Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askeri lojmanlardaki barda içki içmek...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Baban doktormuş ve en uzak van'a gitmiş sanırım.
Neyse daha kötü durumu yaşadım ben açmak istemiyorum o konuyu burda.
Sadece size şunu diyeyim.
Orduevlerini düz bir otelmiş gibi gösterip OHH Askerler kebap 2 kuruş parayla hayatlarını hayat ediyorlar demek çok yanlış bir tutum.
O insanların yıllarca şurdan şuraya dolaştığını düşünün bi, Hakkariden, Şırnağa sizleri korumak için operasyonlara katıldığını düşünün.
Ondan sonra gelin diyin ki Askeriye oh ne güzel bele$ askerler kıyak hayatı yaşıyor diye.
Hala demeye devam ederseniz eğer size diyecek tek kelimem yok[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray.
I'm waiting for the final final moment you say the words that I can't say...

Sosyal ağlarda paylaş

askerlikte bir meslek sonucta. kimseyi zorla almıyolar oraya. eger giriyosan zorluklarına katlanıcaksın. ben orduevleri ucuz olmasın demedim. neden sadece rütbelilere ait orduevi ve kantinler ucuzda kışlalardaki askerlere (erlere) pahalı diye sordum. onlarda yararlansa o ucuzluktan iyi olmazmıydı. yoksa tabiki sonucta yaptiklari cok kutsal bi gorev. herseyi hakedebilirler[signature][hline]Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına
Türk Milleti denir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.Kemal ATATÜRK
Sosyal ağlarda paylaş

Ya
bunu ilk defa duydum bunu bence bir sikayet et kesinlikle duzelir.

benim gordugum her zaman er in kantini ucuz olur boyle sacma birseyi ust duzey subaya ucuz konusunu senden duyuyorum komik yani.
said:
crocodile, 25 Aralık 2004 13:09 tarihinde demiş ki:
askerlikte bir meslek sonucta. kimseyi zorla almıyolar oraya. eger giriyosan zorluklarına katlanıcaksın. ben orduevleri ucuz olmasın demedim. neden sadece rütbelilere ait orduevi ve kantinler ucuzda kışlalardaki askerlere (erlere) pahalı diye sordum. onlarda yararlansa o ucuzluktan iyi olmazmıydı. yoksa tabiki sonucta yaptiklari cok kutsal bi gorev. herseyi hakedebilirler
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere ole %50 falan gitmiyor Su salak TKP geyiklerini birakin bir kere

acip adam gibi butceyi okursaniz %60 inin fazi odemesine gittigini gorursunuz
sonra geriye kalanin %20 ye yakini orduya gidiyor simdi soru su bu fazlami?

evet eger isvicreyseniz fazla ama turkiye gibi bir ulkede surekli guclu olmak zorundasiniz amerikadada %20 si orduya gider diger ulkelerdede.
bu arada bu yuzde 20 nin ne kadari ordu evine gidiyor derseniz emin olun yuzdeyi birak bindeye vurulamiyacak kadar kucuk. Tabi ordudada israf var ozellikle general kademesinde yani kucuk krallik yasiyorlar. Ama bu tur israf butun devlet kurumlarinda varki yakin zamanda askeri harcamalar danistay tarafindan arastirilma hakki verildi, devletin genelinin duzeltilmesiyle orduda duzene giricek.

Her neyse genel duzeltimle beraber bu yuzde 60 lik faiz odemesinin azaltilmasiyla egitimede fazla para ayrilacak. Yalniz ordunun yapmasi gereken esas olay artik kendi silahini uretmesidir daha dogrusu ureticek firmalara destek olmasidir.

said:
tunch, 25 Aralık 2004 12:24 tarihinde demiş ki:
devletin %50 bütçesi orduya gidiyor bu arada.
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 25 Aralık 2004 13:46 tarihinde demiş ki:
bir kere ole %50 falan gitmiyor Su salak TKP geyiklerini birakin bir kere

acip adam gibi butceyi okursaniz %60 inin fazi odemesine gittigini gorursunuz
sonra geriye kalanin %20 ye yakini orduya gidiyor simdi soru su bu fazlami?

evet eger isvicreyseniz fazla ama turkiye gibi bir ulkede surekli guclu olmak zorundasiniz amerikadada %20 si orduya gider diger ulkelerdede.
bu arada bu yuzde 20 nin ne kadari ordu evine gidiyor derseniz emin olun yuzdeyi birak bindeye vurulamiyacak kadar kucuk. Tabi ordudada israf var ozellikle general kademesinde yani kucuk krallik yasiyorlar. Ama bu tur israf butun devlet kurumlarinda varki yakin zamanda askeri harcamalar danistay tarafindan arastirilma hakki verildi, devletin genelinin duzeltilmesiyle orduda duzene giricek.

Her neyse genel duzeltimle beraber bu yuzde 60 lik faiz odemesinin azaltilmasiyla egitimede fazla para ayrilacak. Yalniz ordunun yapmasi gereken esas olay artik kendi silahini uretmesidir daha dogrusu ureticek firmalara destek olmasidir.

said:
tunch, 25 Aralık 2004 12:24 tarihinde demiş ki:
devletin %50 bütçesi orduya gidiyor bu arada.

biraz hesap yap bakalım. 100 liranın 60 lirası faiz. geriye kalıyor 40 lira. 40 liranın 20 lirası orduya. bu da demekki harcayabileceğin paranın %50 si orduya.

eğitime fazla para ayrılmadığı için böle kör yetişiyoruz zaten[signature][hline] MSN : [email protected]
---
Sözlükte Ben :D
---
Cem_Jedi, 20 Aralık 2004 19:03 tarihinde demiş ki:
beni kızdırmayın siteyi hackletirim

Sosyal ağlarda paylaş

ok ben kor bir muhendis olarak

sen acik gozlu adama derimki siyasette ordunun gucu yasadigin bolgedeki gerekler neyse.

Ustun egitimli arkadasim benim yuzde 20 den az bir kaynakla bu bolgede hic bir ulke yasiyamaz. Her neyse abicim mevzu zaten orduya giden para degil mevzu fazise giden para ve ordunun aldigi parayla kendi silahini urettirememesi olay budur. Yoksa amerikan ekonomisinde ordunun payi %40 lara yakindir almanyaya bak yine ayni.

Ama her neyse biz kor insanlar senin gibi buyuk kulturler karsisinda yorum yapamiyoruz.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 25 Aralık 2004 14:29 tarihinde demiş ki:

sen acik gozlu adama derimki siyasette ordunun gucu yasadigin bolgedeki gerekler neyse.

Ustun egitimli arkadasim benim yuzde 20 den az bir kaynakla bu bolgede hic bir ulke yasiyamaz. Her neyse abicim mevzu zaten orduya giden para degil mevzu fazise giden para ve ordunun aldigi parayla kendi silahini urettirememesi olay budur. Yoksa amerikan ekonomisinde ordunun payi %40 lara yakindir almanyaya bak yine ayni.

Ama her neyse biz kor insanlar senin gibi buyuk kulturler karsisinda yorum yapamiyoruz.

tamamen katılıyorum yazdıklarına bu arada. sanki sana karşıymışım gibi olmuşta. amerikan ordusu %40 alıyor bütçeden. ama amerikanın şu andaki durumuda ortada. onlarda çöküyor bush amcanın yanlış politikası yüzünden. ve konu başlıpı ordu evindeki içki olunca , bende konuşurum burda ordunun aldığı para fazla diye kusura bakmayın. işe yara şekilde alsa %100 de alsın hiç koymaz bana. ama para ordu evlerine gidiyor general ve diğer üst rütbe askerlerin rahatına gidiyor.

sarıgazi kojmanlarında bir salon var. yemin ediyorum en lüks otelin balo salonu daha lüks değildir. bunları görünce kör olan göz bile açılır.[signature][hline] MSN : [email protected]
---
---

Sosyal ağlarda paylaş

Yuh dıyorum sadece arkadaşım general nasıl olunuyor soylermısın bana aptal aptal konusmayın aklın ızın ermedıgı konularda
general olmak ıcın 37 yıl beklıyorsun 30 kusur yıl tamı tamına ne demektır kı askerı okulu dahıl edersenız bu 35 yıl edıyor 35 yılda sen ne yaparsın solesene 42 yıl boyunca ozgurlugun yok her yere unıformayla gıdıcen her harıketını takıp edıcekler yurtdısına ıstedıgın gıbı cıkamıycan ıstedıgın yerde yasama hakkın yok ıstedıgın kadınla evlenme hakkın yok capkınlık yapma hakkın sıfırın altında ve o 35 yılın 25 yılında net olarak dag bayır surunuyorsun usttegmen maasları işçi magışlarından daha düşük karacıysan tum anadoluyu gezıyorsun dag bayır agır şartlarda şark hizmetı verıyorsun
denizciysen 6 ay denizde kalıyorsun gerekırse
havacıysa aılen 24 saat dıken ustunde yatıyor bu gun dusucekmi ucagı dıye
ve onu begenmem bu olmaz yok bu işte ne verırlerse onu yıyosun ne derlerse onu yapıyorsun kı general olma sansın yuzde 20 max albay yapıolar ordan kadrosuzluktan emeklı
o sızın keyıf catıyor dedıgınız generaller allahın dagından ınmiş elişi kagıdı bıyıklı mılletvekıllerınden daha cok emek harcıyorlar 24 saat çalışıyorlar bitanesi 10 mılyarlık koltuga oturmuyor veya ayda mılyarlarca maas almıyor emeklılıgınde emeklı genelmudurle aynı parayı alıyorlar kıyak emeklılıklerı yok hiçbirinin uber lux lojmanalrı yok hiçbirinin kafasına gore işe gıdıp gelmeme sansı yok
elmalarla armutları karıstırmıyalım ayrıca o dedıgınız balo salonları genellıkle yabancılara verılen kokteyllerde kullanılıyor

egıtıme az harcanıyor dedınız acın gazete okuyun sıkmadan once bu sene mıllı egıtıme mıllı savunmadan daha fazla para verılıyor butceden kulaktan dolma bılgılerle cırkefleşmiyelım

o orduevlerının sadece 5 tanesı luks turkıyede
Ankara Merkez O.E.
Gazi O.E.
Harbıye O.E.
Fenerbahce O.E.
Kalender O.E.

gerı kalanalrı dandıktır ve burdakı harcamalr ıcın askerlerın maaslarından yılalrca para kesıldı OYAK tarafından bunu bılmıyerekte sallamayalım OYAK asker maaslarından yapılan kesıntılerle kuruldu

Once bır general nasıl olunuyor ogrenın sonra camur atarsınız Harp Okullarına nasıl gırılıyor nasıl zor bır egıtım verılıyor onları ogrenın bir
askerı kartı olamdıgı ıcın ıcınden gelen kıskanclıkla cırkeflık yapanda var barız bellı oluyor ama soyleyın ınsanın babasının hayatta olmasımı daha onemlıdır yoksa orduevınde ucuz yemek yemesımı
her zaman soylıycem benım babam genc yasta meslegı yuzunden vefat ettı o cok ımrendıgınız asker kendıne baktırıyo dedıgınız GATA da ıhmalden vefat ettı hemde babam vefat ettıgınde hala teshıs koyamamıslardı sonradan ogrendıkkı ıletı bozukluguymus ve babam meslegının agır sartları yuzunden bu kadar erken bırakıp gıttı benı ben ıstemezmıydım lıseden mezun oldugumu unıversteden mezun oldugumu gorsun evlendıgımı gorsun torun sahıbı oldugunu gorsun ama yok kendı deyımıyle 20 sene fırat nehrının dogusundan batısına gecememiş ve ben daha 16 yaşımdayken bıraktı gıttı bızı sonra cıkıyolar asker kıyak yasıyor
kıyak yasıyan askerler o kadar azkı coguda kotu olduklarından kıyak yasıyorlar babamın cogu devre arkadaşı bugun hayatta degıl neden acaba 1 ıhtılal 2 cıkartma ve yıllarca suren terorle mucadele
o kendını entel zannaeden orduya fazla paraya hayır dıyen arkadaşlar koysun kafalarını dusunsunler bu kadar ıc calkantı orduya para ayrılsaydı bastırılabılırmıydı dıye ama olayları yasamadıkalrı ve bır vatan bılınclerı olmadıgı ıcın bugunun genclıgı ne yazıkkı kıbrısı verelım ne olcak guneydoguyuda verelım dıye dusunuyorlar bunlara desn ulkenı amerıkanın eyaletı yapıcaz ısgal edıp sanada ABD vatandaslıgı verecez hıc dusunmeden kabul ederler

Butce nedır TR nın yıllık butcesı nerelere ayrılmıstır kım ne kadar odenek almıstır Orduevlerı yılda ne kadar odenek alıyor bılmeden boş beyınlerınızle yorum yapmayın butce gayet acık ve net ortada okuyun ondan sonra gelın ahkam kesın[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Sosyal ağlarda paylaş

ya canim kardesim

anlamadigin su bu saltanat orduya ozel degil sen hic dsi nin ozel tesislerine gittinmi?

mevzu orduevleri halka kapali biraz insanlara o batiyor

ama emin ol yani o orduevlerine harcanan para devede kulak hatta daha az ve bu arada bu insanlarada biraz luks sagalamak zorundasin.

simdi 30 senelik bir universite mezunu gidip bogazin en luks kosesinde rahat yemek yer e bu adamda universite mezunu kaldiki askeri liseye girebilmek icin sehrinin en zekisi, yani bu adama bir luks saglamazsan bu kadar basarili, akilli insani hayatta tutamazsin orduda hic bir sekilde kimseyi alip kibristan malatyaya ordan bursaya ordan agriya suremezsin. Bu luksu saglamak zorundasin.

Amerikada nasil diyorsan amerikan ordusunda bir subayin yilda iki defa tatil hakki vardir ve bu tatiller ordunun anlasitgi 5 yildizli otellerde yaptiriliyor. Ya hicbir basarili zeki insani bir luks seviyesi saglamadan suremezsin.

said:
tunch, 25 Aralık 2004 14:49 tarihinde demiş ki:
said:
onlyreal, 25 Aralık 2004 14:29 tarihinde demiş ki:

Ama her neyse biz kor insanlar senin gibi buyuk kulturler karsisinda yorum yapamiyoruz.

tamamen katılıyorum yazdıklarına bu arada. sanki sana karşıymışım gibi olmuşta. amerikan ordusu %40 alıyor bütçeden. ama amerikanın şu andaki durumuda ortada. onlarda çöküyor bush amcanın yanlış politikası yüzünden. ve konu başlıpı ordu evindeki içki olunca , bende konuşurum burda ordunun aldığı para fazla diye kusura bakmayın. işe yara şekilde alsa %100 de alsın hiç koymaz bana. ama para ordu evlerine gidiyor general ve diğer üst rütbe askerlerin rahatına gidiyor.

sarıgazi kojmanlarında bir salon var. yemin ediyorum en lüks otelin balo salonu daha lüks değildir. bunları görünce kör olan göz bile açılır.
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

burda kimse "ordu aç kalsın" demiyor. "orduya aktarılan para çok ve ordu bir silah bile üretmiyor" deniliyor. bunada kimsenin karşı çıkacağını sanmam.

ayrıca ytukardaki 5 lüks ordu evine samandırayıda ekleyebilirz. 2 sene önce yolları falan bozuktu ama onuda halletmişlerdir herhalde[signature][hline] MSN : [email protected]
---
---

Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 25 Aralık 2004 18:57 tarihinde demiş ki:
. "orduya aktarılan para çok ve ordu bir silah bile üretmiyor" deniliyor. bunada kimsenin karşı çıkacağını sanmam.

Aselsan nedir biliyormusun pekı ne yapar
F-16 uretır hatta Denizaltı uretır hala ordu sılah uretmıyo dıyorsunuz lol ya
senın ulken dunyada denızaltı uretebılen 9 ulkeden biri sılah uretmiyormuş lol ya
sılah anlayışınız ılla atom bombası olucak veya ucak gemısı yada patrıot gıbı cafcaflı sılahlar olucak ordun denızaltı ıle F-16 uretıyor senın son senelerde ıse odenek bulunsaydı tankta uretmeye baslıycaktık ancak ısraılle gerılen ilişkiler ve hukumetın savunmaya gıden parayı kesmesı yuzunden teknolojı satın alınamadı tankın kasasını ve motorunu yapabılıyoruz elektronık devrelerı ısraılden alıyoruz askerı patent alınırsa komple tank uretebılen bır ulke olucaksınkı bu saydıklarımı uretmek azla buz degıl cogu AB ulkesı dısarı bagımlı askerı konularda buda demekkı savas sırasında ıhtıyacın olursa ek araca dışardan alman lazım ve savaş varsa kımse sana tank satmaz ama uretebılıyorsan basar basar yollarsın savas meydanına netekım ısraıl de bunu yapıyor[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

