RedallHoor Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Öncelikle merhabalar, Babaannem uzun zamandır bacağındaki kemik erimesi problemi ile yaşıyor. Birçok doktor ziyareti ve test süreçleri sonrasında ameliyat olması doktor tarafından önerilmiş. Geçen gün odama gelip "bu konuda başarılı bir doktor bulabilir miyiz bir bak bakalım" diye söyledi bana. Biraz araştırma yaptım fakat kafamdaki sorulara pek yanıt bulamadım. Bu konuda hatta babam ile tartışmak zorunda kaldım çünkü kendisi babaannemin yaşı (74) nedeniyle ameliyat olmasının riskli olabileceğini savunmakta. Yaşlı biri için, bacaktan kemik erimesi ameliyatı olmak risk taşır mı? Ameliyat sonrası bizi nasıl bir süreç bekler? Bu sorular kafamı kurcalamakta. Ayrıca bildiğiniz, önerebileceğiniz anadolu yakasında "abi mutlaka şu doktora gidin" diyebileceğiniz bir durum varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RedallHoor Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Halen araştırıyorum konuyu, sanırım "bacaktan kemik erimesi ameliyatı" yanlış bir tabir oldu. Konuyu doktordan tam olarak öğrenmem daha doğru olacak orası kesin fakat şu an için diz protezi ameliyatı gibi gözüküyor babaannemin probleminin çözümü. Bu nedenle düzeltme yapma gereği duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Öncelikle geçmiş olsun. Diz protezi ise ameliyat olması olmamasından daha iyi olabilir. Çünkü zamanla yürüme işlevinde ciddi sıkıntılar çıkabilir. Geçen hafta 50 li yaşlarda bir teyzeye iki bacağına birden protez takıldığını gördüm. Ameliyat sonrası iyileşme süreci yaşa göre ve hareketliliğe göre değişiyor diye biliyorum. Kademe kademe bacağın bükülmesi için hareketler yapılıyor operasyon sonrası. Biraz ağrı oluyor maalesef. Fakat dediğim gibi getirisi daha fazla ise o ağrı göze alınır... Sadece o yaştaki biri için durum tam olarak nedir onu bilmiyorum. Yarın daha detaylı bilgi edinebilirim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 üstat, senin için konunun uzmanı ve bahsettiğin ameliyatları yapan bir arkadaşıma kendi merakımı da gidermek için telefon açtım; çünkü annem de aynı dertten muzdarip ve fizik tedavi görüyor. söylediği şu; bu tip ameliyatlar en son çare olarak düşünülür. yaş kısıtı ya da sakatlık durumu olmayıp hareket ederek geçirebileceği yıllar iyi hesaplanmalıdır. bu tip ameliyatlar oldukça zor, iyileşme süreci uzun ve en iyi ihtimalde bile hareketleri kısıtlanıyor. protezlerle yaşamayı öğrenmek de ayrıca çaba ve zaman alıyor. son yıllarda bu konuda kök hücre ve ya ilaçla tedavi olanakları çok gelişmiş, onlar da araştırılabilir diyor; ama 70'li yaşlar kök hücre için pek ümit vaat etmiyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 iğne var bide dize vurulan belli aralıklarla yapılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RedallHoor Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 1 yıldır iğne tedavisi yapılıyordu zaten fakat artık o da pek bir sonuç vermiyor. Dün ameliyatı nette izledim içim parçalandı, sonrasında rahat edeceği bir operasyon olacak fakat ilk 1-2 ay biraz sıkıntı çekilecek. Üsküdar Polis Hastahanesi diye tutturdu bizimkiler ameliyat için bugün kavga dövüş vazgeçirdim bu kararlarından. Göztepe Medical Park olarak karar aldık şimdilik. Yorumlarınız için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar