magecy Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Yerel (Lokal) Büyüklük (Ml) Bu yöntem 1935'da Richter tarafindan depremleri ölçmek için önerilen ilk yöntemdir. Bu yöntem, havuza atilan tas örnegine dönecek olursak, tasin suya çarparken olusturdugu ses dalgalarinin suyun içerisine yerlestirilmis bir mikrofon ile dinlenmesine benzetilebilir. Ses kayidinda olusan en yüksek genlik degeri, uzaklik ile ölçeklenerek tasin büyüklügü hakkinda bilgi verecektir. Depremin büyüklügünü kestirirken de ayni ilke uygulanir. Bu yöntem de görece küçük (büyüklügü 6.0'dan az) ve yakin (uzakligi 700 km'den az) depremeler için kullanilir. Dogru degerlerin bulunmasi için sismometrelerin çok iyi kalibre edilmis olmasi esastir. ----------------------------------------------------------- ml -- 2004.12.21 01:02:13 37.0488 28.2583 10.4 -.- 5.1 -.- ULA (MUĞLA)[signature][hline]Image is everything, so play with it.
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Bende bi sarsıntı hissettim sanki o saatlerde ama herhalde başım dönüyrdur diye hiç kasmadım.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru
ExhaulteD Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Aman dikkat edin tuz golunde tsunami olmasin :)[signature][hline]Gurbetci Pati]Gurbetci Pati
Moss Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 said: ExhaulteD, 30 Aralık 2004 03:30 tarihinde demiş ki: Aman dikkat edin tuz golunde tsunami olmasin :) Ne kadar komik gelioyor dimi yasamadigin icin istegin kadar espiri yapabiliyosun ne diim allah hic yasatmasin sen yine mutlu ol ama az daha dikkatli davran orda hayatini kaybedenler icin az daha saygili ol bence tabi[signature][hline]Istanbul seni hapsetmis
uncla Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 çokmu sallandı Ankaradakiler ben şu an uyandımda bişi hissetmedim[signature][hline]R+
OffChu Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Oyun oynuyordum hissetmedim.[signature][hline]pff
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Çok hafifti ama sallandı.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru
-Nae Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 hissetmedim :([signature][hline]Bakınız! Na Buyrun! Mail=MsN Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 said: Naa, 30 Aralık 2004 10:56 tarihinde demiş ki: hissetmedim :( hissetmedin diye üzülme ben 17 ağustosu hissettimde ne oldu. ertesi gün binlerce ölüm haberi duyunca iyice kötü olmuştum. allah hissettirmesin kimseye..[signature][hline]Boo
Lord_Taurus Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2004 depremin ölcegi kücük ama sallaması ilgincti,sanki biri koltugu tutup hızla saga sola cekmis gibi oldu.kardesimi bile uykusundan uyandırdı yatak saga sola gitti dedi.istanbuldakilere allah sabır versin valla her an deprem olcak diye beklemek cok kötü bişe. ankarada dün 5 sn ligine push the tempo sarkısını dinlemiş gibi olduk :D .
Öne çıkan mesajlar