xaty Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Bunun için bazı programlar var da başarılı mıdır? Veya hangisi iyidir? Önereceğiniz var mı hiç? Ufak bir objeden çok quadcopter ile büyük bir yapının resimlerini çekmeyi ve bundan 3d model oluşturmayı düşünüyorum. Sonra da bunu 3d print edicem. Sonra boyar falan aynısının minyatürü yaparım, veya ondan kalıp yapıp daha güzel bi maddeden minyatürünü oluştururum objenin falan.. Autodesk'in 123D Catch var, fena durmuyor da başka da var bir sürü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 3dsmaxte add on vardır heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 İnsansız hava aracı ile yaptığımız bir çalışma var. Fotoğraflardan 3D nokta bulutu ve 3D model oluşturduk. Elde ettiğimiz verileri gerçek veriler ile karşılaştırıp aradaki farkları bulacağız. Alanımız biraz büyük. Şöyle birde video atayım şeklimiz olsun sdafddas https://www.youtube.com/watch?v=ph3Av4vVIb0 Bu çalışmalar için çeşitli yazılımlar mevcut ama bedava olarak var mı bilmiyorum. Olsa bile ne kadar iyi olur bilinmez. Bizim yaptığımız çalışmada yer örneklem aralığı 5cm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Eklemeyi unutmuşum. Biz çalışmada Sensefly'ın eBee adlı insansız hava aracını kullandık. Alet direk yazılım, donanım bütün olarak geliyor. Full otomatik, kontrol etmek gerekmiyor. Bu da sitesi. Fotoğraflardan 3D model oluşturma falanda var Close Range Photogrammetry kısmında. ZScan yazılımı gerçekten güzel. http://www.menci.com/uav-drone-mapping Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 ne güzel aletmiş lan arayüzü falan alıp oynayasım geldi 13. kattan atıp atıp. güzelmiş araştırma sevdim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Alet, fikir ve teknoloji baya hoşmuş :) Ama bu yer şekilleri için sanırım(?) Bina tarzı bir şeyi modeller mi ki? Biraz zor olur sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Bina tarzı şeyler içinde yersel lazer tarayıcı kullanıyoruz (mm hassasiyetinde). Yersel lazer tarayıcıyı daha çok restorasyon projeleri için kullanıyoruz. Onda da sonuç şu şekilde oluyor. http://oi41.tinypic.com/339k61e.jpg Edit: Resimde 3D nokta bulutudur. Model falan değildir. Araziden elde edilen noktalar sadece(üzerinde yapılan tek işlem renklendirme). Senin tam olarak istediğin şey şunlar. Birinci ve ikinci video herşeyi güzelce açıklıyor. http://www.youtube.com/playlist?list=PL03273335AFA443F4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 nokta bulutunu 3d modele çevirip biraz elden geçiririm geomagic'le falan, ama tarama falan için ekipman lazım, o işe giremem o yüzden işte tarama değil de resimlerden (baya baya fotoğraf makinası çekiminden) oluşturmak lazım. mm hassasiyetinde olmasına gerek de yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Fotoğraflar içinde kalibre edilmiş fotoğraf makinesi lazım eğer doğru düzgün birşey yapmak istiyorsan. ZScan senin isteklerini karşılar. Geomagic ile de 3D Model yaparsın çatır çatır. Geomagic'te gap fill falanda var güzelce boş alanları da doldurabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Aşırı hassas olmasına gerek yok, sonuçta kocaman bir yapının ufacık bir modelini yapıcam. Ufak tefek düzeltmeleri de elimle yaparım gerekirse model üzerinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 opencv ve opengl. ünide yaptim. resimlerden 3d yapmistim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 heho tek image'dan yapıyo İNSAN BEYİNİ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar