Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuş Pisliği vs Doğuş Oto Pisliği

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Fabrikasyon boyayı sadece boya olarak düşünme;
[list]
[*]Boya öncesi temizlik banyosu süper yapılıyor
[*]Boya öncesi ve sonrası tüm işlemler temiz ve tozsuz ortamda yapılıyor.
[*]Tüm gövde aynı anda hassas şekilde boyandığı için bölgesel farklılıklar oluşmuyor
[*]Vernik zamanlaması tam zamanında yapılıyor
[*]Boyada akma falan olmuyor ve ortam tozsuz olduğundan micro gözler oluşmuyor.
[*]Tüm bunlar mükemmel astarlama sonrası yapılıyor.
[*] İzolasyonu düzgün fırınlarda kürlenme gayet kontrollü yapılıyor.
[/list]
Bu işlemleri düzgün yapan servis yok :)

Hadi geçtim; kazalı bir aracın var diyelim ve şaseye/kaportaya rütuş yapıldı kaynak ile veya punta ile çektirme falan. Isı gören noktaların arka kısımlarının fırçalanması ve akabinde yüzey temizliği sonrası güzelce boyanması gerek. Çoğu servis kör nokta olduğu için sallar. Kaynak bölgesi iyi temizlenmezse boya uzun ömürlü olmaz. Arka çamurluk gibi noktalarda kesip parça alıştırma çok yapılır. Macun ile güzelce kapatıp basarlar boyayı. Peki o arka taraftaki yanan bölge?

Öyle işte :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

koruyucu cilasını attırmazsan gelir forumlara ağlarsın böyle işte

Yeni boyanmış parçalara uygulama yapmak için çeşitli süreler var?

@paramecium, foto atarım abi akşam çekebilirsem.

Bu araçla başımıza gelmeyen kalmadı ya, cılkı çıktı işin. Servis problemi çok yaşamadık da kazadan hasardan kurtulmadı araba sfdgsf. 12 yıl kullandığımız bi önceki araçla 1 yıllık araç kadar hasar görmedik totalde =/

Geçen gün de seçim mitinginin arasında aynalar çarpıştı, aynanın dönmesini sağlayan alüminyum parçanın vida kulakları kırıldı. Doğuşa versem 1 hafta arabasız kalıcaz, parçayı arayıp getirtsem 2 gün aynasız olmaz diye aradım bizim tornacıyı, alüminyum kaynağıyla doldurtup düzeltip taktım. Bide aynayı sökmek için kapı kaplaması fln sökülüyor,,

VW servisi açacak kadar bilgi birikimim var şu an, şu konudan da boya ile ilgili bilgileri alırsam direk krediyi çekip açıyorum özel servisi sdf.

Ama boya hasarlarına çok kıl olurum, gözüm gördükçe sinir oluyorum ya. Basınçlı su vurdukça boya atmasa ordan kabuk kabuk.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Kabaran -veya deforme olan yerler diyelim- sizin kuş pisliğini beklettiğiniz süreçte gerçekleşen bozulma. Ama oradaki gri üçgeni,msi alanı tam çözemedim, alt sac mı gözüküyor? Boya o kadar bozulamaz. Dökülme varsa boyanın alt temizliği kötü demektir.

Saygılar.

Orda kabaran parça kalktı. Astar o kısım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...