Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizce evlenmeden önce çift birlikte yaşamalımıdır?

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Mesaj tarihi:
said:
yellowdream, 29 Aralık 2004 11:58 tarihinde demiş ki:
artı burası Türkiye bunu bu halk bu kültür ne kadar kaldırır ne kadar doğru değil tamam insanlar acabe ne der diye düşünemeyiz sürekli her insanın kendi doğruları vardır fakat bu birlikte yaşama olayı bana Avrupa özentiliği olarak geliyor

eheh eet 2-3 tane imam nikahlı garısı ( öyle diyolar ya o bakıam hani kültür olayı, bana kalsa eşi dicem) olanda türk yani nası kültür bu?

imam nikahlı karısı olanda arap özentiligi gibi geliyo ama onlara türk gözüyle bakıyosunuz, hele hele evlendikten sonra kızın herbişeyini kısıtlama olayı da ayrı bi olay bu mu türklük?

türklük modernlik demektir, yobazlık degil[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
*
Mesaj tarihi:
Evlenmemeli, hep birlikte yaşamalı ama toplumumuz hala belli olayları aşamadığı için Türkiye'de çok zor.

Evlenmeden önce birlikte yaşamaya kesinlikle evet ama. Boşanma olayının da genel anlamda önüne geçilmesini sağlar bu[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

"I believe that sex is a beautiful thing between two people. Between five, it's fantastic." - Woody Allen
Mesaj tarihi:
bence avrupa özentiliği değil özgür yaşamak ama neyse
ben de türküm abso?
ailem de türk
ama rahat düşünebiliyoruz bu konuda nedense
bu bizi türk dışı ya da vatan haini yapmıyo ama bu da bi gerçek

senin düşünceni bi halka maledemezsin kısacası, 70 milyonun çoğunluğu senin gibi düşünse dahi içinde özgür düşünenler de var

seçim meselesi eninde sonunda
ama bu seçim millet ne der, ne düşünür gibi bir şeyle yapılıyorsa bu biraz kendini kısıtlamaktır, bazı insanları bozar :)[signature][hline]Emily tries, but misunderstands?!
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 29 Aralık 2004 12:02 tarihinde demiş ki:
Açıkcası kzıımı adam gibi yetiştirirsek ne kimseyle dedikoduya karışır adı ne de başka birşeye. Önemliolan aile terbiyesini almış olmasıdır. Sonrası zaten sizin de bildiğiniz gibi yapacak birşey yok. Ben de diyorumki benim vereceğim aile terbiyesi ve görgüsü ile zaten bana gelip biriyle beraber yaşıcam diyemez hatta bunu kendi aklına bile getiremez. Haa kendi bekar eve çıkar yaşar ama biriyle beraber yaşaması için bana soru dahi getirmeyecek. Daha 8 aylık nasıl da atıyorsun diyen olacaktır elbet ama dediğim gibi 2 kız kardeşimi de ben büyüttüm ve ikisi de şu an yukarı da bahsettiğim şekilde düşünürler.
Haa ama bekar olsam ve bu soruları sorsanız tabiki sevdiğim biri ile beraber yaşamak isterim sonuçta en fazla ne olur ki ayrılır bırakır başka sevgili ile beraber yaşarım. :)

Yanlış düşünüyorsun Absolut. Daha doğrusu, gereken terbiyenin verilip sonradan kıstlanmaya gerek kalmaması olayına katılıyorum, ama bir insanla birlikte yaşamasına karşı çıkmanı anlayamıyorum, hem de cinsiyeti sebebiyle. Benim düşünceme göre "Haa ben bekar olsam" dan itibaren yazdığın kısım çok yanlış.

Kadınla erkek neden bu kadar farklı gözünüzde? Neden illa ayrım yapılması gereken varlıklar olarak görüyorsunuz?[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

"I believe that sex is a beautiful thing between two people. Between five, it's fantastic." - Woody Allen

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 29 Aralık 2004 12:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 29 Aralık 2004 12:03 tarihinde demiş ki:
Evlenmemeli, hep birlikte yaşamalı ama toplumumuz hala belli olayları aşamadığı için Türkiye'de çok zor.

Hep birlikte o_O
Daha toplumun orgy'yi kaldirabilmesi icin cok zaman lazim.[signature][hline]3 yanlış, 1 doğru.
Mesaj tarihi:
bi sorun olmaz diye düşünüoyorum.... şahsen ben yaşarım :)[signature][hline]Uyanda Gel Tuana Yüreğim Kan Ağlıor.Sana Söz Yine Baharlar Gelecek Sana Söz Işık Sönmeyecek.Ölüm Yok ki Tuana Uyan Şimdi Yaşanacak !!!
Mesaj tarihi:
Ne demek yanlış düşünüyorsun? Ben bekar olsam bunu yapardım diyorum yani benim yapacağım bu demek. Biriyle beraber mi yaşıyorum, baktım kafamı bozdu veya artık anlaşamıyorum, ayrılırım biterdi veya o ayrılırdı tabi. Sonra bir sonra anlaşabileceğim birini bulup beraber yaşamayı denerdim. Nasıl beni tutan herhangi bir bağ veya aileler veya bebek yok. Ayrılır ayrılır en güzel beraber yaşanacak kişiyi ararım. Haaa o kişi evlenilecek kişi midir bilemem çünkü beraber yaşamak ile evlilik çok farklı şeyler dediğim gibi. Birinde ilişkiniz 2 saniyelik bir sözle biter diğerinde istesen de yıllarca bitmeyebilir :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru

[Bu mesaj Absolut tarafından 29 Aralık 2004 12:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bekara karı boşamak kolay diye bir laf vardır. Evlenip kızınız olunca tekrar yazarsınız foruma.
Ha o zamanda kızınızın istediği adamla evlenmeden aynı evde yaşamasına müsade ederim diyorsanız, saygı duyarım :)
Abso, sende farketmişindir. Olay "ben farklıyım, coolum" demeye çalışan 3-5kişinin hezeyanları.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Mesaj tarihi:
Toplum hangi olayları aşamamış ilke. tv, gazetede gördüğümüz playboylara döneriz bir süre sonra. 1 ay başka biriyle, olmadı 3 gün başkasıyla. bence ne aşk kalır ne sevgi. sonuçta sıkıldım ben bu gtten diyip başka sevgili arar insan bir süre sonra. sonraki nesilde bunu ailelerinden gördükçe işin ucu kaçar diyorum. Sonuçta insan alışamazsam nasıl olsa hemen ayrılırım, dur bunuda deneyim 3-5 ay görüşleri oluşur.

Sizin düşündüğünüz gibi olmayabilir. Benim düşündüğüm gibide olmayabilir.

yani 1 sene yaşadılar diyelim mesela, tamamsa devam , değilse dostça ayrılalım olmaz gibime geliyor.[signature][hline]Deli333
Mesaj tarihi:
said:
Dresquin, 29 Aralık 2004 12:13 tarihinde demiş ki:
said:
Absolut, 29 Aralık 2004 12:12 tarihinde demiş ki:
Ne demek yanlış düşünüyorsun? Ben bekar olsam bunu yapardım diyorum yani benim yapacağım bu demek. Biriyle beraber mi yaşıyorum, baktım kafamı bozdu veya artık anlaşamıyorum, ayrılırım biterdi veya o ayrılırdı tabi. Sonra bir sonra anlaşabileceğim birini bulup beraber yaşamayı denerdim. Nasıl beni tutan herhangi bir bağ veya aileler veya bebek yok. Ayrılır ayrılır en güzel beraber yaşanacak kişiyi ararım.

Ama bunu kızın yapamaz?

Tabi ki yapamaz çünkü o benim kızım. Çok istiyorsa kendi kızına yaptırabilir. I GOT THEE POWERRRRR[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
  • Admin
Mesaj tarihi:
[spo1=ben farkliyim coolum ]ben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolumben farklıyım, coolum[/spo]

[spo2=ben farklıyım, coolum -2 reloaded]en azından insanların görüşlerine deger veriyorum, laf olsun torba dolsun diye mesaj atıp ortamı saçma sapan germiyorum[/spo][signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
*
Mesaj tarihi:
Yok, doğru olduğuna inandığım şey o zaten =) Dediğin gibi, birlikte yaşarken bebek olayını düşünmemek, gerçekten birbirine uygun olup olmadığını anlamak falan.

Benim yanlış olduğunu söylediğim şey kızımın yapmasını istemem olayı, yanlış anlaşılmışım ben.

Yani, eğer sence doğru olan bu şekilde deneyerek en güzelini bulmaksa, o zaman kızın bunu yapmadan nasıl bulacak? Daha da önemlisi, bir erkek için doğruysa da kız için değilse, sadece gaylere yönelik birşey mi olacak bu =) Eğer bir kız bunu yapınca sence yanlış oluyorsa, yanlış yaptığına inandığın bir insanla beraber olarak nasıl en doğruyu bulacaksın?[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
Şahsen kızımın 3 ay başka biriyle olmadı 5 ay başka biriyle yaşamayı denemesini hazmedemem. nereye kadar bunun sonu varmı? tamam ilk denediği kişiylede mutlu olabilir. 15.nci kişiylede olabilir.[signature][hline]Deli333
Mesaj tarihi:
valla hayat felsefem şudur:
bütün sevgililerim versin ama.. kızım/bacım bakire kalsın.[signature][hline]senin için ağlamak nedir ki?
ben seninle gülmüşüm..
Mesaj tarihi:
Agbi inanmiyorum ne kadar dar dusunuyorsunuz. 15. kisi de bulsa n'olur, 20. kisi de bulsa n'olur. Eskiyor mu allahaskina? Sen kizini adam gibi egitmissen, kendini kaybedicek kadar sarhos olmamayi biliyorsa, guvenli cinsel iliskiye girmeyi biliyorsa ne gibi bi zarari var 20 kisiyle beraber olmasinin? Senin onune 20 kiz koysalar hepsinin siradan pesinde kosarsin, kizina gelince izin vermiyorsun. Inanilmaz.[signature][hline]3 yanlış, 1 doğru.
Mesaj tarihi:
Bu arada, şunu da söyleyip format atıcam, bu farklılık veya cool luk değil. Bu sadece Dynamick in söylediği gibi cinselliğin iki bacak arasından çok kafada olan birşey olduğunun farkına varmak. Geleneklerin bazılarının doğru, bazılarının ise alışılmış yanlış olduğunun farkına varmak.

Kız kardeşim var ve aramızda çok yaş farkı yok, ben kesinlikle rahatsızlık duymazdım böyle bir olaydan. Doğru olduğuna inandığım şey bu çünkü, ve ben insanları cinsiyetlerine göre ayırmadığım için, ki benim dünyada en nefret ettiğim şey bir insanı elinde olmayan sebeplerden dolayı küçük görmektir zencilerin Amerika'da gördüğü muamele, bir sakata yapılan kötü muamele, veya kadın erkek eşitsizliği gibi. Türkiye'de de en sık gördüğümüz kadın erkek ayrımı olduğu için, bu konuda fazla hassasım.

Sadece dişi diye, böyle bir şeye hayır demek benim dünya görüşüme zıt yani kısaca. Erkeğe evet, dişiye hayır demek mantığa sığmayan birşey.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
said:
bayat, 29 Aralık 2004 12:20 tarihinde demiş ki:
Agbi inanmiyorum ne kadar dar dusunuyorsunuz. 15. kisi de bulsa n'olur, 20. kisi de bulsa n'olur. Eskiyor mu allahaskina? Sen kizini adam gibi egitmissen, kendini kaybedicek kadar sarhos olmamayi biliyorsa, guvenli cinsel iliskiye girmeyi biliyorsa ne gibi bi zarari var 20 kisiyle beraber olmasinin? Senin onune 20 kiz koysalar hepsinin siradan pesinde kosarsin, kizina gelince izin vermiyorsun. Inanilmaz.

Gün gelecek aşılacak bu olay ya, kadınlar ve erkekler tamamen dünyanın her yeri ve insanlığın her alanında eşit olacak, inancım var benim bu konuda.
Ha ben görür müyüm o ayrı mesele =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
Evet, farklısınız, çook coolsunuz :)

Ne diyim, isteyen kızını istediğiyle yatırsın.
Bana ne :)[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Mesaj tarihi:
Oğlumunda tabi ki başkasının kızıyla beraber yaşamsına izin vermem. Yani sorumluluk demektir birinin kızı ile yaşamak. Aynı şekilde kızım için ne düşünüyorsam oğlum için de aynı. Bekar evinde yaşasınlar ona birşey diyemem. Kendi ekonomik özgürlüklerini sağladıktan sonra isterse Uganda da yaşaşın bekar olarak ona karışmam.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
said:
navyamphs, 29 Aralık 2004 12:26 tarihinde demiş ki:
Evet, farklısınız, çook coolsunuz :)

Ne diyim, isteyen kızını istediğiyle yatırsın.
Bana ne :)

Bu konuda modernite kızların istediğiyle yatması değildir, olayı çok basite indirgiyorsun.

Modernite, kadınla erkeğin arasındaki kalın sınırın inceltilmesi, mümkünse yok edilmesidir.

Erkeğin hakkı olarak gördüğünüz bir şeyi, gerekli aile terbiyesini ve cinsel sorumluluğu almış olan bir dişinin yaşamasını normal görmektir.

Kadını bir obje olarak görmemek, onu kullanılan ve eskiyen birşey olarak görmemektir.

der ve formatımı atarım =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
oğlum istanbulu elden geçirebilir.. geçirmelidir.

olay eğitim meselesi değil ki abicim
hayvani dürtüler meselesi. Beni de ailem süper eğitti bilmemne yaptı sigaranın zararlarını anlattı ama ben naapiyorum eşşek gibi sigara içiyorum.
Yada geldi olum alkol kullan ama az kullan dedi mantıklı mantıklı açıkladı ama ben napiyorum içtim mi bi büyük içiyorum.
Bu akıl mantık işi diil dürtü işi.
Ben kızımı, anamı,bacımı kıskanırım. babam annemi öpse yanımda bööle dellenirim. kızkardeşimi bi herifle elele görsem kendimi kontrol edemem. Ama başkasının kızkardeşiyle gayet hoş münasebetlerde bulunabilirim. Kıskancım ama empatik değilim bu konularda.
Yapım bu.. dayanamiyorum.[signature][hline]senin için ağlamak nedir ki?
ben seninle gülmüşüm..
  • Yeni Oluştur...