kermit Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 olm kesin mithatın babası fenerliydi. maçtan sonra deli gibi dalga geçti. sinirini burdan çıkarıyo aksdghashdg
Fransuxa Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 ya ben bu gece beyin kanaması geçirdim sıkıntıdan mithat neyin peşinde ben anlamadım lan hiç okuyasım falanda yok 27 sayfayı neyi savunuyo lan bu adam? biri bi özet geçebilirmi? bende galatsaraylıyımda bu gecenin savunulucak neyini bulduda bu adam savunuyo onu bi çözeyimde ona göre wot döşeyecem rage butonuna basacam zor tutuyorum kendimi bi özet geçin.
Solozzo Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 aslında mithat ile onun seviyesine inip o şekilde konuşmak lazım çünkü belliki orta okuldaki ergen savaşlarında hissediyor kendini. altta yazacaklarımı diğer GS'liler üstlerine alınmasınlar, sadece orta okul yıllarıma bir dönüyorum sonra hemen normale döneceğim. Mithat gel bak; Fransa bayrağının mağlup Türk toprakları üzerinde gururla dalgalanmasını sağlayan, nam-ı diger 'küçük Fransa', galatasaray camiasina ve ordumuz ilerigelenlerini en guzel şekilde ağırlayan galatasaray lisesi öğretmen ve görevlilerine teşekkürü bir borç bilirim" 20.3.1915 Fransa Isgal Ordulari Kumandani Jean-Pierre DUMOULIN ----------------------- Şimdi bu yukarıdakini baz alırsak zaten işler karışır, bir diğer konu da; Fenerbahçe’nin işgal kuvvetlerine karşı en büyük zaferlerinden biri de “General Harington Kupası” maçıdır. Maç 29 Haziran 1923 günü, Taksim Stadı’nda çok büyük bir seyirci topluluğu önünde oynanmıştı. Düşünsenize; bir sabah uyandığınızda hiç tanımadığınız, belki üniformasını daha önce hiç görmediğiniz, başka başka diller konuşan bir sürü silahlı adam köşe başlarını tutmuş, ordunuzun silahlarına el koymuş, kirli çizmeleriyle o kutsal topraklarınızı çiğniyor... O sabah güneş daha bir donuk asılmış gökyüzüne. İşte İstanbul böyle uyandı bir kasım sabahı. Limni adasının Mondros limanında “Agamemnon” İngiliz zırhlısında Amiral Galthorp ile 30 Ekim 1918 Çarşamba günü imzalanan ünlü “Mondros Mütarekesini” takiben, düşman donanması; sisli ve yağmurlu bir 13 Kasım günü İstanbul’a giriyor ve tarihimizin o acı mütareke dönemi başlıyordu... Bu perişan dönemi, 16 ay sonra emniyet tedbiri bahanesiyle, daha da acı bir olay, İstanbul’un bizzat işgali etti. 18 Mart 1920 Pazartesi sabahı Şehzadebaşı’nda masum Türk erlerini uyurken süngü ile şehit edenler, bu işgalin gerçek amacını, daha ilk sabahında, bütün dünyaya ilan ediyordu... Yaşanan bu korkunç kargaşanın başlangıcından itibaren Türk gençleri işgal kuvvetleri ile spor, özellikle de futbol sahalarında büyük bir rekabete girişmişti. İşte Fenerbahçe’de, bu her sınıftan düşman birlikleri içinde pek çok tanınmış futbolcusu bulunan, İngiltere ve Fransa liglerinin hemen hemen en ünlü takımlarında forma giymiş futbolculardan oluşan birbirinden güçlü takımlarla maçlar yapmış ve oynadığı 50 maçın 41’ini kazanıp, 4’ünde berabere kalarak işgal altında bezmiş, ezilmiş Türk halkının yüreğinde bir nebze olsun teselli ve umut tohumları yeşertmişti. Fenerbahçe’nin işgal kuvvetlerine karşı en büyük zaferlerinden biri de “General Harington Kupası” maçıdır. İşgal Orduları Başkomutanlığı, Fenerbahçe kulübüne karşı özel bir kin duymaktaydı. Çünkü Fenerbahçe takımı yalnız işgal kuvvetlerine mensup takımları peş peşe yenerek halkın milli duygularını şahlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda düşman açısından “hayli zararlı” faaliyetlerde de bulunuyordu. İstanbul işgal altındayken Fenerbahçeliler, Kurbağalıdere kenarında kulüp binasının önündeki iskeleye yanaşan motorlarla Anadolu’ya silah kaçırmaktaydılar. Fenerbahçe kulübünün kayıkhanesi bir silah ve cephane deposu haline getirilmişti. Geceleri gizlice bu kayıkhanenin önündeki ahşap iskeleye yanaşan motorlar buradan yüklenip, gizlice Moda koyuna açılıyor, oradan İzmit’e geçerek Anadolu’ya silah ve cephane götürüyorlardı. Fenerbahçe kulübünün bu “zararlı(!) faaliyeti” İşgal Orduları Başkomutanlığı tarafından haber alınmış, ancak bunun farkına varan Fenerbahçeliler kayıkhaneyi derhal boşaltarak cephaneyi çevredeki üye ve sporcu evlerine taşımışlardı. Kulübü basan işgal kuvvetleri birlikleri ortada delil bulamamışlardı. Ancak yine de Başkomutanlık tarafından Fenerbahçe kulübüne süngülü bir müfreze bırakılmış ve Fenerbahçe kulüp binası haftalarca işgal altında tutulmuştu. General Harrington Kupası maçında Fenerbahçe’yi zafere ulaştıran o inanılmaz golde Zeki Rıza’nın şutu İngiliz ağlarını havalandırmak üzere. (29 Haziran 1923) Tüm çabalara rağmen bir şey elde edememiş olmak, işgal ordularının İngiliz Başkomutanı General Harrington’u oldukça öfkelendirmekteydi. Fenerbahçe’ye; hiç olmazsa futbol sahasında acı bir darbe indirebilmek için elinden geleni yapmaktan geri kalmamıştı. Başkomutan Harrington amacına ulaşabilmek için ortaya altın madalyalar konulmuş bir turnuva düzenlenmiş ve turnuva sonunda üç takım ön plana çıkmıştı: Irish Guards, Grenadiers Guards ve Goldstream Guards... Bu üç takımın en seçkin elemanları sıkı bir çalışmaya tabi tutulmuştu. Bu arada Cebelitarık ve Mısır’daki İngiliz askeri kuvvetlerinden, hepsi de profesyonel birer futbolcu olan dört önemli oyuncu getirtmiş ve adeta bir “İngiltere Milli Takımı” oluşturmuştu. Hedef o kadar büyüktü ki, ortaya konan bir metreye yakın, gümüş işlemeli kupa Başkomutan “General Harrington” adını taşıyordu. “Goldstream Guards” adı altında oluşan bu takım özel şekilde kampa alınarak sıkı bir çalışmaya tabi tutulmuştu. Ve bundan sonra General Harrington tarafından İstanbul gazetelerine şöyle bir ilan verilmişti: “Gardler Muhteliti Türk kulüplerine meydan okuyor. Galibine, Başkumandanın adını taşıyan büyük bir kupa verilecek bu maça Türk kulüpleri diledikleri gibi takviye de alabilirler.” Fenerbahçeliler bu meydan okumanın direkt olarak kendilerini hedef aldığını hemen anlamışlardı. Ve yine gazeteler aracılığı ile hemen gereken cevabı vermişlerdi: “Fenerbahçe Kulübü yalnız kendi kadrosuyla bu maçı şartsız olarak kabul eder.” İstanbul’da büyük bir heyecan uyandıran bu maç 29 Haziran 1923 günü, Taksim Stadı’nda çok büyük bir seyirci topluluğu önünde oynanmıştı. Bu maçı izlemek üzere “Iron Duck Zırhlısı” ile özel olarak gelen Malta Valisi Lord Plummer’de İşgal Orduları Başkomutanı General Harrington’la birlikte şeref köşesindeki yerini almıştı. Şeref köşesinin önündeki masanın üzerinde de maçın galibine verilecek olan “General Harrington Kupası” duruyordu. Fenerbahçe bu tarihi maça, hiç gol yemeden İstanbul şampiyonluğunu kazanan şu ünlü kadrosuyla çıktı: Şekip Kulaksızoğlu- Hasan Kamil Sporel, Cafer Çağatay- Kadri, İsmet, Fahir- Sabih, Alaeddin Baydar, Zeki Rıza Sporel, Ömer Tanyeri, Bedri Gürsoy. General Harrington Kupası maçında Fenerbahçe’yi zafere ulaştıran o inanılmaz golde Zeki Rıza’nın şutu İngiliz ağlarını havalandırmak üzere. (29 Haziran 1923) Büyük bir çekişme içinde başlayan ve hep aynı çekişmeyle geçen maçın ilk yarısını 1-0 yenik kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıda coşmuş ve klasik futbolunu ortaya koymaya başlamıştı. 60. dakikada Zeki Rıza’nın golüyle beraberliği yakalayan Sarı-Lacivertli takım bundan sonra daha da açılmıştı. 74. dakikada yine Zeki Rıza (Sporel) çok sert bir şutla Fenerbahçe’yi galip duruma yükseltmiş ve bundan sonra oyunda Sarı-Lacivertli takımın baskısı daha da artmıştı ve Fenerbahçe, güçlü rakibini eze eze yenmişti bu tarihi maçta. Maçtan sonra işgal orduları Başkomutanı General Harrington, adını taşıyan bu büyük gümüş kupayı Fenerbahçe takımı kaptanı Hasan Kamil Sporel’e verirken Taksim Stadı’nda fesler havada uçuşuyor ve yer yerinden oynuyordu adeta. Fenerbahçeli futbolcular, ellerinde General Harrington Kupası olduğu halde seyircilerin omuzları üzerinde stattan çıkarılmışlar ve Beyoğlu caddelerinde, büyük sevgi gösterileri arasında dolaştırılmışlardı. Bu galibiyet, milli bir zafer etkisi uyandırmıştı. Nitekim maç gecesi Lozan Konferansı’nda bulunan Türk Heyetine de bu galibiyet haberi ulaştığında heyet başkanı İsmet Paşa tarafından Fenerbahçe kulübüne; “Heyetimiz namına hepinizi meserretle tebrik eder, gözlerinizden öperim.” diye bir kutlama telgrafı gönderilmişti. ----------------------- Şimdi bu yukarıdakilere göre hadi bi uefa.jpg koy da sen de rahatla biz de rahatlayalım sonra da normal insanlar gelip normal bir şekilde futbol konuşsunlar.
Biyik Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 yuh ya konu nerelere gitti bi de bana troll derler kimse bana bi daha huzurumuzu bozdun diye gelmesin
kermit Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 he hacı he bizde onu tartışıyoduk iyi dedin
Mithat Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 kermit said: olm kesin mithatın babası fenerliydi. maçtan sonra deli gibi dalga geçti. sinirini burdan çıkarıyo aksdghashdg OHA helal emenike
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mithat said: Bütün fenerliler gelsin hepiniz gelin , sizin şikeden yargılanan , şampiyonlar ligine bile alınmayan , toplamda kupa sayısı türkiyede 2. sırada kalan , hep bir başarı olarak 2. sırada kalmak zorunda olan takımın taraftarı rage'iniz ile feedleyin beni. Nereye gelelim, adres ver tırlan gelecez!
Fransuxa Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Biyik said: yuh ya konu nerelere gitti bi de bana troll derler kimse bana bi daha huzurumuzu bozdun diye gelmesin senin ne işin var olm burda? şş gel bak bişi dicem sana gündemde hadi paşam hadi kurban olurum ben sana bak burda hadi abiler başka bişi konuşuyo yapma böyle şeyler
Mithat Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Valla ben taksimdeyim , hepinizi beklerim. Araya bir 'ali ismail ölümsüzdür' atarım 3-5 kişi bağırır derken komple grup bağırır bi bakmışız tomalar falan. Beklerim yani.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Taksim çok geniş yer, tam koordinat ver
Mithat Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Fransuxa said: Biyik said: yuh ya konu nerelere gitti bi de bana troll derler kimse bana bi daha huzurumuzu bozdun diye gelmesin senin ne işin var olm burda? şş gel bak bişi dicem sana gündemde hadi paşam hadi kurban olurum ben sana bak burda hadi abiler başka bişi konuşuyo yapma böyle şeyler Onun yüzünden bu hale geldim lan ben :D Onun yüzünden bu kadar itici yazılar falan yazdım . Yoksa bencede galatasaray iğrenç oynadı hiç alakası yoktu konunun fenerle falan. Sen daha yeni mi ortaya çıktı sanıyosun.
Mithat Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 "Tatar Ramazan" said: Taksim çok geniş yer, tam koordinat ver Şuan gezi parkının sağında mı solunda mı kalıyor artık nerede kalıyor bilmiyorum orada marmaris büfe var oraya gidiyorum. Yanında tekel var , hatta o tekelinde biraz yanında aysu mu ne börekçi var. O marmaris büfe. Daha ne kadar tam kordinat veriim lan :D
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Bırak şimdi yazdığın itici yazıları falan, 25 milyon fenerbahçe taraftarının güzel anılarına sövüp kaçamazsın. Tam koordinat ver bu gece bu hesap kapanacak, amcaoğlunun tırlan gelecez.
forgiver Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 https://pbs.twimg.com/media/BhzWC8EIYAAfB9N.jpg
Fransuxa Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 olm sen bunu muhattap alıp yazımı yazdım ahah sadfjıhadjıfh komiksin lan mitat valla bak ahah bıyık şey ya benim gözümde beşiktaş otobüsünde bağıran bizde çok sakat var diyen abi varya aynısı işte boş bomboş oksijen israfı.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mithat said: "Tatar Ramazan" said: Taksim çok geniş yer, tam koordinat ver Şuan gezi parkının sağında mı solunda mı kalıyor artık nerede kalıyor bilmiyorum orada marmaris büfe var oraya gidiyorum. Yanında tekel var , hatta o tekelinde biraz yanında aysu mu ne börekçi var. O marmaris büfe. Daha ne kadar tam kordinat veriim lan :D Tamam dur bu kadarı yeterli, en fazla 65 dakkaya ordayız, ayrılma sakın Tuzladan geliyoz yol açık, tırın dorseyi bıraktık yavaşlatmasın diye.
Mithat Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Her türlü insanın siniri bozuluyor tabii biyiği gördükçe , hayır zaten maç kaybetmişiz , zaten takım rezalet , durduk yere hiç alakası yokken çatırt diye fener propagandası yapan adam görünce bir siniri hopluyor insanın. 65 dakika buradayım , gelmezsen komple fenerliliğini iptal ediyorum haberin olsun.
Biyik Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 mou'nun bu maç sonundaki röportajını dinledim, gayet soğuk bir şekilde herhangi bir üçüncü-dördüncü sınıf takımı yenmiş gibi sıkılarak ve umursamayarak konuştu. bir de geçen seneki mou&terim samimiyetini düşünüyorum. gs, bu bir senede çok fena prestij kaybetti. lig onlar için son şans, bjk'ye de cl biletini kaptırırlarsa çanlar aysal için çalar. aysal da terim gibi bir kurtarıcı peşine düşer. abdullah avcı'yı getirir. terim'in kıymetini bilemedi aysal. gs'li olsam kahrolurdum. gerçi böyle de üzülüyorum, çünkü ben oyunu seviyorum.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Hoplatcaz hoplatcaz dur hele, bekle o büfede 65 olur 66 olmaz merak etme, dorseyi Kartalda bıraktık inş buna değer bir rakipsindir Mito
Biyik Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mithat said: Her türlü insanın siniri bozuluyor tabii biyiği gördükçe , hayır zaten maç kaybetmişiz , zaten takım rezalet , durduk yere hiç alakası yokken çatırt diye fener propagandası yapan adam görünce bir siniri hopluyor insanın. 65 dakika buradayım , gelmezsen komple fenerliliğini iptal ediyorum haberin olsun. ne yalan söylüyorsun? bu kadarı da fazla. senin koyduğun şeylere karşı koydum ben fener-chelsea fotoğraflarını. forumdakileri nolursa olsun tayyip diyen akp'lilerden mi sandın!!!
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Biyik sen de ekmeğini başka yerde aran kardeş, burayı ilk ben gördüm.
Mithat Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Biyik said: mou'nun bu maç sonundaki röportajını dinledim, gayet soğuk bir şekilde herhangi bir üçüncü-dördüncü sınıf takımı yenmiş gibi sıkılarak ve umursamayarak konuştu. bir de geçen seneki mou&terim samimiyetini düşünüyorum. gs, bu bir senede çok fena prestij kaybetti. lig onlar için son şans, bjk'ye de cl biletini kaptırırlarsa çanlar aysal için çalar. aysal da terim gibi bir kurtarıcı peşine düşer. abdullah avcı'yı getirir. terim'in kıymetini bilemedi aysal. gs'li olsam kahrolurdum. gerçi böyle de üzülüyorum, çünkü ben oyunu seviyorum. Hayır sonra mithat saçmaladı , mithat aptal mı , mithat gerizekalı mısın. E alın emenike , sizin adamınız bu , sonra mithat sinirlenince mithat yardırınca mithat kötü oluyor. Bu adam bir ara ben bu saçmalıklara girişmeden yine böyle bişi yazdı , ondan bende saçmalıklara girdim. Kamuoyuna duyuru , biyiği önümden çekin , zira o durdukça ve fener/akp trollemesi yaptıkça dayanamayıp bende beyinsize dönüşüyorum.
Mithat Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Biyik said: Mithat said: Her türlü insanın siniri bozuluyor tabii biyiği gördükçe , hayır zaten maç kaybetmişiz , zaten takım rezalet , durduk yere hiç alakası yokken çatırt diye fener propagandası yapan adam görünce bir siniri hopluyor insanın. 65 dakika buradayım , gelmezsen komple fenerliliğini iptal ediyorum haberin olsun. ne yalan söylüyorsun? bu kadarı da fazla. senin koyduğun şeylere karşı koydum ben fener-chelsea fotoğraflarını. forumdakileri nolursa olsun tayyip diyen akp'lilerden mi sandın!!! Biyik said: fb uğur boral, mehmet aurelio, kazım kazım'la bundan daha dişli chelsea'yi eliyordu az daha. türk futbolu ilerlemiyor, hep geriliyor. malesef. Biyik said: chelsea ligi düşünüp aktif dinlenme yapıyor. ne hallere düştük. ah be. Biyik said: gs'de bir devrin sonuna gelinmiş bu belli. bu sene cl'ye de gidilemezse gs'de deprem yaşanır. Biyik said: terim müstehzi bir gülümseyle maçı mı izliyordur, kahırdan puro mu içiyordur? Biyik said: hayro 2 goals gs wins Biyik said: türk xavi'siymiş çok komik hakikaten hep mehmet demirkol falan şişirdi selçuk'u Biyik said: gs taraftarına bu utanç gecesini yaşatanlar hesap vermeli Biyik said: drogba eşini dostunu görmeye gelmiş maç bitti hemen gülümseyerek terry'e sarılmalar ah ulan ah Biyik said: drogba gs'yi küçümsüyor bugün chelsea'de olsa at gibi koşardı yazıklar olsun Biyik said: fb'ye fırsat verildi bi sene yarı final gördü yasaklı bi takım için konuşmak çok haksızca[/quote Bunlar benden önce yazdıkların, arada bi de rivaldo var onu katmadım. Önceki 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Sonraki 17.sayfa (Toplam 21 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/7515298-c-l-2-tur-chelsea-galatasaray-18032014-2145/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Öne çıkan mesajlar