Biyik Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2014 binanin ici bile 80'lerden kalma devlet dairesi, bi yerlerden özal cikcak diye bekliyorsun. aciklayici yazilar bile nuh nebiden kalma. ayrica eser konusunda zengin degiliz kusura bakma, bir eserin yaninda mesela, berlin pergamon muzesinde geri kalani gorebilirsiniz diyorsa bu gulunctur bence. avrupa butun zenginligi toplamis, biz de kalanlarla idare ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2014 bak bi ordan vuruyosun bi durdan. önce bi elde avucta eser yok =((( dedin, ki hiç ole bi durum yok. onu söledim ben. muze düzeni basarılı deil evet, ama o kadar cık hacme anca boel sığar bu kadar iş. 80ler? 60lar o muzenin tipi. sayısız mimarın arkologun muze müdürünün tsarımcısının elinden gecti ama olmuyo yani. bi cözüm üretemiyolar eldeki imkanlarla. 3 kurus parayla yürütülen bir müeesese o. arada dinci tipleri atayınca hükümetler iyice boka sarıyo. "bu kanatta cok meme varmıs, bi sene restorasyonda kalsın" kafasıyla ugrasılıyo bide. Zenginliğimizi almıslar? ahaha hangi zenginliğimizi? pergamamı bizim zenginliğimizmiş? kanatlı nikea mı? zeusun altarı? gülünc olmıyalım. anadolu sonucta diyebiliriz evet bizde anadoluluyoz, ama ordaki bütün antik mısır eserlerinin, erken bizans dönemi eserlerinin büyük bır kısmının, antik yunan eserlerinin ciddi bir kısmının anadolu dısından yerlerden sökülüp getirildiğinide hatırlamak lazım. en nadide eseri iskenderin lahiti, lübnan sayda'dan gelme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2014 az eserle de iyi muzecilik yapilir benim derdim zaten eser degil. benim derdim muzecilik yapmayi bilmiyoruz. hem turkiyelileri hem turistleri aptal yerine koyuyoruz. ya duzenlemede o kadar laubali seyler yapmislar ki mesela bir tane kucuk bustun kafasini ters yerlestirmisler sonra da bir daha bakmamislar. onun disinda hala bir suru yerde aciklama yok aciklama olan yerde ceviri yok. aciklamalar yetersiz. yahu tarihi yarimada'da cogu gezginin ugradigi bir muze burasi nasil az butce ayirirsin? gerci genel olarak tarihi yarimada'yi da mahvetmisler. yerlerdeki arnavut kaldirimlari sokup igrenc granit taslar, gulhane parki'nda abuk subuk duzenlemeler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 öyle bir söylüyor ki, sanırsın tc nin bütün konun uzmanlarını toplamışlar, müze yapın demişler ortaya bu çıkmış, hadi turist adam bunu dese derim, tc bürokrasisini bilmiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 b.yik niye ne sallıyor ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 "roket adam" said: işsiz kalmış arkeoloji mezunları budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
falconhoodcentury Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2014 Arkeolojinin altincagi Turkiyede; Ataturk doneminde gerekli ilgi ve alakayi almis bir arastirma daliydi. Ozellikle Tahsin Mayatepek in yaptigi ve onun yaninda calisanlarin yaptiklari azimsanamayacak derecede iyi calismalardi. Ama sonralari bu durum sekteye ugradi ve gunumuzdeki calkantili halini almaya basladi. Gereken ilgi ve alakayi en iyi gosteren Iskocya ve Ingilteredir bu konuya. Bunlarin ardindanda Isvicre ve Almanya gelir. Amerika ve Israil de bu cercevede yerini almaya calisan calismalara imza atmaktadir. eger bu dal ile ilgili iseniz bu siteyi takip edebilirsiniz. Ellerinden geldigi kadar guncelliyorlar yeni arastirma bilgileri ile. arkeoloji Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 55 tane arkeolog arıyorlarmış http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,140142/kultur-ve-turizm-bakanligi-sozlesmeli-personel-alimi-ha-.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 lan arkeolog mu olsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 nasıl kıskandım yhaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 Harita Mühendisi: Diyarbakır(1), Erzurum(1), İstanbul(1), Kocaeli (1), Konya (1), Van(1) Makine Mühendisi: Ankara(1) İnşaat Mühendisi: Gaziantep(1), Kütahya(1) mühendiste alıyorlar ama kpss puanı ile alıyorlarmış ya, yalan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2015 Mimar Sinan Üni. Arkeoloji TM-3 47 298,71895 361,28753 Bilkent Üni. Arkeoloji (İngilizce) (Tam Burslu) TM-3 10 361,46817 381,61325 Hacettepe Üni. Arkeoloji TM-3 62 277,84054 357,44528 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/yilmaz-ozdil/efes-879988/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Sadece puanı buna yeten ve sonunda -oloji ibaresi bulunduğu için karizmatik duracağını düşünenlerden oluşan kitle okuyor ülkede bu bölümü. OP da belli ki bu bölümde veya gitmek üzere, "ne yapıyorum lan ben" safhasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar