Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyede kıtap okuma durumu...

Xanthe

Öne çıkan mesajlar

Ewet arkadaşlar Türkiyede malum kıtap okuyan ınsan sayısı çok az.Bırakın okumayı okuma yazma bılen ınsan bıle çok dogu bolgelerımızde.Ayrıca;
Fransada her 7 kişiden 1 i kitap okurken;
SIKI DURUN;
Türkiyede her 12089 kişiden 1 i kitap okuyor.
Buda büyük bir acı bizim için...
Sosyal ağlarda paylaş

başımdan geçen olayı anlatayım sizede örnek olsun tam geçenlerde sürücü kursundyım 4 kişi geldiler snırım işçiydi adamlar dedilerki bizim bir arkadaş (içlerinden) kursa yazılmak istiyor ama okuma yazma yok onun yerine biz onu yazdırsakta içlerinden birini göstererek bu arkadaş sınavlara girse olurmu dediler kurstaki bayan böyle bir şey imkansız diyor adamlarda ama 12 senedir kamyon kullanıyor şimdi yeni ehliyet yasası gelecek diye bizde alalım dedik ne olacak derslere girmese araba sürmeyi bilior demezmi.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

eh kitaplar yenilebilir şeyler olmadıkları için insanlar ekmek vs. alıyor kitap alacaklarına.

ha parası bol olup da yine de kitap okumuyorsa kişi, o kendine kalmış birşeydir. küçüklükten kitap okuma alışkanlığı kazandırılmamıştır bireye. önümüzdeki bireylere bakıcaz o yüzden.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Sosyal ağlarda paylaş

Şuanda bile okuyorum

Yazar = Raymond E. Feist
Kitap = Krondor Serisi | Gediksavaşları dünyasından | Asilkan Prens .

Herkese bu seriyi tavsiye ediyorum gerçekten çok kaliteli bir anlatım ve kurgusu var .[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
--------------------------------------------------------------
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|
| Hepimiz bir doz şenlik alabiliriz . Çok fazla karanlık gün yaklaşıyor!|
Sosyal ağlarda paylaş

Abiler ablalar beyler bayanlar,
Türkiye için olan istatistik yanlış, çünkü ben yılda zaten 13.000 kitap okuyorum :) Şaka bir yana, ben acayip kitap okuyorum, babamla artık "Yine mi kitap aldın eşşek herif?" "Ya ne alsaydım baba" "Yeter ama, kütüphane kur bari parasını çıkart" şeklinde diyaloglar yaşar oldum :)
Ama ben de TV izlemiyorum, bu Semra hanım mıdır mesela, herkesin ağzında o, ben Fransız kalıyorum :) Reklamların hiçbirini bilmiyorum, dizi konuşuyor millet ben eee ööö diyerek kilitleniyorum :) Ama bence daha iyi yapıyorum, o kadder.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
ÖDESER: Ödev Destek Servisi
Sosyal ağlarda paylaş

o değilde benim bildiğim kadarıyla 40 milyon insanımız hiç kitap okumamış...
ve bu arada dünyada kitap okumadığını gururla söyleyebilen tek millette biziz...[signature][hline]-Penguen dergi kapağından alıntı-
Chirac:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz
Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir!
Sosyal ağlarda paylaş

bunları düşünürken insanların maddi durumunu da düşünün bence. bir kitap (en ucuz olanı)14 milyon.insanların kitap alması çok zor.en azından kendim için konuşayım kitap okumayı çok severim ama fazla kitap okuyamıyorum çünkü kitaplar özellikle Türkiye de cok pahallı.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

bende fantastik kurgu okumayı severim ve inanılmaz bi ekonomik yük benim için...ama diğer tarz kitapları korsan almak zorunda kalıyorum...çok pahalı olmasa gidipte kimse korsandan almaz ama milleti mecbur ediyolar...[signature][hline]-Penguen dergi kapağından alıntı-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandooo, 16 Aralık 2004 21:40 tarihinde demiş ki:
bu arada dünyada kitap okumadığını gururla söyleyebilen tek millette biziz...

dogrudur

soole bisi var turkiyede
kitap okuyanlar iyi okuyanlar oluyo yani klasikleri biliyolar falan
ya da hic kitap okumayanlar oluyo bunlar da secim/ sanssizlik diye ayriliyo ama ikisi de bizim icin kotu oldugundan ayirma ihtiyaci duymuyorum[signature][hline]Just think, if developers made realistic RPGs then female characters could go through a complete, yet random alignment change every 28 days
- Nerdboy from The Elder Scrolls Forums
Sosyal ağlarda paylaş

said:
spawn77, 16 Aralık 2004 21:06 tarihinde demiş ki:

Arkadaşım gedik savaşları serisini okudum

Hepsini nasıl okuduğunu anlayamadım . Çünkü seri 12 kitaptan fazla daha yeni 7. si çıktı . ?[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|
| Hepimiz bir doz şenlik alabiliriz . Çok fazla karanlık gün yaklaşıyor!|
Sosyal ağlarda paylaş

beyler bende adam gibi drizzt in serisiyle ejderha mızrağını okudum...çok nadir başka tür kitap okurum...off aslında bizimkide yanlış ama başkasıda sarmıyoki ya...[signature][hline]-Penguen dergi kapağından alıntı-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...