Namessar Mesaj tarihi: Ekim 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2015 Cuce said: o deilde macross 7 ne iyiydi la. dur izliyim tekrar ciddi misin dalga mi? hayatimda seyrettigim en kotu mecha lardan birisi macross 7 herhalde. hic yokmus gibi davraniyorum genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2015 Hotblood seviodur http://www.absoluteanime.com/macross_7/nekki.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Ben buna yeni başlıycam ama zibilyon tane alternative, side story filan var, prequel sequel yayın tarihleri karışık filan, spoiler yememek için detaylı araştırma da yapamıyorum. Bunların hangilerini hangi sırayla izlemek lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 do you remember love, macross plus, macross frontier, iyice ısınınca üstüne macross 7 böle izle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Kronolojik izle bence. Maksimum referansla keyfin artar. Zaten hepsi ayri guzel Plus en guzeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 ShadowFury said: Ben buna yeni başlıycam ama zibilyon tane alternative, side story filan var, prequel sequel yayın tarihleri karışık filan, spoiler yememek için detaylı araştırma da yapamıyorum. Bunların hangilerini hangi sırayla izlemek lazım? Zero -> SDF Macross TV / Do You Remember Love -> Macross Plus -> Macross 7 -> Macross 7 Dynamite -> Macross Frontier TV / Macross Frontier Movie'leri Macross Delta'nın canon'undaki yapımların olay akışına göre izleme sırası bu. ( / attıklarım aynı olayın büyük ölçüde örtüşen alternatif anlatımları oluyor) Macross II ise satmayınca erken finalle retconlanıp non-canon ilan edilen bir yapım, severim gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 anidb den kurcalayabildiğim kadarıyla şunlar var, arada birşeyler kaçırdım mı emin değilim çok karışık related anime kısmı. Super Dimension Fortress Macross (1982-1983) Macross - Do You Remember Love (Movie, 1984) Macross II The Movie : Lovers Again (OVA, 1992) Macross Plus (OVA, 1994-1995) Macross 7 (1994-1995) Macross 7: Ginga ga Ore o Yonde Iru! (Movie, 1995) Macross 7 Encore (OVA, 1995) Macross Dynamite 7 (OVA, 1997-1998) Macross Zero (Prequel OVA, 2002-2004) Macross Frontier (2007-2008) Macross F: Itsuwari no Utahime (Movie, 2009) Macross F: Sayonara no Tsubasa (Movie, 2011) Macross FB7: Ore no Uta o Kike! (Movie, 2012) Movieler tamamen remake mi? Yoksa önemli farklılıklar filan var mı? Tamamen atlıyim mi bunları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 zero kötü zeroyu izleme izliyceksende en son izle. zeroyla baslarsan serinin ana fikri falan farklı olusur kafanda. en alakasız parcası franchise'ın, do you remember love biraz farklı ama genelde remake, eğer 70lerin animeleri koymuyosa izlemek seriyi izle yoksa filmi izle gec. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Eski olması sorun değil ya. Asıl movieleri sevmem. Üstüne bir de sezonluk animenin sinema versiyonu söz konusu olunca sahneden sahneye atlayan ziplenmiş gibi duran saçma sapan şeyler oluyor genelde, tam nefretlik. İstisnalar vardır tabi ama ben denk gelmedim ^^ Macross II ve movieleri atlayıp SDF Macross, Macross Plus, Macross 7, Macross 7 Encore, Macross Dynamite 7, Macross Zero, Macross Frontier sırasıyla izliyorum di mi? Mutlaka izle diyebileceğiniz movie var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 ShadowFury said: anidb den kurcalayabildiğim kadarıyla şunlar var, arada birşeyler kaçırdım mı emin değilim çok karışık related anime kısmı. Super Dimension Fortress Macross (1982-1983) Macross - Do You Remember Love (Movie, 1984) Macross II The Movie : Lovers Again (OVA, 1992) Macross Plus (OVA, 1994-1995) Macross 7 (1994-1995) Macross 7: Ginga ga Ore o Yonde Iru! (Movie, 1995) Macross 7 Encore (OVA, 1995) Macross Dynamite 7 (OVA, 1997-1998) Macross Zero (Prequel OVA, 2002-2004) Macross Frontier (2007-2008) Macross F: Itsuwari no Utahime (Movie, 2009) Macross F: Sayonara no Tsubasa (Movie, 2011) Macross FB7: Ore no Uta o Kike! (Movie, 2012) Movieler tamamen remake mi? Yoksa önemli farklılıklar filan var mı? Tamamen atlıyim mi bunları? Do You Remember Love klasik TV serisinin deconstruction'u gibi, TV serisiyle kıyaslanamayacak kısa süresine birçok yenilik ve buluş sığdırarak Macross'u birçok kişinin hatırladığı epik haline getirmiş yapımdır. Yamato ve Gundam filmlerini saymazsak Anime tarihinin ilk önemli bilimkurgu filmlerinden birisidir. Zentradi dili ilk kez bu yapımda kullanılır ve Meltradi'lerden ilk kez burada bahsedilir mesela. Benzer şekilde Hikaru'nun içinde bulunduğu melodram izlenebilir bir noktaya çekilmiş, leş karakter Lyn Kaifun şutlanmış, Max'in nasıl bir badass pilot olduğu izleyicinin adeta gözüne sokulmuş, aniki çok daha hatırlanabilir bir şekilde uğurlanmıştır. Müzikler Kentaroh Haneda imzalıdır ve gerçek bir resitaldir, yeni Macross'lar gibi JPOP çorbası değil gerçekten işitsel bir şölendir. Animasyonlar için ise tek başına bir yazı yazılabilir, bu filmi izleyip, o animasyonları görüp de hala "ben 70ler, 80ler animesi izlemem, sevmem" diyen varsa yol yakınken onunla ilgi alakayı kesiniz. Macross II yukarıda açıklandı, izleyeceksen ya DYRL'den hemen sonra ya en son izle. Birçok kişi sevmez ama öte yandan klasik serinin formülünü tekrarlamamak açısından birçok yerde ezber bozan bir yapım olduğunu düşünüyorum. Macross Plus Movie tamamen seriye sahne katarak bir de sinemada izletme mantığının ürünüdür. İşin tuhaf tarafı filmdeki exclusive sahnelerden olan finaldeki son direniş sahnesi OVA'daki haliyle düz ve berbatken filmde epiktir, selam durdurtur. OVA'da olup da filmde olmayan sahnelerin epikliği (bkz Isamu'nun ilk bölüm girişindeki savaşı) göz önüne alınırsa en ideali MacrossWorld'deki bir üye tarafından hazırlanan, hem Movie hem OVA'daki tüm sahnelere sahip olan fanedit versiyonunun izlenmesi olacaktır. Macross 7: Ginga ga Ore o Yonde Iru! , Macross 7 Encore ve Macross FB7: Ore no Uta o Kike! eğer Macross 7 hayranı değilseniz tamamen fiiler tadında yapımlar. Atla geç derim şahsen. Başıma birşey gelmeyecekse de, Macross 7'nin Macross külliyatının başına gelmiş en boş beleş ve en leş şey olduğunu düşünüyorum, evet. Macross F: Itsuwari no Utahime Frontier'in ilk filmi ve Macross F: Sayonara no Tsubasa da Frontier'in ikinci filmi. Filmler zaten karakterlerin arka plan hikayelerini bildiğini varsayıyor ve doğrudan alternatif final olayına geçiyor. Çok ahım şahım değil ama ayrılan zamanın hakkını verir, şahsen ilk filmi izlemeyi bitirmeden yarısında geri dönüp çevirmeye başlamıştım. Macross Zero prequel olarak çok başarılı bir yapım bana göre ve her bölümüne şafak saydığım ilk OVA olmasından ötürü benden yeri büyüktür. İnsanların getirdiği yegane negatif eleştiri sondaki fantastik öğelerin net bir final epilogue'u hissiyatını baltalamış olmasıdır ama şahsen verilen mesajın amacına ulaştığını düşünüyorum. Ayriyeten gerçekten militer bir atmosfer yakalayabilmiş nadir tek tük Macross'lardan birisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 macross Plus en iyisidir :D http://www.youtube.com/watch?v=7f_kI5aREp8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 do you remember love cok guzel olmasina karsin ben hala klasik serinin full izlenmesi taraftariyim. klasik seride (ve dolayisi ile do you remember love da) animelerin bence ortak kanseri olan " liseli dunyayi kurtariyor" ya da "15 yasinda sinifinin birincisi ama herkes eve giderken aksamlari ders cikisi caktirmadan devlete calisan dunyayi kurtaran gizli ajan" tadinda konsepler yerine daha rayina oturmus daha realist bir hikaye var. tamam gene ana karakter yas itibari ile liseli kivaminda, ama sinirli sayida pilotun oldugu bir yerde lisansli akrobat pilotu oldugu icin abdurrahman celebi. spoiler vermeden ancak bu kadar. yalniz orjinal serinin harmony gold tarafindan pic edilmemis bir halini bulman cok zor. macross olarak blueray olarak satildilar, fansybli versiyon da gordum zamaninda, ama torrentlerde cok uzun suredir macross olarak rastlamadim. ama harmony gold un pic ettigi robotech hali carsaf carsaf her yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Orjinal sdf izlenmeden dyrl izlenmemeli bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Biraz zor oldu ama seedleyen bi SDF bulabildim sonunda ^^ Üstüne DYRL izlerim. Macross Plus movie+OVA fanedit versiyonunu bulamadım, nereden indirmek lazım? (bi tane bulabildim ama onda da link patlaktı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 ShadowFury said: Biraz zor oldu ama seedleyen bi SDF bulabildim sonunda ^^ Üstüne DYRL izlerim. Macross Plus movie+OVA fanedit versiyonunu bulamadım, nereden indirmek lazım? (bi tane bulabildim ama onda da link patlaktı) Ben upload ederim yarın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 7, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2016 GİRİ GİRİ AYYYYYYY bu kawamorinin idol grubu sevdası macrossa bulaşmasaydı iyiydi. akb güzeldi de deltada karışık duygular içindeyim :( yalnız maxla millianın kızı direk waifu. kuma GET https://otakunoculture.files.wordpress.com/2016/03/macrossdeltamirage.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2016 Bölümün yarısına kadar dayanabildim. ne hale gelmiş bu macross.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 ya frontier nasıl sdf rebootu gibiyse bu da 7 ye paralel çekiyor. o yüzden çok ciddiye almadan "meheheh" diye izlemek lazım bu bölüm bol mirage olucak belki kurtarır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 macross olmamış. popcu okatular için yapılmış sanki. nasıl bir mantık ise baş roldeki velet dans ederek robot dövüyor. Macross'da müzik önemli bir tema ama çok abartılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2016 ucakla dans etmeyen protogonist bilmiyom ben macrossda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar