Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

64=65?

Xaero

Öne çıkan mesajlar

said:
CEDAY, 20 Şubat 2003 11:32 tarihinde demiş ki:
eheh bu kacıncı lman:)
ordaki ücgenlerin olusturdugu (aslında olusturamadıkları) dikdörtgenin köşegeni düz deil..

yani aslında o dikdörtgen deil :)

Krallar gibi dikdörtgen işte olum ben mi yanlış görüom yoksa[hline]Her oyun bittiğinde $ah ve Piyon hep aynı kutuya koyulur...
XÆ®ø ƒâ®ß®Ìgh™[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

İyide teorik olarak zaten imkansız şeklini bozmadan onu yapmak abi düşünün bi 8x8 64 tane kareyi alıp şeklinin bozmadan nasıl 5x13 65 tane kare yapıcaksın elinde olmayan bir şey yaratıyosun. Adamlar ayınısını size kareli matematik defterinde yapamaz bence[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche

Bu savaşın tek galipleri kudretli insanlar olmalıdır. Kara Taht İmparatorluğu ve Lordu ElNor Daermon
Sosyal ağlarda paylaş

Alın deneyin kareli bi kağıtta[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche

Bu savaşın tek galipleri kudretli insanlar olmalıdır. Kara Taht İmparatorluğu ve Lordu ElNor Daermon
Sosyal ağlarda paylaş

Bi kere o iki üçgen biri altta biri üstte birleşmesinde adamlar şekille oynamışlar deneyin kağıtla olmaz işte artan bi kısmı yokmuş gibi göstermişler[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche

Sosyal ağlarda paylaş

abi bak dediklerini basamak basamak yaparsanız sebebini anlarsınız..

1-bir dik ücgen cizin
2-bu ücgenin herhangi bir dik tabanına(farzedelim b kenarı) paralel ücgeni bölecek sekilde bir dogru cizin.
3-bu dogruyla hipotenüs (en uzun kenar) arasındaki acıya A1 diyin.
4-Çizdiginiz dogrunun paralelindeki tabanıyla (b kenarıyla) hipotenüsün arasındaki acıya A2 diyin.
5-A1=A2 dir. (Paralellikten dolayı)
6-Acılar eşit olduguna göre sin/cos/tan(A1)=sin/cos/tan(A2) :)

7-Şimdi buna göre yukardaki dikdörtgenin sagındaki dik üçgene bakın.O dik ücgenin icindeki kücük ücgenin tangantı 2/5.
Ama büyük ücgeninki 5/13. (Tangant=karsı kenar/komsu kenar)
8-Onun bir dik üçgen olabilmesi icin tabanlarının paralel olması gerekir. Bu da acılarının eşit olmasını gerektirir. Ama acılar farklı. Yani onlar paralel deil. Dolayısıyla o bir dik ücgen olmadıgı gibi büyük parça da dikdörtgen deil :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ne merağı olum işim olmaz okul mokul tokatlamışım kasamam hipotenüs falan fıstık zaten bi bokada yaramıomuş 4 işlem harici diğer matematik konuları :) Toplama , çıkartma , çarpma , bölme rulzzzzzzz gerisi yalan :)[hline]Her oyun bittiğinde $ah ve Piyon hep aynı kutuya koyulur...
XÆ®ø ƒâ®ß®Ìgh™[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

O 4.93e 15 cm diktörtgeni oluyo gibi geldi ban aam neyse[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche

Sosyal ağlarda paylaş

bütün sayılar eşittir diye bişi duymuştum
kanıtı vardı;

a ve b herhangi iki sayı ve t = a + b olsun.
a + b = t
Her iki tarafı a - b ile çarpalım:
(a + b) . (a - b) = t . (a - b)
Dağıtalım:
a kare - b kare = t . a - t . b
Yeniden düzenleyelim:
a kare - t . a = b kare - t . b
Her iki tarafa t kare/4 ekleyerek kareye tamamlayalım:
a kare - t . a + t kare/4 = b kare - t . b + t kare/4
(a-t/2)nin karesi = (b-t/2)nin karesi
Her iki tarafın kare kökünü alalım:
a - t/2 = b - t/2
a = b[hline]Seyid the Scout @ Excalibur

Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShARkY, 20 Şubat 2003 23:17 tarihinde demiş ki:
said:
XaeroFarb, 20 Şubat 2003 12:40 tarihinde demiş ki:
Toplama , çıkartma , çarpma , bölme rulzzzzzzz gerisi yalan :)

Bir de Laplace dönüşümleri vardır ki, sorma, bir eğlenceli bir eğlenceli..[hline]
Ethernass..
Oyuncuların geliştirdiği dünya..

www.ethernass.com

LOL [hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...

oho ben bu topici görmemiştim. ama konuya ait resimi yeni gördüm.aramaya inandım aradım yoksa yeni bi topic açacaktım. bu arada resim görünmüyor ben göstereyim. bi daha tartışalım isterim :P
bu matematik uydurma mı?
[signature][hline]i love this game!
Kitaplık dizaynı... Yaratıcılığınızı gösterin!

[Bu mesaj Fistan tarafından 26 Aralık 2004 01:29 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...