Clauvn Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Merhaba, benim bu bölüm hakkında bir kaç sorum var: 1)-Nerede okumalı bu bölümü? 2)-En yüksek puanlı üniversite en iyi üniversite midir? 3)-Kalifiye bir aşçı olmak için bu bölümü ne kadar gereklidir? 4)-İş imkanları nelerdir? 5)Yurtdışı,erasmus gibi olanakları var mıdır? yardımlarınız için teşekkürler :3
pontipati Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 yurtdışı erasmus vardır :3 izmir de okuncak güzel yer yok sanırım
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 bence bunu senin yaptıgın bir yemekte tartışabilir cansu :3 7tepe iyidir
Civcivhead Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 erkek çıkarsa şırdan, mumbar falan yersiniz beraber artık.
Clauvn Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 keh keh Bolu,İstanbul ve Ankara var bu bölümün okulları. Ankara'da da Gazi Üniversitesi var bu bölüme sahip okul
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 boluda karnıyarık istanbulda steak öğrenirsin şaka şaka bilgim yok atıp tutuyorum tamam tamam benim ısmarladıgım bir yemekte kill la killin en güzel bölümü hangisiydi tartışması yapabiliriz selin :3
Clauvn Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Yapmayın şöyle şeyler abiler ;w;. Bilgi lazım tavsiye lazım
Fin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 öyle karı şeylerini sorup gamagori koymak olmadı kak soan doğra.
pontipati Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Clauvn said: keh keh Bolu,İstanbul ve Ankara var bu bölümün okulları. Ankara'da da Gazi Üniversitesi var bu bölüme sahip okul izmir de var ne biçim araştırmışsın angaralı
Shean Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Önce söyleyeyim Gazi'ye gitme. Hem eğitimi, hem de öğrencileri açısından dandik bir yer. Yeditepe Üniversitesi gerçekten kaliteli gastronomide ama mutfağa neredeyse trilyon harcadılar. O yüzden inanılmaz büyük paralar istiyorlar. Senelik 7 bine girebilirsin belki. Sonuçta yüklü bir miktar para vericeksin. Okan Üniversitesi çok ezik bu konuda. Mutfağa 4-5 kişi anca sığacakken tüm sınıfı sığdırmaya çalışıyorlar. Bolu ise Yeditepe gibi çok güzel. Ayrıca kampüsüde mükemmel bir yerde. Yeşillik, ormanlık alanda öğreniyorsun. Çok güzel bir havası var ve çoğu şef aşcı oradan çıktı. Buradan mezun olunca ne yapabilirsin; Şef Aşcı olabilirsin. Aşcı ezik, şef aşcı yetiştiriyorlar gastronomide. Gurme olabilirsin. Otellerin içecekleriyle, içkileriyle ilgilenebilirsin. Firmalarında. Ayrıca kendi tv showunu yapabilirsin. sdfgp Bi' de kendi yemeklerini/içeceklerini yaratıp otelde sunabilirsin. Ayrıca İstanbul, Bolu haricindeki Gastronomi bölümleri cidden seni bir yere getirmez. Erasmus kasacaksan da yemekleriyle ünlü ülkelere git. Sonra yavaş yavaş asya ülkelerinede gidersin. Öğrenmeye çalışırsın yemeklerini. Kalifiye bir aşcı olmak için -gerçekten saygı duyulan bir aşcı- buradan mezun olman şart. Üniversitenede bağlı olduğu için Bolu veya İstanbul dışına gitme diyorum. Kıytırık bir aşcı olacağına, kas, mesleğinde yüksel ve saygı duysunlar sana. Çünkü Türkiye'de aşcı eksiği çok fazla. Bazı yabancı ülkelerde-hatta çoğu, aşcı olarak gidersen vatandaş olmak için başvurursan kolaylık sağlıyor.
Clauvn Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Anladım abi, teşekkür ederim. Yeditepe yetenek sınavı diyor?:S puan tutsa da girememe gibi bir ihtimal var mı ?
Clauvn Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 pontipati said: Clauvn said: keh keh Bolu,İstanbul ve Ankara var bu bölümün okulları. Ankara'da da Gazi Üniversitesi var bu bölüme sahip okul izmir de var ne biçim araştırmışsın angaralı İzmir ekonomi de açmış. :p
Zikko Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 ekonomi yeni açtıysa gitme sakın ilk açılan/yapılan şeyler hep sakat oluyodu orda :) ama gidersen de ilk mezunlardan olacagın içi civarda iş bulma olasılıgın çok yüksek bilemedim .. ben de 30 yaş üzeri sınavsız üni. muhabbeti gelirse okumayı düşünüyorum şu bölümü hobi olarak sfdsa
Clauvn Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Shean said: Önce söyleyeyim Gazi'ye gitme. Hem eğitimi, hem de öğrencileri açısından dandik bir yer. Yeditepe Üniversitesi gerçekten kaliteli gastronomide ama mutfağa neredeyse trilyon harcadılar. O yüzden inanılmaz büyük paralar istiyorlar. Senelik 7 bine girebilirsin belki. Sonuçta yüklü bir miktar para vericeksin. Okan Üniversitesi çok ezik bu konuda. Mutfağa 4-5 kişi anca sığacakken tüm sınıfı sığdırmaya çalışıyorlar. Bolu ise Yeditepe gibi çok güzel. Ayrıca kampüsüde mükemmel bir yerde. Yeşillik, ormanlık alanda öğreniyorsun. Çok güzel bir havası var ve çoğu şef aşcı oradan çıktı. Buradan mezun olunca ne yapabilirsin; Şef Aşcı olabilirsin. Aşcı ezik, şef aşcı yetiştiriyorlar gastronomide. Gurme olabilirsin. Otellerin içecekleriyle, içkileriyle ilgilenebilirsin. Firmalarında. Ayrıca kendi tv showunu yapabilirsin. sdfgp Bi' de kendi yemeklerini/içeceklerini yaratıp otelde sunabilirsin. Ayrıca İstanbul, Bolu haricindeki Gastronomi bölümleri cidden seni bir yere getirmez. Erasmus kasacaksan da yemekleriyle ünlü ülkelere git. Sonra yavaş yavaş asya ülkelerinede gidersin. Öğrenmeye çalışırsın yemeklerini. Kalifiye bir aşcı olmak için -gerçekten saygı duyulan bir aşcı- buradan mezun olman şart. Üniversitenede bağlı olduğu için Bolu veya İstanbul dışına gitme diyorum. Kıytırık bir aşcı olacağına, kas, mesleğinde yüksel ve saygı duysunlar sana. Çünkü Türkiye'de aşcı eksiği çok fazla. Bazı yabancı ülkelerde-hatta çoğu, aşcı olarak gidersen vatandaş olmak için başvurursan kolaylık sağlıyor. Yeditepe Üniversitesi sınav puanı + mülakat + yetenek sınavıyla öğrenci alıyor. Abant İzzel Baysal Üniversitesi [Bolu] buraya sadece puanlamı girliyor yoksa buranın da yukarıdaki gibi bir sistemi mi var? Olaki Gaziye girdim bir aşçı olarak hiç mi kurtuluş yok ?
Shean Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Ya tabiki, önemli olan senin kendini eğitmen. Öğretmenleri biraz dandik de olsa ülkücü-gerici bir okulu kaldırabilirsen, gidebilirsin.
Mal Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 ya sende bitiyo iş. direk aşçı yardımcılığından başlayıp biyerlere gelenler bile var okulsuz. her meslekte aynı şey.
Clauvn Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2014 Anladım, çok teşekkür ederim bayağı yardımcı oldu konu.
Clauvn Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 ( ^ω^)/ Boluuuu! (^ω^ )/
Öne çıkan mesajlar