kozalak Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 selamlar, regex ten anlayan birileri var mıdır? bir textin içindeki belirli bir domaine ait mail adreslerini tek tek filtrelemek istiyorum. bulduğum bir örnek son mail adresindeki @ işaretinden önceki bütün texti tek bir text farzedip mail adresini bir taneymiş gibi gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 http://rubular.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 abi yazmayı bilsem test ederim zaten. mantığnı kavrayabilmiş değilim tam olarak regexin. örnek veriyim. text şu olsun: asfjasd asfkjahs akjsdhajk akdhaj [email protected] burdan sadece [email protected] u filter edecek regex lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 abi patterni yoksa tamamen randomsa yazılar zor iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 Python indiriosun sonra bir de google'da e-mail regexp yazip o bi tane patern buluyosun. sonra import re p = re.compile(patern) emails = p.findall(text) You're welcome. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2014 monoscope said: abi patterni yoksa tamamen randomsa yazılar zor iş abi pattern var işte. @domain.com uzantılı mail adreslerini filtreleyecem ama dediğim gibi textin ilk başını da alıyor sadece mail adresini capture edeceği yerde. regex i bi üründe kullanıyorum bu yüzden python falan olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 Kural 1: Anlayan var mı diye sorma, derdini anlat. Kural 2: Derdini anlat; kerpetenle laf almayalım. Hangi dil? Input'un "asfjasd asfkjahs akjsdhajk akdhaj [email protected] " Output'un "[email protected]" doğru mudur? genel olarak ([a-zA-Z0-9.-]+)(@)([a-zA-Z0-9]+)(.)([a-zA-Z0-9.-]) Bu senin işini görür. Ancak gruplayarak alıyor. Senin elindeki nedir? Onu verirsen belki çözüme ulaşırız. Sonuçta match ettikten sonra gruplar var. Gruplar farklı farklı şeyler dönebiliyor. Dil yine önem kazanıyor burada. Kısacası millet oturup 5 dakika sana cevap yazsın ama sen de oturup bir 4 dakikanı ve soruyu sormak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 Ben de guzel bir regex sorusu sandim :( Yukaridaki regexin butun parantezlerini silip sadece basina ve sonuna koyup sonra match all yaparsan butun matchler bir mail adresi olacaktir. Gerci yukaridakinin sonunda + eksik bitane? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 ([a-zA-Z0-9.-]+)(@)([a-zA-Z0-9-]+)(.)([a-zA-Z0-9.]+) @ reserved olabilir. onun da başına koydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 ok daha detay vereyim. websense in data security ürününü kullanıyorum ve ürünün regular expression desteği mevcut. yani bir dökümanda belirli pattern e sahip şeyleri yakalayıp sana uyarı verebiliyor. ben de alete bak bu pattern, bir dökümandaki text içinde bu patterne uyan şeyleri tespit et, kaç kere tespit ettiğini de göster. benimz yazdığım regex en son gördüğü mail adresini alıp ondan önce ne varsa text olarak tek bir kelime gibi davranıyor. bu yüzden de match sayısı 1 oluyor ki bu da benim işime yaramıyor. text içindeki email adreslerini ayrı ayrı tespit etmeli regex. ama boşluk karakterini de karakter olarak algılayıp öyle hesaplıyor diye düşünüyorum ben. regex temellerine bakıyorum ama anlamadım pek, o yüzden nasıl bişe yazmam gerektiğini de çözemiyorum. ürün arka planda bir dil kullanıyor mu bilmiyorum, sadece regex pattern i giriyorum ben. yukardaki örnekleri deneyeyim bakalım ne olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2014 düzgün arayınca buldum. perl dilinde yazmam gerekiyormuş regexi. sanırım aradğımı da buldum. more matching yaptırmak için //g kullanmam gerekiyormuş. yarın deneyeyim bakalım ne olacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar