Pluton Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2014 Merhaba, elimde bir adet 12GB değerinde hızlıca büyüyen (ayda 500Mb - 1GB arası büyüyor) bir veritabanım var. Sunucumda LDF dosyalarını başka bir ssd diskde data dosyalarını ayrı bir ssd diskde çalıştırıyorum ve okuma hızı oldukça yüksek. Indexler v.s profesyonel destek alınarak hazırlatıldı zamanında. Okuma hızında problem yok ancak yazma işlemi yaparken disklerde yoğun bir işlem gerçekleşiyor. Sistem hızını çok etkilemesede ben daha hızlı ve stabil bir yöntem arıyorum. Aklıma gelen ilk soru şu oldu; Ben bu MDF dosyalarını 500mb yada 1GB olarak bölsem nasıl olur ? Yani şuanda D:/DB/Userdata.mdf olarak 12GB 'lık bir dosya var. Ben bunları D:/DB/UserData/Userdata1.mdf , D:/DB/UserData/Userdata2.mdf v.s olarak ayırsam yazma hızı çok daha performanslı olmaz mı ? Yada yazma hızını yükseltmek için neler yapabilirim ekstra olarak. Cevaplar için şimdiden çok tşk ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2014 hardware tarafında ram arttırımı yapabilirsin. ram'e hayır demez hiç, cache mekanizmasından dolayı. software tarafında query'ler ve index'ler önemli. yapısını bilmiyoruz tabii. analizi de kolay değil. "database engine tuning advisor" ile bir bak derim ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Şubat 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2014 dota diye okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar