zaten çalıştığım sürece bu tanıdıkla götürmek istiyorum işi de işte ola ki iptal etmek vs. gerekti vs. vs.

Boşuna mı telaşlanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim, vekaletnamenin kaldırılması bir azilnameye bakar. O da vekaletname çıkarmaktan daha kolaydır diye düşünüyorum.

Bulunduğun bölgedeki başka bir noterin telefonunu bulup ara sor istersen. Vekalet çıkaracağım gümrük işleri için, iptali nasıl oluyor bilgi alabilir miyim dersen yardımcı olurlar.
Sosyal ağlarda paylaş

gumrukleme ofisi senin adina islem yapabilmek icin vekalete ihtiyac duyar.

biz her zaman calistigimiz yer olsa bile her spedisyonunda gerekli evraklari doldurtup ayni ayri vekalet aliriz musteriden.

her spedisyonun degeri, agirligi vs.sine gore vekalet yaptiririz

trde sistem nasil bilmiyorum ama uzun sureli vekalet mantikli degil.

daha ucuz yapan bi yer bulursun ve ya duzgun calismazlar degistirmek istersen sorun yaratabilirler o vekaletle.
Sosyal ağlarda paylaş

ya mantıken bana da sorun olmaz gibime geliyor da kadın kafama taktı ya

masrafında değilim yani, uğraştırmasın gereksiz yere benim tek derdim o...

ben bi arayıp sorayım başka noteri harbi düşünemedim yorgun kafayla, gerçi verdiğim velaketten bir bok olacağından da korkum yokta işte asdf

Odeon said:

daha ucuz yapan bi yer bulursun ve ya duzgun calismazlar degistirmek istersen sorun yaratabilirler o vekaletle.

Yani işte ondan da korkum var hafif, yani sadece bu iş içinde çalışabilirdim de yani dediğim gibi tanıdık sayesinde dışarıdakilere göre daha ciddi destekte bulunabilirler. Hatta ilk çekimimi denetime gitmesin vs. diye bayağı kastıracaklar işte bugün gidip onu da konuşacaktım.

Ama işte ilerisi için bilmiyorum. Amcam falan da buraya getirecek kendi işlerini vs. bakalım. Yani sorunda çıkarmazlar tahminen vekalet iptali içinde işte bilmiyorum ya, bir süre bunlarlayım orası kesin ki o da en az 1-2 sene olacak gibi gözüküyor.
Sosyal ağlarda paylaş

senin o vekaletinle sen onlara is vermeden hicbirsey yapamazlar.

yani sen gidip yan ofisteki spedisyoncuya is yaptirmak istersen verirsin o adamada vekalet al kardesim bu isi sen yapacaksin dersin.

hicbir sorun olmaz.

herzaman her operasyona tek vekalet en mantiklisi ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...