Yalicapkini Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 evet beyler cd key aldim Us de oynayan arkadaslardan bazi bilgileri rica ediyorum.Oncelikle memnunmusunuz bende 256 baglanti var rahat oynarmiyim US serverlarinda? Eu serverlarını pek takmiyolra gibi geldi bana Blizzard yanlıs yapiyor avrupada.Ama napasin oyun guzel : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CriZz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 us de rahat oynaniyor ama eu cikinca eu ya gecmek daha mantikli gibi geliyo. Sanirim ilerde us den eu ya gecis gibi 1 sey yaparlar. Karakter olarak olmazda acc gecirilebilir sanirim.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Hazirliklar yeterli olmadigi icin apar topar acmaktan kaciniyor adamlar, gec olsun guc olmasin hesabi, sabirsiz oyuncular da bunu 'takmamak' olarak yorumluyor, ben katilmiyorum pek. Daha once de birkac kez konusuldu Turk oyuncular icin EU serverlarinin avantajlari; daha iyi ping, bizim saatimize uygun primetime, odemeleri bin takla atarak degil de kolayca yapma. Dezavantaji ise bence yok, Daoc'da US-EU serverlari arasinda patchlerin gecikmesi olayi vardi mesela, burada o da yok. US almam icin hicbir sebep yok sahsen, olan varsa (sadece 1-2 ay erken oynamak disinda) degisik bakis acilari getirsin olaya.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CriZz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 ping zaten yeterince iyi (100-300 arasi surekli, hic kirmizi olmuyo latency bar) , oynama saatleri uymama olayida bana sacma geliyo, ne zaman girersen gir 1 ton adam var serverda, hatta bazen quest yapacam die allan unuttugu yerlere gidiyorum, orda bile quest sirasi beklemek zorunda kaliyorum :) gorunen tek dezavantaj uye olurken proxyden baglanip amerikan adresi felan vermek gerekiyo, oda 1 seferlik 1 sey. us in avantaji ise herkesin ingilizce konusmasi, euda oyle olmicak gruba gircen, adamlar arasinda fince konusacak, fransizca konuscak, mal mal bakcaz :) Sonuc olarak bende eu ya gecicem gelince ama aslinda 1 sebebim yok gayet memnunum us den, tek sebep cogu turkun eu da oynayacak olmasi ( bence sacma ama neyse )[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Tek Amerikan/Ingiliz olmayip da US'de oynayan sen mi varsin, yok mu suan US serverlarinda kendi aralarinda baska dil konusan, eheh. Denk gelmemissin sadece, zaten public yerlerde rahatsiz edici derecede olmadigi surece sorun yok, oyle olursa da sikayet edersiniz olur biter. Ping meselesine gelince, ben 150 uzeri ping gordugumde RvR etmekten cekiniyordum Daoc oynarken, 300 oldukca fazla geliyor kulaga. Ciksin da gorelim bakalim performansi.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodscalp Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 fransiz ve alman serverlari zaten ayri onlar kendi serverlarinda oynarlar.Ama iskandinavlar hollandalilar vs bunlar çok da iyi ingilizce konuşuyorlar anca pm den kendi dillerinde konuşuyorlardir almanlar fransizlar gibi milliyetçilik yapmıyorlar ortak dil ingilizce yani eng serverlarinda dil sorunu olmaz o yuzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daggerfall Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 eğer karakter transfer izni verilir ise (paralı yada parasız) eu ya geçerim us de oynamaya baştan beri söylediğim gibi karşıyım şu an sadece zaman öldürmek için oynuyorum bi nevi boş vakit doldurma. hoş gerçi daoc us de gördüğüm prime time yada raid kaçırma yada grp bulamama gibi bir sorunla karşılaşmadım us de gayet iyi ve düzenli gidiyor ve nerdeyse heryerde birileri mutlaka oluyor aksine çok alakasız saatlerde bile kesip (pve pvp vs.) kesilebiliyoruz :) doluluktan dolayı ama tabi ilerde ne olur bilemem. gönül ister eu da oynamak bakalım zaman neler gösterecek bize.[signature][hline] Where are you tonight? Wild flower in starlit heaven Still enchanted in flight Obsessions lament to freedom....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: Daggerfall, 27 Aralık 2004 15:27 tarihinde demiş ki: eğer karakter transfer izni verilir ise (paralı yada parasız) eu ya geçerim us de oynamaya baştan beri söylediğim gibi karşıyım şu an sadece zaman öldürmek için oynuyorum bi nevi boş vakit doldurma. hoş gerçi daoc us de gördüğüm prime time yada raid kaçırma yada grp bulamama gibi bir sorunla karşılaşmadım us de gayet iyi ve düzenli gidiyor ve nerdeyse heryerde birileri mutlaka oluyor aksine çok alakasız saatlerde bile kesip (pve pvp vs.) kesilebiliyoruz :) doluluktan dolayı ama tabi ilerde ne olur bilemem. gönül ister eu da oynamak bakalım zaman neler gösterecek bize. +1 insallah izin verirler de geceriz eu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jo_jixu Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 ben us tan memnunum, bu gidişle kalabilirim de orada eu çıkınca.[signature][hline]try not. do. or do not. there is no try. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2ainteractive Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 us teki karakterin eu ya aktarılması blizzard ın yapacagı en son seydir heralde. sen 2 ay once baslamıssın lvl 60 ı kasıp eu ya gececeksin. ben demezmiyim bu adam bizden daha fazla kastı 2 3 ay once basladı falan. mantıksızca bence.account lar aktırılabilir ama charları aktarırlarsa onların .[signature][hline]Herşeyden önce korkmayı bırakıp bir gün mutlaka WOW oynayabilecegini bilmelisin. Sizler druid değilsiniz sizler imba shamanda da degilsiniz sizler bu dunyanın sarkı soyleyip dans eden wowzedelerisiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 128k kabloyum 2 hafatdır pingiim 350 lerde yani sorun yaşamiyorsun , TT kıllık yapmadiği sürece.Saat farkının pek önemi yok herzamn zevkli oyun[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa | Matrix Code System Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 bakin ben daocta yasadiklarimi ve neden us te oynamak istemedigimi anlatiyim... su anda oyun cikti herkes bi gazla gece gunduz oyunu bu yuzden her saat adam bulabiliyosunuz.. bundan bi sure sonra oynayan adam sayisinda bi dusus olucak (saatler arasinda) yogun sekilde pvp prime time da olucak (us serverlarin prime time i 05:00 am yani bizim sabah ezani :) ) ve biz burda aksam 6 7 gibi isten evimize geldigimizde us te oyunuyosak servera girdigimizde adam olmiyacak pvp yapan adam bulamicaksiniz wow un haritasi daocun pvp zone nuna gore daha buyuk bunuda goz onuna alirsaniz hic adam bulamicaksiniz vede adamlar us te 80 tane server acmislar herkes oyunu denedi begenmeyip daoca donucek yada direk oyunu birakicak adamlar olucak serverdaki sayilar git gide azalicak fakat eu da adam sayisi ilginc bi sekilde hep fazla oluyo + isten eve geldiginde 6 7 gibi oturdugunda bilgisayarin basina prime time oluyo.. oyunun tadini cikartabiliyosun. bunlar serverdaki adam sayisi ve zaman farki ile ilgili sorunlar. asil sorun ping sorunu eskiden bi grup turkun us secip orda oynamasinin nedeni eskiden us serverlarinin daha iyi ping vermesi idi fakat su anda italya uzerinden direk bi hattimiz var bildigim kadari ile ve su anda eu da pingler daha iyi.. bilmem hic 300 400 pingle pvp deneyn oldumu eger tank iseniz surekli enemy too far away msg i alirsinişz mage iseniz bisi cast ederken dusmani uzakta gorursunuz ama coktan dibinize girip size vurmus olur vs.. daha bicok nedne var simdilik alima gelenler bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CriZz Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 eu da pinginizi 50 olacak saniyosunuz heralde :) ama olmayacak, hatta en yogun saatlerde oynadigimizdan dolayi dahada lagli olacak. gercekci olun 1 az 150 ping Türkiyeden oynayan bir oyuncunun yabanci 1 serverda alabilecegi en iyi ping. [Bu mesaj CriZz tarafından 27 Aralık 2004 18:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Ben "150 ping gordugumde RvR etmiyordum genelde" diyorum, sen hala gercekcilikten bahsediyosun. Kac mmorpg oynamisligin var EU serverlarinda ayiptir sormasi? ADSL'ler 256'ya yukseltilip kapasitenin icine edilene kadar 75-85 ping aliyordum ben Daoc Excalibur'dan, simdilerde 110 civarinda gidiyor. Tahmin ile tecrubeyi ayirt etmeden ahkam kesmeyelim lutfen. [edit/not: kablo kullanicisiyim.][signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. [Bu mesaj Baggio tarafından 27 Aralık 2004 19:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Habit Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 bende adsl kullanıyorum 120 pingin ustune cıkmamıstı hic daoc excada bir şey bilmiyorsan sırf yer işgal etmek için yazı yazmıcaksın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fortinbras Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 ya ne bilim bence us daha zevkli... avrupa insanını sevmem ben o yüzden oyun oynamak da istemiyorum bu insanlarla amerikalılar daha kafa dengi geliyor bana, yani kötünün iyisi, ayrıca ping olayını da abartmayın 300 civarı pingle oynuyorum belki pvpde zorlıcak biraz ama yok hiç oynanmaz bu pingle denecek bir ping değil yani gayet de oynanıyor... bence eu da oynayacaz diye şartlanmaya gerek yok imkanı olan us de oynasın baksın ondan sonra konuşun... Daoc maceralarınızı da anlatmanıza gerek yok bu oyunun serverlarıyla Daocun serverları farklı şeyler...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck." - Obi-Wan Kenobi - [Bu mesaj fortinbras tarafından 27 Aralık 2004 22:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Macera anlatmiyoruz, US-EU serverlari ayri olan ve senelerdir oynadigimiz bir oyundan server tecrubelerimizi aktariyoruz. Ben Daoc'a dial-up zamaninda basladim, 400-500 pingle oynuyorduk, 70-80 pingdeki guzelligi gordukten sonra 150-200 ile rvr edemez oldum. Bu ping/performans farkinin farkli oyunu, farkli serveri olmaz, Osi'de de boyleydi Daoc'da da boyle bu, WoW'da da boyle olacak.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
herhavzindibayni Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: Baggio, 27 Aralık 2004 14:57 tarihinde demiş ki: Hazirliklar yeterli olmadigi icin apar topar acmaktan kaciniyor adamlar, gec olsun guc olmasin hesabi, sabirsiz oyuncular da bunu 'takmamak' olarak yorumluyor, ben katilmiyorum pek. said: Baggio, 27 Aralık 2004 18:58 tarihinde demiş ki: Tahmin ile tecrubeyi ayirt etmeden ahkam kesmeyelim lutfen. güzel söylemişsin , o zaman arada öz eleştiride yap dimi wow hiç bir zaman hazir olmayacak 1 ay ob-ft de oynadim 1 aydir us de oynuyorum oyun halen hazır falan değil , oyun 6 ay daha beta gider zannediyorsan eu cikacak takir takir oynicaz sana kocaman bir 'nah' diyorum . oyniyamiyacaksiniz , 2 -3 günde bir 5 saat server göçecek , oyunda sallamadan çok az bir item olduğunu göreceksiniz , oyundan düşüp geri log olamayacaksiniz ( şuan bu sebeple forumdayim) , bir ton bug görüp hergün 'sokayim böyle oyuna' diyeceksiniz . o bakima us eu yalan birakin bu işleri , çevreniz nerdeyse orda oynayin ben şahsen türklerden uzak durmayi tercih ediyorum us den memnunum , bir şey daha 2 mmo oynadim eu dan 256 adsl ile henüz 100- ping nadiren gördüm , genelde 125-170 ile oynuyor idim , ha sen herkezde 128 adsl 64 cable falan varken gidip parayi basip 256 adsl ile oynuyordu isen . zannetmeki herkezde öyle , değil , herkez 125-170 pingle oynuyor o bakima nasil olurda genelleme yaparsin herkezde sendeki gibi para bok olmak zorunda değil , bide adama artis artis girişmişsin , ayip us de oynuyorum adsl ile 250-400 arasi ping pvp ye her türlü giriyorum hiç lag sorunu yok cayir cayir da adam kesiyorum , herkez ingilizce biliyor , bilmeyen tek ebayer çinliler var o kadar[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: herhavzindibayni, 27 Aralık 2004 22:35 tarihinde demiş ki: ha sen herkezde 128 adsl 64 cable falan varken gidip parayi basip 256 adsl ile oynuyordu isen .Mesajlarimi adam gibi tamamen okumadan mesaj atinca boyle sakatliklar olabiliyor tabi. Kablo kullanicisi oldugumu yazdim, ve 4096 falan degil 128 kullaniyorum. US ile ayni patchleri kullanan ayni oyunda (hem de Blizzard'in oyunu) ingame bir eksiklik olacagini hic mi hic zannetmiyorum, serverlar gocecek olsa US'den 3 ay sonraya koymazlar EU retailini de. Varsayim/tahminlerle savunma yapmanin bir anlami yok, bekle ve gor. Ne derseniz deyin ben sadece yasadiklarimi anlatiyorum, tahminlerimi degil. Karsit gorusu olanlar soyluyor, 'ben US seviyorum' gibisinden. Ama "EU'da oyun dandik olacak, ping ne ki canim sallayin pingi, sen yalan soyluyorsun olmaz oyle sey" gibi sacma sapan seylerle saldirmaniza gerek yok. Goren de kendi kurdugunuz servera laf ediyorum zannedecek, Blizzard bu kadar hararetli savunamaz sanirim kendi mekanini. ps: 64kb kablo diye birsey de neredeyse hic olmadi, butun 64'ler 128'de calisiyordu hemen hemen kablonet ciktigindan beri, bilgin olsun. Sozlesmelerde 64 yaziyordu sadece.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. [Bu mesaj Baggio tarafından 27 Aralık 2004 22:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Habit Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Anlaşılan şu ki size laf anlatmak boş.. Evet Daoc'un serverlariyla buranin serverlari aynı degildi.. Wanadoo alt yapı olarak iyi bir şirket ingiltere broadband de dagıtıyor fakat Blizzardın serverı daha gelişmiş bir şirkete ait bu 1. Size hikaye falan okuyacak halim yok 2 gun sonra (2 gun oldu hala olmadı falan demeyin gelecek bazında) goruceksiniz US - EU farkını. bu 2 3.su ben turklerden uzak dururum diyen tipleri cok gordum ben kendi egomanileri yuzundendir biz senin gibi insanlara manifik insanlar diyoruz ki bunlarda genellikle kendini ... sanan insanlardır. 4.su adsl 128 ayrıca kabloda 128 tr icinde fark olabilir -ki trde kablo daha iyi alt yapı- adsl ile bir farkı yok yurtdısında.. 5.Hayatında uodan baska hangi mmog oynadın merak ediyorum ben 3 senedir bu işin içindeyim 10 dan fazla oyunun beta testine girdim. 5 tanesini 6- 12 ay süreligine oynadım size anlatmak istediklerim sadece tecrübelerim ister kabullenirsin istemezsende gidip aynı b.. yemeye devam edersin ama orda burda laf atıp burdaki gibi insanları yorma. kal saglıcakla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Habit Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: " , bir şey daha 2 mmo oynadim eu dan 256 adsl ile henüz 100- ping nadiren gördüm , genelde 125-170 ile oynuyor idim , ha sen herkezde 128 adsl 64 cable falan varken gidip parayi basip 256 adsl ile oynuyordu isen . zannetmeki herkezde öyle , değil , herkez 125-170 pingle oynuyor o bakima nasil olurda genelleme yaparsin herkezde sendeki gibi para bok olmak zorunda değil , bide adama artis artis girişmişsin , ayip us de oynuyorum adsl ile 250-400 arasi ping pvp ye her türlü giriyorum hiç lag sorunu yok cayir cayir da adam kesiyorum , herkez ingilizce biliyor , bilmeyen tek ebayer çinliler var o kadar burada soylediklerinle çelişkiye düşmen zaten apayrı bir konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Kablonun pingleri Adsl'den biraz daha iyidir her zaman, o da bir dipnot olsun. 256 olmakla is bitmiyor.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Iki kisinin cektigi, tombala degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalicapkini Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 ben Ragnarok online oynadim bi 6-7 ay chaosta avrupa serveri falan ama pek bi rezil di ping.sonra italya ustunden proxi ile baglandik daha iyi olsun diye ama bisey degismedi.işte benim kortugum nokta bu eger europa dan aldigimiz ping americadan aldigimiz ping ile hemen hemen kafa kafaya olursa orda cıkmaza girerim.Ama blizzard serverlari kaliteli gibisinden bahsedilmis ragnarokun kaliteli oldugu iddia ediliyordu ama degildi.server farki pingleri dusurebilir bunu inkar etmiyorum.ragnarok ragnaork dedin diyceksiniz ama ben yinede onun uzerinden yorumda bulunayim , ragnarokta PvP yapmak cile Guild War ise imkansızdı hatta iyi turk guildler olmasina karsin pek bir etkinlik gosteremiyorlar ama normalda oyunu rahat oynuyordunuz kesmek ve lvl atlamak icin. bende daha tecrubelilerin yorumları biraz aydınlatti konuyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalicapkini Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 ama ama diye yemişim kendimi eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Habit Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Yuksek pingin nedeni belkide kullandıgın proxydir. Proxyler işi biraz bozar. Ayrıca Eu da nerde olduguna baglı birazda serverın. EU da Us ten daha iyi ping alicagin %99 degil %100.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar