Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor İkaz Işığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Işık kırmızı mı yoksa sarı mı? Kırmızıysa aracı ilerletmemen gerekiyor biliyorsun değil mi :

Motoru yıkayan ne yaptığını bilmiyorsa içine ediyor tüm soketlerin falan.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
hmm. muhtemelen ufak tefek bişidir. yalnız elektrikçiye gidip bilgisayara bağlatman gerekecek başka türlü ışık sürekli yanık kalacaktır.
yok abi masraf çıkarmaz. ufak tefek bişidir
Mesaj tarihi:
diagnose kabloları var, vw lerde çok meşhurdur vag com derler vcds derler. Onun her marka için olan farklı kabloları var. Özel bi ford servisine götür diyeceğim de onlar da parça değişmesine gerek yoksa bile abi x parçası ölmüş diyecekler. Gerçekten ölmüş bi parça olma ihtimali de var ama.
Mesaj tarihi:
evet bilgisayarda program var. senin aracında muhtemelen direksiyonun alt tarafında soket girişi vardır.

Sokete bağlarlar pc yi usta çok komplike bişi yapıyormuş gibi programdan hatayı bulur sonra hatayı sil der ışık söner. yalnız arızalı parça varsa değişme vs. gerekebilir.

Bi de araçtan anlamıyosan fazla belli etme götüreceğin ustaya. yoksa ufak bişidir sana şu parçanın değişmesi gerekiyor falan der durduk yere masraf çıkar.
Mesaj tarihi:
Servise gittim usta 5 dkkada ücret almadan yaptı yanarsa tekrar gelir bakarız dedi. bu arada benzinli araçlarda motor yıkama araç çalışırken yapılırmış ve tazziksiz su ile artık yıkamacının cahilliğiymiş.
Mesaj tarihi:
Selam,

Benim usta temizleyici sıvı püskürtüyor, bekliyor, bekliyor, bekliyor, kirleri gözlerinin akını görünce de normal hortumun dudaklarını büzüp sanal basınç oluşturup temizliyor. Ama mutlaka öncesinde poşete sardığı 3-5 soket oluyor :D

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Dizel motoru nasıl yıkıyoruz ya.

Ben bi türlü güvenemediğim için sonax temizleyici sıvıyı püskürtüp yağlı boya fırçası ile fırçalayıp kuru bezle silerek temizliyorum. Hem parmaklarım parçalanıyor, hem bez israfı, hem de her yer temizlenmiyor.
Mesaj tarihi:
Selam,

Diesel ile yıkamak :P Abi tüm tozlar yapışır kalır akabinde. Genelde 'mazotla temizlemek' tabiri motordaki kurumuş yağları temizlemek için yapılır(dı), artık güzel kimyasallar var. Akabinde suyu uyguluyorsun cillop. Sonuçta diesel yakıt dediğin şey yağ :D

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...