Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

VW Passat Variant 1.6 tdi dsg

matama

Öne çıkan mesajlar

dsg alacaksan 3 tane de şanzıman parasını kenara koy alırken. tahmini 3 defa bozulacak çünkü kullanım ömrü boyunca.
passat aldım 1 defa ikinci el dsg, haftasına bozuldu. golf aldık garanti bitti 2 ay geçmeden gitti dsg. ayrıca bok gibi berbat reaksyon süreleri var. bmw al bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca o bayi arkadaşına tabi gelmezler. çünkü bayi fiyatları kol gibi olduğundan herkes garantisi bile bitmeden özel servise götürüyor aracını. bayiye gelenlerin çoğu şuursuz olduğundan dsg yi bozabilecek kadar kullanmayı beceremiyorlardır aracı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya o kadar butce yok

70 bilemedin 80 bin tl falan olacak maksimum

arkadas ne yapar bana bilmem pahaliysa almam

bu araba bizim ana arabamiz degil

genel hizmet arabasi gibi birsey

bir onceki toyota corollaydi 2006 model otomatik dizel 200 bin km ye geldi

annem araba kullanmayan kadin birden ya bende kullanayim duzgun birsey alin deyince corolla dan buna gectik.

duz mantikta

adaylar

1-)Renault captur(oto dizel 70k)
2-)Peugeot 2008(oda 70 civari)
3-)Passt var 2013 sifir (son fiyati bilmiyorum)
4-)Golf 2013-2014 ne olursa
4-)Megane sporttourer (70-80)

baskada birsey gelmiyor aklima dizel otomatik
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yeni model DSG'lerde sorun çözüldü diye biliyorum. Ayrıca yeni araç alırken 2 yıl garantiye ek garanti de tanımlayıp kafanı rahat ettirebilirsin.

Eğer büyük araç almak istiyorsan ve bagajı da büyük olsun diyorsan Passat Variant ve Superb Combi 2 alternatifin. Superb daha geniş hacim sunuyor, Passat ise deri koltuk falan sunuyor en üst modelinde. Superb'i sedan olarak da alabilirsin; arka diz mesafesi Passat'a oranla daha geniş, bagajı kapağı hatchback tarzı camla da açılabiliyor.

Passat ve Superb için 1.6TDI motorun performansı üzücü. İç malzeme kalitesini Passat seviyesinde beklemez isen de en iyi alternatif Octavia. Yeni şase ile birlikte ağırlığı azaltıldı ve çok daha düzgün bir araç haline geldi. Passat ve Superb kadar da uzun değil bildiğim kadarıyla.

Eğer Captur'u yüksek oturma pozisyonu sebebiyle istiyorsan ki trafiğe hakimiyet ve inip binme aşamasındaki kolaylığı büyük avantaj, Scenic bakmanı öneririm. Captur yeni bir araç, makyaj -yani revizyon- görmemiş bir model. Scenic III revizyon gördü. İçi de oldukça ferah. Arka diz mesafesi geniş, güvenlik donanımları düzgün, malzeme ve işçilik kalitesi ortalama/ortlama üstü, bagaj gerektiğinde arka koltuklar modüler. Ayrıca aracın burnu da kısa :)

4 gündür belim ağrıyor, ilk 2 gün babamın Laguna bendeydi. Ayağımı gazdan çekip frene basana kadar canım o ağrıyan yerden çıkıyordu resmen. İnmek binmek zaten ızdırap oldu bana. Son 2 gündür kendi aracıma biniyorum; ohh be dünya varmış! Yaz için almayı düşündüğüm Superb Combi üstüne çizik atıp paşa paşa MPV bakmaya devam ettim :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Yeni model DSG'lerde sorun çözüldü diye biliyorum. Ayrıca yeni araç alırken 2 yıl garantiye ek garanti de tanımlayıp kafanı rahat ettirebilirsin.

Eğer büyük araç almak istiyorsan ve bagajı da büyük olsun diyorsan Passat Variant ve Superb Combi 2 alternatifin. Superb daha geniş hacim sunuyor, Passat ise deri koltuk falan sunuyor en üst modelinde. Superb'i sedan olarak da alabilirsin; arka diz mesafesi Passat'a oranla daha geniş, bagajı kapağı hatchback tarzı camla da açılabiliyor.

Passat ve Superb için 1.6TDI motorun performansı üzücü. İç malzeme kalitesini Passat seviyesinde beklemez isen de en iyi alternatif Octavia. Yeni şase ile birlikte ağırlığı azaltıldı ve çok daha düzgün bir araç haline geldi. Passat ve Superb kadar da uzun değil bildiğim kadarıyla.

Eğer Captur'u yüksek oturma pozisyonu sebebiyle istiyorsan ki trafiğe hakimiyet ve inip binme aşamasındaki kolaylığı büyük avantaj, Scenic bakmanı öneririm. Captur yeni bir araç, makyaj -yani revizyon- görmemiş bir model. Scenic III revizyon gördü. İçi de oldukça ferah. Arka diz mesafesi geniş, güvenlik donanımları düzgün, malzeme ve işçilik kalitesi ortalama/ortlama üstü, bagaj gerektiğinde arka koltuklar modüler. Ayrıca aracın burnu da kısa :)

4 gündür belim ağrıyor, ilk 2 gün babamın Laguna bendeydi. Ayağımı gazdan çekip frene basana kadar canım o ağrıyan yerden çıkıyordu resmen. İnmek binmek zaten ızdırap oldu bana. Son 2 gündür kendi aracıma biniyorum; ohh be dünya varmış! Yaz için almayı düşündüğüm Superb Combi üstüne çizik atıp paşa paşa MPV bakmaya devam ettim :

Saygılar.

Paramecium a skoda nın reklam ödülü vermesi lazım

Yahu bu kadar mı sever bir insan skoda'yı :D
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir yazı buldum alıntıdır.

Merhaba,

PQ46 platformuna dayanan 3C kasanın B6 ve B7 olmak üzere tüm karoseri şekillerini kullandım, 4 yıl SEDAN ve 1 yıl VARIANT kullandım, şimdi CC kullanıyorum.

İlk göz ağrım B6 kasa SEDAN fakat PRATİK ve KULLANIŞLI olması bakımından B6 veya B7 kasa VARIANT'ın üzerine tanımıyorum. Türkiye'de SEDAN kasa ne kadar tercih ediliyorsa Almanya'da durum tam tersidir ve VARIANT satılmaktadır. Türkiye'de D sınıfında SEDAN kasanın üstünlüğü tartışılmaz ancak bu sınıfta SW araçlar arasında yine en çok tercih edilen ve parasının kıymetini koruyan VARIANT'tır.

Kaldı ki Almanya'da 2000 Euro daha PAHALI satılan VARIANT ironik bir şekilde Türkiye'de 2000 Euro daha UCUZA satılmaktadır, bilhassa DÜZ (manüel) vites olanlar daha da ucuza satılmakta, donanımlı C sınıfı araç fiyatına gitmektedir.

VARIANT'ı alıp "satabilir miyim?" sorusu içinizi kemirecekse şunu ifade edeyim: Her araç satılır, yeter ki fiyatı uygun olsun. VARIANT da satılır, ama biraz daha fazla zaman alır ve biraz daha uyguna gider. Kendi aracım beyaz, cam tavan ve dizeldi, o nedenle biraz daha hızlı satıldığını düşünüyorum ancak kral gibi bir otomobildi, çok tasarruflu, büyük, geniş ve otobüs gibiydi. Bir otomobilin KULLANIM DEĞERİNİ arka koltuğa şöyle bir oturup geri kalkarak anlayabilisiniz ama Türkiye'de çarpık gelişen otomobil kültürünün bir sonucu olarak VARIANT'ın olması gereken yerde SEDAN var, gerisini lütfen siz düşünün.

Saygılarımla,

Taner Göde
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yaza kesin alıyordum Superb'i; çünkü dengi bir Passat'tan daha uyguna alınabiliyor :) Gayet geniş ve ferah bir yapısı var. 1.6TDI 105HP'lik motor azıcık sıkıntılı.

Octavia'nın fiyat/performans oranı oldukça iyi, hele ki yeni Octavia gayet mantıklı bir araç. Fakat kabin içi kalitesi benim beklentimi pek karşılamıyor ve o neden ötürü Superb diyorum. Kaldı ki yeni Octavia'nın Combi modelleri yok ortalıkta, ikinci el olarak bile oluşmamışlar daha. Superb Combi bulunabiliyor ama ;)

Passat'ın kasa tasarımı bana fazla sert geliyor ve cezbetmiyor beni. Variant olan daha yumuşak duruyor. Arka diz mesafesi de ne kadar büyük, o kadar iyi mantığında olduğum için yine Skoda daha avantajlı.

Ama şu bel ağrım yüzünden MPV tarzının dışına çıkmam bana acı verecek :D Kısa kasa Scenic bakıyorum o yüzden. Daha deneme sürüşü yapmadım Scenic III ile ama umarım yol tutuşu ile beraber kasanın sallanmasını azaltmışlardır :

Önceki araç Corolla olduğuna göre Octavia fazlasıyla beklentileri karşılayacaktır. Daha ekonomik olan model de Rapid olarak mevcut istenirse :)

2014 Scenic için >80bin TL etiket konulmuş... yok artık!!! Bari 1.6dCi motoru verin len :(

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ikinci el parasini sallamiyorum

araba sikinti cikarmasin en az 5 sene 200,000 km kullaniriz biz

haftaya bu isi cozucem :) matama araba pesinde basliyor

captur un vallaha tipi cok hosuma gitti :) gerisini bilmem

scenic cook yillar once vardi sevmiyorum ben o arabayi :) birde 2013 sifiri 78 bin azicik daha eklerim passat variant 2013 almak daha akillica

ben yine ana soruyu sordum :)

bu 1.6 tdi 105 beygir dsg kaldiriyormu bu arabayi

toyota corolladan 1.4 dizelden sonra cok yavas kalmaz dimi
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

ben ikinci el parasini sallamiyorum

araba sikinti cikarmasin en az 5 sene 200,000 km kullaniriz biz

haftaya bu isi cozucem :) matama araba pesinde basliyor

captur un vallaha tipi cok hosuma gitti :) gerisini bilmem

scenic cook yillar once vardi sevmiyorum ben o arabayi :) birde 2013 sifiri 78 bin azicik daha eklerim passat variant 2013 almak daha akillica

ben yine ana soruyu sordum :)

bu 1.6 tdi 105 beygir dsg kaldiriyormu bu arabayi

toyota corolladan 1.4 dizelden sonra cok yavas kalmaz dimi

kaldiriyo mu derken beklentine bagli. sollamalarda vs sikinti yasamazsin ama gaza dokunayim koltuga yapistir dersen olmaz tabi :) dizel oldugu icin tork goturuyo arabayi. test surusu yapmadan alma tabi nolursa olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ömür ve sorun çıkartma oranlarına değinmiyorum çünkü ben şans işi olduğuna inanıyorum. Sonuçta çok dandik araçlar değiller. Ama makyaj görmüş modeller her zaman için daha iyi seçimler; ara revizyon görmüş oluyorlar ;)

Toyota'nın 1.4 diesel motorundan daha iyidir VW motoru.

Ben söylediklerin arasında Passat Variant seçerdim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sasiricak sekilde marka yazim
Fiat bravo 1.6 multijet 120 beygir otomatik diesel
Aracin vitesinin ismi nefir bilmiyorum ama atislari hissedilmiyor gidisi fiat dan beklenmiycek sekilde iyi

14 fiyati ucuk listeletde elinde patlamis batyinin son araci 2013 buldum 55.500 e dedi aldim 56750 geldi arac kredi oranindan faydalanmak icin

24 ayda 0,71 kredi orani koc finansda kampanya . Su an bankalarda 1,19 dan asagi kredi yok
Bundan faydalanmak icin 1250 fark istiyorlar .

Kici kirik hyundai i20 benzinli otomatik 49.000 deyinye atladim baliklama
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...