traptorex Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Arkadaşlar merhaba, Eylül 2013 de aldığım Corollama 1 ay önce Landirenzo marka CNG taktırdım. Amacım tadilattanda anlaşılacağı gibi yakıt tasarrufu 65 lt olarak gecen LPG ye göre cok daha büyük bir depo takıldı yaklaşık 14 metreküp doğalgaz almakta ve 35-36 tl ye tam dolum yapılmaktadır. 1 depo doğalgaz ile yaklaşık 200km yol gitmekteyim. yakıtım benzinde 40 kuruş ve kullanıma göre 50 kuruş arasında değişmekteydi. Şuanda 17-18 kuruş yakıyorum. En başta gaz ayarımı bir türlü yapamadılar. Adamlar henüz benimkiyle beraber 5 araca CNG takmışlardı. 14 nisan pazartesi günü italyadan Olgun LPG ye eğitime gelen mühendislere ayarı yaptırdık ve yaşadığım sıkıntılar olan performans kaybı ve stop etme olayını çözdük sayılır. çekişim ilk ayarlara nazaran gayet iyi ve stop etme olayıda çözülmüş gibi görünüyor. CNG yi merak eden arkadaşlar olursa bu konu üzerinden sorulara bildiğim kadarı ile cevap verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Selam, Nereden dolduruyorsun? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 ben daha doğalgaza geçemedim. sobalı bizimki hala km de 5 kuruş kömür, 3 kuruş tezek yakıyo. ama tezekte çekiş düşüyo, stop felam ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 ayrıca çorum kaloriferinden ii ısıtıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
traptorex Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Eve gidip gelirken yolumun üzerinde Naturel gaz dolum istasyonu var. Tek sıkıntı heryerde olmaması ama şehir içi ağırlıklı kullandığım için şu anda gayet işime geliyor. Şehir dışına gideceksem belli bir km den sonra istasyon bulana kadar benzinle gidilir sıkıntı değil. ama 150k km civarı ciddi tasarrufu oluyor. şimdiki hesapla 52k tl nin üzerinde. Bu arada navy senin sistemde manyakmış. tezek bence en ideali. doğalgazdanda ucuza gelir hatta bedava. ama araç içinde çorumun yerini hiçbişi tutmaz bence onuda söyleyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Selam, Benim araç da 21,65Krş/km (5lt motorin/100km) yakıyor. Eğer araç Megane olsaydı yanılmıyorsam 0,8litre/100km daha az tüketiyordu. Bu benim güzergahım için geçerli; 18,19Krş/km (4,2lt motorin/100km). 60 litre deposundan ötürü istasyon derdim de yok, yakıt her yerde mevcut falan filan. Bilmiyorum ama pek mantıklı değil gibi : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
traptorex Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Sayın para haklısınız sizin tüketiminize bakarak mantıklısın ama 50 kuruş civarı yakan bir araç için ve istasyon sıkıntınızda yoksa bence gayet mantıklı. Kaldıki dizel araçlarada takılabiliyor sistem ama biraz maliyetli ancak dizelde yaklaşık %30 civarı tasarruflu. ama uzun vadede cebimden çıkmayacak nakitede bakarsan bence daha da mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Selam, Yeni araç alımında diesel almak daha mantıklı ama dediğin gibi mevcutta bir aracın varsa ve yenilemek de senin için külfetliyse CNG/LPG dönüşümü mantıklı. Totalde daha az harcayıp ekonomik sürüş elde ediyorsun. Ama ekonomik araç sahibi olmak için sıfır benzinli araç alıp CNG/LPG taktırmak bence pek mantıklı değil. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Otomatik vitese takılıyor mu bu? Bide kaça taktırdın, kaç kmden sonra hesaplı hale geliyor onu görelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
traptorex Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Araç otomatik multidrive-s şanzıman CNG sistemi 2500tl benim yaptıgım yola bakarak 8-9 ayda kendini amorti ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 lpg den farkı ne bunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 LPG : Liquid Petro Gas CNG: Compressed Natural Gas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar