JestersTear Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 pes bildiğin köylü oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 sırf Aras'ın hatrına bu haftasonu fifa deneyeceğim ve Cons köpeğine diz çöktüreceğim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 hayatın boyunca denesen bile kulaklarını oynatırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 oynatacağın tek şey kulaklarım olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 bu plaza çalışması ne saçma bir şey ya evde otursan da aynı hesap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ulgio Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Kurumsal şirketteyim. Şirket adı veremiyorum tabi ama şöyle bir şey, ne kadar kurumsal olsa da evli olanlara ya da evlenmiş olanlara ona göre zam yapıyorlar.Böyle salak bir mantık var, bekar adam her daim daha düşük. Sebebi ne bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 tiLi said: chrome said: kendi isini kur ve sonra zenci kizlarla cik. adamda ne mal varmis hem sirket kurdu yetmedi zenci kizlarla cikiyor desinler. aytunç bu ahahahahahahajahdgfdsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Cons said: fenerlilerin fifayı sevmemesi normal tabi şikeci oldukları için almıyorlar feneri AHAHAHA ÖLDÜM AMK! AHAHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 KHaRoN said: aglamayana meme yok, patide de zaten meme yok. !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Adamın topiği piç oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Ben bu topici nasıl kaçırmışım lan. İç dökeyim ben de. AMA ÇOK KÖTÜ WOT GELİYOR. 1 yıl stay yapıp stajım süresince bakım bölümünün neredeyse yarı yükünü almış olduğum şirketten stajın sonunda iş teklifi geldi. 2 yıl askerliğini tecil ettir, burada çalış, işi iyice kavra, sonra askerliği hallet ve gelip devam et denildi. O an için askerliği de hemen düşünmediğimden işe başladım. Bakım mühendisi olarak işe girdim, ana dalım da TPM işlerinin yürütülmesiydi. Fabrikada biçok işler yaptık, merkezi denetimler oldu rekor puanlar aldık. Bunların hepsini bakım ekibi olarak sırtlandık neredeyse, üretimdekiler de destekçimizdi. Kalitedir hr dır tedarik zinciridir (satınlama dışında) hiç skinde olmadı bu işler onların. Gerçi kutlamalarda en çok kalite bölümü övgü aldı ne hikmetse sdfsd. Neyse özel sektördür alkış beklemiyoruz dedik. Bakım ekibi olarak gayet işimize baktık. Sonra makine montajları oldu yoğunluk girdi. TPM aktiviteleri yavaşladı fln. Birden "e tpm yürümüyo, bişeyler yapmıyoruz, hani sonuçları" fln diye sesler duyuldu -lol yine kalite bölümünden-. Sonra işler değişti, pozisyonlarda zorunlu değişiklikler oldu iş yükü nedeniyle. Ben bi anda üretimci oldum. Fabrikada totalde 2 ana proses var. O ana proseslerden birinin de 2 alt prosesi var. Ben bu alt prosesi olan ana prosesin üretim sorumluluğuna getirildim. Tabi o güne kadar bakım ağırlıklı çalıştığım için makineleri çok iyi tanıdığım halde tam bir üretimcilik yapabilecek yeterliliğim yoktu. Ben de işi elime iyice alabilmek için bi yandan teoriğini bi yandan pratiğini öğrenmeye başladım yoğun bi şekilde. Herhalde mucizeler bekleniyordu ki, ben daha işi kavramaya başlamışken -1 ay fln bu süre- 2 müdür tarafından çağırılıp sanki bir iş ortaya koymamışım gibi itham edildim. Hafiften uyarıldım. Önüme benden istenilenler bi liste halinde koyuldu. Herhalde işe yanlış yerden girdim diyerek verilen listeye ağrılık verdim. Ama o liste de benden az zamanda çok ve kusursuz iş istiyordu. Hem işi kavra, hem istenilenleri yap, hem 20 küsür operatörle ilgilen, her gün verimlilik hesapla, bunları üstlere sun, sunulan verilere göre aksiyon al, aksiyonların takibini yap vs vs. Tabi kucaktan düşen bazı yumurtalar oldu. Kimse zarar vermeden taşınan yumurtaları görmedi elbette. Düşenler olay oldu. Bu süreçte araya kalite bölümü girdi yine -lol-. "BİZE DE GÖREV VERİN İYİLEŞTİRME YAPALIM KAYZEN YAPALIM" diye zıpladılar. Genel müdürü fln kafalayıp sürece dahil oldular. Şimdi, makinelerden, prosesten, arızalardan, operatörlerden zerre anlamayan bi karıya neredeyse hesap veriyorum. Her sabah önce makinenin arıza yaşanan noktasının çalışma prensibini, sonra yasanan arızanın mekanizmasını karıya anlatıyorum. Sonra karı o anlattıklarımla bana soru soruyor "bunun bi daha olmaması için ne yapman lazım?" İki yumurta kırıp omlet yapmam lazım desem inanacak, hemen aksiyon planına yazıp satınalmaya 1 koli yumurta aldıracak kadar az biliyor işi. Ve ben her sabah amirim ya da müdürüm olmayan bu karıya neredeyse hesap veriyorum. Ben ürünün bi parametresine ayar yapıyorum. Benden habersiz gidip başka bi parametreyle oynayıp benim yaptığım ayarları da bok ediyor. Ve benim zerre bilgim yok. Ben makine hızını üretime ve arıza durumuna göre ayarlıyorum. Hanfendinin müdürü "hız düşürmelerini onayla yapıcaktık hani?" diye sitemkar mail atıyor. "Bu üretimin sorumlusu olarak değişiklik emrini ben verdim" diyorum. Kız tribi atıp maile cevap vermiyorlar. Makine arıza yapmış bakımcılarla birlikte yağın içine girmişim 5 dk erken çalışsın makine diye. Karı başımıza gelip "bu arıza niye oldu, periyodik bakımda bakmıyo musunuz, niye bu kadar uzun sürdü" diye iş arasında sorguya çekiyor milleti aklınca. Ve bu süreçte bakım sorumlusu olan kişi -ki abim oluyor- hastalığından dolayı bi süre fabrikada bulunmadığından bakımla ilgili konularda da ukala karıyla ben muhatap oluyorum ne yazık ki. --- Bunlar işin bi tarafı. Diğer taraftan açık ve net olarak, bi makine mühendisi olarak 1.5 - 1.6k arası paraya çalışıyorum. Şu an maddi olarak bakmakla yükümlü olduğum biri olmadığı için koymuyor gerçi ama hoş değil. Ben 2k lira ayda masraf yapıyordum lan okurken bazen. 2 ay önce işe giren adamlar yılbaşında senelik %7 zammı alırken sen "askerliğini yapmadın ki yea", "1 senen dolmadı zaten yea" diye alamıyorsun. Üretimde operatör eksiğim var, 38 makineye 3 adam bakıyor 1 vardiyada diyosun, operatör alamayız diyorlar. Müdür kankasının tanıdığı gelince beyaz yaka olarak işe alıyorlar. --- Of baydım. Bugün müdürüme kaynadım zaten ben bi işe elimi atıyorum karının biri gelip çomak sokuyor, işi ben mi yapacağım başkası mı yapacak ona göre rotamı çizeyim dedim. Öyle deyince "olur mu canım sorumlu olan sensin bu işten" diyorlar, işleyiş apayrı. -- 2.5 aydır müşteriden gelen şikayeti çözemeyen kalite bölümü zerre anlamadığı üretimi iyileştirmeye çalışıyo. Birine söylesen götüyle güler. Bunlar ciddi ciddi görev bellemişler iyileştirme yapıcaz diyolar. Özel sektörü yiyim ben babamın işini yapıcam lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 2-3 paragraf okudum giden vaktimi geri istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Daha faydalı bi iş yapmazdın zaten boşver vakti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 seagle okumadım teknik destek ve malzeme lazım mı pnömatik servo handling vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Bursadaysan satınalmacımla iletişim kurdurturum. Hidrolik ve pnömatik malzeme ihtiyacımız oluyor bolca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Gerçi bursada olman gerekmez. Serbest bölgelere mal satabiliyosanız yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 boşver benim bölgem değil asdad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 bursa ne ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 bursa diil abi serbest bölgedeyiz biz. Avrupa toprağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 38 makine 3 adam ? Makinelerde bir parçanın işlemesi ne kadar sürüyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 ustalar mı teklif ediyor orada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 sigıl sen tam bir sığırsın gavişlova verdiğin parayı karşılamaz o maaş. atar çeksene olm ben gelmiyorum 2gün işe ne bok yaparsanız yapın de bak nasıl kulun köpeeen olurlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 SeaGle said: Bursadaysan satınalmacımla iletişim kurdurturum. Hidrolik ve pnömatik malzeme ihtiyacımız oluyor bolca. bosch rexorth nilüfer bayisinden almayın lan arkadaşım uyuz oluyorum gavata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Seagle yaptığın işe aldığın para çok az. Ya da yaptığın işi çok abarttın, ne makinesi bunlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 festo varken br kullanmayın lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar