Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #2 Beta Açıldı

Certhas

Öne çıkan mesajlar

faiz lobisi gibi hater lobisi başa çöktüğü için oyun hakkında sıfır bilgi ve bol polemik var.

ne classlar tartışılabildi, ne rvr sistemi, ne dungeon sistemi. talentlar, buildlar hiç bir bok tartışılmadı kuru kuru bir laf düellosu dönüyor birilerinin arasında ve açıkçası sebebini de anlamıyorum.

stress test olduğu için birşey diyemiyorum ama adam gibi test bile edemedim loading ve crash problemlerinden dolayı. haftaya girebilecek miyim yine elimdeki hesap ile bilemiyorum ama daha sorunsuz bir test yapılması gerekiyor.

ikinci karakterimi kasarken main scenario'nun değiştiğini gördüm. ilkinde şehirin kuzeyindeki binalara yolluyordu, ikinci oynadığımda goblin mağarasındaki çalınmış mücevher görevine gönderdi.
Sosyal ağlarda paylaş

range zergfest gibi, bugün girdim 1 adam yakalayıp kestim benden 6 level yüksek. sonra başka birine daldım. lag girdi araya kaçtı arkamdan 3 kişi geldi kesti.
cyrodil hayvan gibi büyük ama gw2nin aynısı sanırım rvr. oyunun motoru pvpye son derece elverşsiz olduğu için meleeler kanser olur, range zergfeste döner hemen. aksi için bir sebep göremed.m zaten ya girilemiyor ya hayvan lag var.
Sosyal ağlarda paylaş

bu first person oyunu inanilmaz degistirdi sahsim adina. bambaska oldu.

tekrar edeyim kendimi.

bu arada ortalik durulsun beraber yazisiriz suradan. simdi herkes anlamadigim sekilde bir sinir icinde.

sanirim herkes anlatmak istedigini anlatmis da olabilir artik. yani ben anladim ki herkes anlamistir artik her arkadasin fikrini.

eger izin varsa oyun hakkinda yazalim :P
Sosyal ağlarda paylaş

aynen. gw2nin aynısı. + meele çok sakat. ama yani EsO için diyemem bunu bitek, tüm mass pvpli oyunlarda böyle.

genelde 2 grup karşı karşıya geliyor, biraz it dalaşı olmaya başlıyor, heyecanlı tipler azıcık yanaştıkları anda, range nüke maruz kalıp ölüyorlar. heyecanlı tipler öldükten sonra, kalabalık olan ittirmeye başlıyor. bugün arkamıza dolaşan filanda oldu ama cidden tek targeta focuslanıldığı anda adamın pek bir şansı kalmıyor, tek tek temizliyorsun karşıyı.

kale savaşında ise bugün trebuchet ve mancınıklarla vurmaya başladık. çok yavaş ilerledi ama rangeler ile en az bir trebuchet kadar hasar verilebiliyor, karşı tarafa.

yerden, surlara salladığım büyüler ile 7 kişi öldürdüm ki, ölenler tam enayidiler. ama açıkcası bu adamlar surlara da çıkamayackalarsa, kalelerini nasıl savunacaklar onu anlamadım. gw2 de güzel savunuluyordu.

kaleyi 15 20dk da aldık. keep içinde keep var çift kapı kırdık vs biraz uzadı, daha sonra crash yedim loadingdeyim halen lol
Sosyal ağlarda paylaş

RvR mapinde çeşit çeşit questler var, 20 düşman öldür filan tarzında. daily pvp questi gibi bişey sanırsam. ayrıca mapte gathering de var. ve RvR da sen adam öldürdükçe, healladıkça filan Assault, Support diye skill pointler geliyor. Alliance bölümünde ki abilityler hemen aktif olmaya başladı, sanıyorum pvp skilli diyebiliriz onlara.
Sosyal ağlarda paylaş

grafikler konusunda bir yorum yapmak istiyorum.

grafikler gayet iyi. animasyonlarda çeşitli sorunlar bulunuyor ancak çevre tasarımı hem yaratıcılık, hem de grafik kalitesi olarak beğendim. main quest ilerlerken çok çeşitli yerlere gönderiyor ve bu yerleri bir süre durup incelemek istedim. kale tasarımlarını çok beğendim. kale mimarileri başarılı bir şekilde ele alınmış. pvp ve pve bölümündeki kaleler farklılık gösteriyor. pve kaleleri çok daha büyük ve içerisinde bir yaşam olduğu hissediliyor. içeri girdiğiniz andan itibaren kediler, köpekler, ticaretle uğraşan insan, inn de kafayı bulanlar ve bardlar bulunuyor. eski elder scrolls oyunlarından bilinen fighters guild, dark brotherhood gibi oluşumların binaları yer alıyor. ayrıca questlerde verdiğini kararlara göre bölge halkının size bakış açısı değişiyor. iç ve dış coğrafyadan tat aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. elder scrolls adventures oynarken düellolar yaptığım çölleri tekrardan ve başarılı bir şekilde görmek beni hem heyecanlandırdı, hemde keyif aldım. mekanlar birbirlerine benzemiyor ve hepsinin kendi içerisinde farklı bir kültüre, habitata sahip olduğu hissediliyor. Daggerfall Covenant için başlangıç şehirinin adı Stros M'kai ve burası Arap kültürünü andıran bir yerleşim. Kubbeli çatılar ve Selçukluları andıran motifler ile orada olduğunu fark edebiliyorsunuz.

ancak bir sonraki adaya gemi ile gittikten sonra tüm atmosfer bir anda değişiyor. daha fazla yağmur yağdığından dolayı yağmurun çatıda birikmesini engelleyecek daha dik çatılar ve Stros M'kai'deki taş yapılar yerlerini ahşap binalara bırakıyor.

bunları kaliteli bir biçimde ele almışlar. hayran kalınacak anlardan birisi ise Daggerfall Covenant'ın başkenti Wayrest'e adım atarken merdivenlerden çıkarken gördüğüm manzaradır. Gökyüzünde iki ay Masser ve Secunda parıl parıl parlarken yüksek surlar bütün ihtişamıyla karşılıyor ve herhalde şehire adım atmadan önce bir onbeş-yirmi saniye durup bu görüntünün tadını çıkardım. hatta surları tırmanırken biraz yüksek bir konuma çıkıldığında Wayrest'in iç denizini tümüyle görmek mümkün. şahane bir manzara var.

Bunun dışında üç tane farklı realmın savaştığı Cyrodiil var. Burayı çok fazla test edemedim toplamda 2-3 saat kadar oynadım ancak gördüklerim arasında surların çok fazla darbe alınca yıkılmaya başladığı ve bu yıkımın gözle görülebilir olduğu. Söylendiği gibi 100-150 kişi kapışırken 1920x1080 herşey en üst ayarlardayken hiç teklediği olmadığı, çok rahat bir oynanış sunuyor.

Sosyal ağlarda paylaş

RRa kesinlikle katılıyorum rvr oldumu melee class olayı zor ya saglam warrior yapıcaksın ama sırtını sağlam raide dayıycaksın yada stealth char yaratıp kenar kose adam araklıycaksın :)

Oyun beni çok sardı açıkçası ben de Kanuni gibi "kendimi tekrar ediyim" : Camelot Unchained çıkana kadar beni ve arkadaşlarımı gayet keyifle götürür gibi... Tabi end game konusunda bişey diyemiyorum ama pvp'si yeter de artar ;) Farklı birşey denemek de cabası

Oyun beni çok sardı ne yalan söyliyim kimi sever kimi sevmez bu zevk meselesi... Biz gördük beğendik sevdik kızımızı eheueh
Sosyal ağlarda paylaş

certhas fps denemeni tavsiye ederim. 3th person resmen okuz her yonuyle. cok enfes bu sekilde ve daha bir etkileyici.

Guildler :

guild uyeligi account bazinda ve max 5 guilde ayri ayri uye olunuyor. yani ben ornegin x guildine uyeysem yarattigim tum karakterlerde o guilde otomatik uye oluyorlar. bunun gibi 5 ayri guilde katilabilirsiniz.

guildlerin bankasi ve satis yapacagi store mevcut. guildlerin owner olabilecegi bir sey var ama nedir bilemedim sanirim guild housedur kesin.

guildlerin yapacagi campaignler var.

guild olayi guzel ve yeterli gorunuyor an icin.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben bu guild panelinde yeni yetki atayamadım. yani yetkinin adı değiştirebiliniyor ama yeni yetki atanmıyor.

yine bir hayatında guild kurmamış adamların, oyunda guild sistemi develop ettiğine şahit oluyoruz

bu kaçıncı artık

yoksa ben adamların günahını mı alıyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

lightNdark said:

Exodous said:

Çok fazla oyun saatim yok ama keşke şu skill buildlerine daha fazla zaman ayirabilseydim. Bana, okadar farklı skilllerle sanki çok çeşitli buildler cikabilirmis gibi geliyor.

Buradan takıl ;)
ESO Skill Calculator

Eyvallah... Bu arada millet ne calismis be. Daha oyun çıkmadan skill calculator çıkmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...