Bu topic bana uğursuz gelio :) en son bu topice yazı yazarken bilşgisayar çöktü :)
Ama askeriye ucuz valla...[signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Bir pati kardesimizin sözüdür...
Hüznün olduğu yerde bulut,neşenin olduğu yerde ışıltı,duygunun olduğu yerde insanlık vardır
Öhöm Öhöm ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aselsan bir bok yapmiyor
amerikadan gelen f16 lari montaj yapip dunyada en iyi biziz diyorlar
asker cocuklarini temizlemekten is yapamiyorlar zaten
denizaltinin anca demirini uretiyoruz baska hic bir sey yok

ha son bir iki tane atilgan falan filan silah urettiler ama hala bir haltta yaramazlar

said:
Viktor, 25 Aralık 2004 19:06 tarihinde demiş ki:
said:
tunch, 25 Aralık 2004 18:57 tarihinde demiş ki:
. "orduya aktarılan para çok ve ordu bir silah bile üretmiyor" deniliyor. bunada kimsenin karşı çıkacağını sanmam.

Aselsan nedir biliyormusun pekı ne yapar
F-16 uretır hatta Denizaltı uretır hala ordu sılah uretmıyo dıyorsunuz lol ya
senın ulken dunyada denızaltı uretebılen 9 ulkeden biri sılah uretmiyormuş lol ya
sılah anlayışınız ılla atom bombası olucak veya ucak gemısı yada patrıot gıbı cafcaflı sılahlar olucak ordun denızaltı ıle F-16 uretıyor senın son senelerde ıse odenek bulunsaydı tankta uretmeye baslıycaktık ancak ısraılle gerılen ilişkiler ve hukumetın savunmaya gıden parayı kesmesı yuzunden teknolojı satın alınamadı tankın kasasını ve motorunu yapabılıyoruz elektronık devrelerı ısraılden alıyoruz askerı patent alınırsa komple tank uretebılen bır ulke olucaksınkı bu saydıklarımı uretmek azla buz degıl cogu AB ulkesı dısarı bagımlı askerı konularda buda demekkı savas sırasında ıhtıyacın olursa ek araca dışardan alman lazım ve savaş varsa kımse sana tank satmaz ama uretebılıyorsan basar basar yollarsın savas meydanına netekım ısraıl de bunu yapıyor
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

denızaltıyı komple uretıyoruz 80 lerden kalma bayat haber o bahsettıklerın
F-16 nın dırek teknolojısı satın alındı evet dunyada en ıyı 2. hava kuvvetlerıne sahıpsın denızde 3. ve kara kuvvetlerınde ıse 1. sın pek hafıfe alınıcak bır ordu degıl dışardan besleme bır ordu kesınlıkle degıl
aselsan ın son duyurularından bırı
Bak seen Aselsan hiçbişey yapmıyormuş[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

tekrarliyorum aselsan hic bir bok yapmiyor

f 16 dedigin ucak amerikan hava kuvvetlerinde iki onceki ucak(aktifte bolca kullaniliyor ama yerini cok yakinda birakicak) tamamen teknolijisini satin alinmis demissin sen bir rica olarak iki tane urativer benim icin amerikanin rizasi olmadanda goruyim. Hud sistemi bile amerikadan

denizaltina gelince ozur dilerim nukleer bir deniz altimi yaptik biz? mazotla calisan girgir denizalti kullanan kac ulke var?

bir onceki yazimdada belirtigim gibi atilgan falan filan bir iki tane projeleri var iyi gozukuyor ama velakin genel manada bir bok yapmiyor. zaten basinda askerlern olmasida bunun kanitidir. amerikanin ucaklarini yapan boeign te falan asker varmi basinda? yok tabiki. Dedim ya asker cocuklari yiginindan baska bir halt degil aselsan belki bende girerim gun gelir:)[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...