paramecium Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Selam, Evdeki sigorta kutusunu yenileyeceğim. Mevcutta olan 30mA 25A 3P+N tipi sigortayı 40A olan ile değiştirmemin bir sakıncası olur mu? Fırın+ütü+kettle gibi ürünlerin aynı anda çalışma ihtimali 'acaba yetmez mi' dedirti de. Bir de klimalar eklendi bu sisteme. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Kullandığından fazlasını takmak da doğru değil. Yani nihayetinde kullanabileceğinin fazlasına çıktığında kaçak akımı algılayıp devreyi kesecek. Ama sen zaten ihtiyacından ciddi manada fazlasını takarsan anlamsızlaşacak Kaçak Akım Rölesini kullanmak. Bunun hesabı olsa gerek aslında ama bir bakmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Selam, Sonuçta priz ve aydınlatma için her odaya ayrı ayrı sigorta konulacak. Ama ana sigorta kıvamındaki kaçak akım sigortasını büyük seçmemde sakınca olmaz diye düşünüyorum :P Sonuçta kaçak akım sınırı 30mA; onda değişen birşey yok. Hiç mi elektrik müh yok yahu?! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Ben varım abi. Bir önceki post normal sigorta seçimini kapsıyordu aslında. Bunun önündeki sigortanın daha üstünde değerde bir şalter takmadıktan sonra ciddi bir sorun yaratmaz. Ama 32 A alıp taksan yeterli gelir. Yani daha önceki elektrik kullanımınla arada yüzde 60 filan fark olacak mı ki? Veya hani başlangıçta yüksek akım çeken bir cihaz mı koyacaksın eve? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Selam, Öyle hatta yüklenecek birşeyim yok; en büyük kompresör klimanınki :P O zaman 25A olarak devam edeyim ben. [edit] çünkü 25A veya 40A var, arada 32A'lık kaçak akım sigortası yok :( Şu UK tipi prizleri seviyorum ya; cam sigortası içinde oluyor misler gibi her cihaza bireysel sigorta... Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar