Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istifa ettim işten ayrılamıyorum

Suark

Öne çıkan mesajlar

aquila said:

cik git abi, evini basip surukleyerek ise mi goturucekler.

3 gun boyunca tutanak tutulur, 4. gun ıhtar cekılır ısıne don diye ve 3 gun sure verılır. bu sure zarfında saglık raporu vs donusu yapmazsan, işten çıkarılır ve bi ihtar daha çekilir ihbar tazmınatı olan şu kadar meblayı öde yoksa iş mahkemesine gidecez diye.

tabı gercekten mağduriyet durumu varsa, yoksa boşu boşuna bu kadar zahmetle uğraşmayacaklardır.
Sosyal ağlarda paylaş

her zaman isveren suclu degil mi

su yazdiklarini okudukca umarim su yeni sirketinde okurda seni almaktan vazgecer dedim.

birincisi arkadasim adamin yaninda 3 senedir calisiyorsun, adam maasini mi vermedi, ssk ni mi yatirmadi ne yapti?

3 senedir mutlusun iyi firsat bulunca kacmaya calisiyorsun, adami yuz ustu birakip. Adam birseyde dememis buyur cik demis

kimse seni zorla isyerinde tutamaz, buyur git 6 hafta onceden, iznini vs duser ne kadar geliyorsa bu haftalik maasin onu alacagin maastan duser sende gidersin. Yada kalir 6 hafta calisirsin.

Her isinize geldimi profesyonellik , isinize gelmedi mi serefsiz adi.

Ayip ya
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

su yazdiklarini okudukca umarim su yeni sirketinde okurda seni almaktan vazgecer dedim.

birincisi arkadasim adamin yaninda 3 senedir calisiyorsun, adam maasini mi vermedi, ssk ni mi yatirmadi ne yapti?

3 senedir mutlusun iyi firsat bulunca kacmaya calisiyorsun, adami yuz ustu birakip. Adam birseyde dememis buyur cik demis

kimse seni zorla isyerinde tutamaz, buyur git 6 hafta onceden, iznini vs duser ne kadar geliyorsa bu haftalik maasin onu alacagin maastan duser sende gidersin. Yada kalir 6 hafta calisirsin.

Ayip ya
+1 patide ilk defa calısanın tamamen haksız oldugu bir baslık da gördüm ya buna da check koyulabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

Ayip ya

selam, bilip bilmeden konuşmakta ne güzelmiş

1 - 3 senedir mutlu değilim, mart ayında bizim işler yoğunlaşır. Bu sene için onların bitmesini bekledim ki şirketim dara düşmesin.

2- Daha iyi bir fırsat buldum, neticede şirketim daha iyi bir fırsat buldumu kullanıyor.

3- Anlaştık gittim zaten de, sündürmeleri sinirimi bozdu.

Durumu anlatayım, sende aydınlan ki patron tribini haksızlara sakla =).

Ben bu adamlardan başka bir yere kiralığım, kiralık olduğum yer beni başka projede kullanıyor. Şu an iş bitti, ben şirkette kalıcak olsam her ay bir sürü zarar.

Şirket adam olsa, "ha tamam iş yok çıkaralım" der. Ama değil.
Çoğu şirket değil. O yüzden psikolojik baskıya başlayacaklar, biliyorum. Bir sürü insana yapıyorlar çünkü, bir sürü yalan dolan vs. Ellerinden imkanları almalar, işe sürmeler, lafla aşağılamalar. Sanki babalarının hayrına çalışıyoruz bu patron tayfasının.

Neyse, bunlar bu tribe girmeden, işi sündürmeden istifa ettim. Hala danalık yapıp uzatıyorlardı, kendi mallıklarıydı, telafi ettiler neticede. Benim burada durduğum her gün onlara zarar çünkü.

Anladın mı şimdi?
Ayıp olan senin yaptığındır, bilip bilmeden kendi konumundan saldırmandır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Çalışmakta olduğum işyerinizdeki işimden, kendi arzum ile ………………… tarihinde istifa ederek ayrılıyorum. İhbar önelinde çalışma zorunluluğumdan muaf tutulmamı rica ederim.

Bu ay başından bugüne kadar çalıştığım süreye ait ücretlerimin verilerek işyeri ile ilişkimin kesilmesini rica ederim.

iceride ne kadar maasin, iznin var, ne kadar borclusun onlar en son hesaplanir odenir adam gibi bir yerde. senin yapman gereken ikinci cumleyi ya da ona yakin bir seyler yazmak. istifani kabul etmek zorunda ama ihbari kullandirtmak isverenin inisiyatifinde. biz genelde aramiz iyiyse ve is yogunlugu da cok degilse calisanin istedigi tarihe ok diyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

bu dediklerinin benim yazdigim hicbirseye cevap degil biliyorsun degil mi

illede birsey bile yapmasan, is yerinde bulunursun o an bir sikinti cikarsa cozersin.

Bunun otesinde adam seni cikarmam demiyor, hakkini istiyor

ver istifani, hesaplas cik. Adama niye adi diyorsun, haksizlik yapiyor diyorsun

Bu adam seni isten cikarsaydi, sen takir takir 6 hafta parani istemiyecek miydin? Vaz mi gecicektin tazminatlarindan?

NIye simdi adam kotu oluyor?

Yazdiklarini on kerede okusan haksizsin, patron tribiyle alakasi yok. Bizim memlekette oyle sacma bir kafa var ki, patron surekli haksiz calisan hep hakli.

Yazik gercekten adama

Suark said:

matama said:

Ayip ya

selam, bilip bilmeden konuşmakta ne güzelmiş

1 - 3 senedir mutlu değilim, mart ayında bizim işler yoğunlaşır. Bu sene için onların bitmesini bekledim ki şirketim dara düşmesin.

2- Daha iyi bir fırsat buldum, neticede şirketim daha iyi bir fırsat buldumu kullanıyor.

3- Anlaştık gittim zaten de, sündürmeleri sinirimi bozdu.

Durumu anlatayım, sende aydınlan ki patron tribini haksızlara sakla =).

Ben bu adamlardan başka bir yere kiralığım, kiralık olduğum yer beni başka projede kullanıyor. Şu an iş bitti, ben şirkette kalıcak olsam her ay bir sürü zarar.

Şirket adam olsa, "ha tamam iş yok çıkaralım" der. Ama değil.
Çoğu şirket değil. O yüzden psikolojik baskıya başlayacaklar, biliyorum. Bir sürü insana yapıyorlar çünkü, bir sürü yalan dolan vs. Ellerinden imkanları almalar, işe sürmeler, lafla aşağılamalar. Sanki babalarının hayrına çalışıyoruz bu patron tayfasının.

Neyse, bunlar bu tribe girmeden, işi sündürmeden istifa ettim. Hala danalık yapıp uzatıyorlardı, kendi mallıklarıydı, telafi ettiler neticede. Benim burada durduğum her gün onlara zarar çünkü.

Anladın mı şimdi?
Ayıp olan senin yaptığındır, bilip bilmeden kendi konumundan saldırmandır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...