neutrino Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Mithat said: Higgs niye bu kadar önemli lan? Hani biz sonuçta kök hücre sayesinde baya lifespanimizi arttırabilicez , higgs bizim hayatımıza 'bak ateistler haklıymış' dışında ne kazandıracak? Bunu ukala bir şekilde söylemiyorum öyle duruyosa , cidden bilmediğimden cahilliğimden soru soruyorum direk. Higgs önemli abi, çünkü gerek klasik fiziğin görelilik vs. teorilerinde, gerekse kuantum mekaniğinde cisimlerin/parçacıkların kütleye sahip olmaları "çünkü öyle" diye açıklanıyordu. Kütlenin temeline ilişkin "şu yüzden kütle var" diyemiyorduk. Bu higgs alanı tüm kütle sahibi şeylerin neden kütlelerinin olduğunu açıklıyor. Dolayısıyla maddenin neden var olduğu, kütleçekiminin doğası, standart model için yeni ufuklar daha sağlam temellere dayanarak açılıyor. Bence bakış açısı "bu bize ne fayda sağlayacak?" olmamalı. Radyo dalgaları, radyoaktivite, manyetizma falan da ilk keşfedildiğinde hiçbir işe yaramıyordu.
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 GONDARCENGIZ said: böcekler fagmış lol sen söyleyince dikkat ettim o ne lan ahaha google'da trollcu oldu
Suark Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 higgs olayı popüler oldugundan tıklamıslardır cok cılgın seyler varmı ya oha dejavu oldum evrimdir higgstir bunlar, kakamız geldiğinde konuşcamız şeyler AMA BRAIN,aids şu çok iyiymiş Fare beyinlerine yapay anıların yerleştirilmesinin başarılması nası anlamışlar acaba?
Lord_Argos Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Bence istisnasiz kok hucreden organ yaratma. Tanri parcacigindan daha onemli cunku icinde et var. Da bunu bulup hala kol bacak nakli yapamamalarida buyuk fail bence
RRa Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Fin said: Antarktika'nın altındaki donmuş gölde sayısız keşfedilmemiş canlının yaşadığının tespit edilmesi sikerler bozonu. katılıyorum. dünyanın sonu gelebilir. GG
Öne çıkan mesajlar