aquila Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 ata mi binelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Abi kistas bu degilse nedir peki, mecburi gecim standartindan bahsetmiyorum. Tuplu mersolardan konturlu ayfonlardan konusuyoruz. Madem parasi yok kimsenin neden 58 tane avm var abi istanbulda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 çünkü parası olan ile olmayan arası gap çok feci ve giderek artıyor. ve o parası olan kesim inanılmaz fazla harcıyor görgü de yok çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 az biraz çevren olsun, git etilerde vs istinye de bilmem ne mağaza aç, 2 3 ünlü gelsin, 2 ye aldığın ürünü 15 e satarsın ve insanlar özellikle pahalıya alıp hava atmak için gelip senden alır. snob effect abi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Oyle degil abi iste. O avmlerdeki insanlar hic de oyle parasi olan kesim gibi durmuyo Gerci parayla imanin kimde oldugu 2014te belki biraz daha anlasilir hale gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Dworgian said: az biraz çevren olsun, git etilerde vs istinye de bilmem ne mağaza aç, 2 3 ünlü gelsin, 2 ye aldığın ürünü 15 e satarsın ve insanlar özellikle pahalıya alıp hava atmak için gelip senden alır. snob effect abi bu. Asil zengin adam yapmaz abi bunu. Mercedesin arkasinda ne kadar cok yazi varsa onu aliyodu insanlar bi donem. Cok ilgincti ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 O zaman bana onca avm içinde açılan onca ütopik fiyatlı lokantayı, normalde 3x fiyata bulunacak ürünü 10x fiyata satan mağazanın iş yapmasını, bodrumda 50tl ye satılan kahmacunu bir açıkla istersen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Turkiyedeki ultra zengin sayisi 250.000 diyelim. Satilan ayfon sayisi 5 milyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Gerçek zengin senin dediğini yapmaz. Ama TR de sonradan görme, kolay yoldan zengin olma vs insan o kadar çok ki, çok para harcamayı bir gösterge belirlemiş haldeler. Sonra o "moda", "popüler" oluyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Zaten almak isteyen yine alacak abi kimsenin durdurdugu yok. Bankalar it gibi para dagitmaya devam edecek falan. Batik kredi 10 senede 100 katina cikmis bankalarin buyumesi de ayni sekilde. Demek ki batan kredinin hicbir onemi yok banka icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Esh said: Turkiyedeki ultra zengin sayisi 250.000 diyelim. Satilan ayfon sayisi 5 milyon Ya esh niye kabul etmiosun. TR de telefonu statü göstergesi olarak görüp aç kalma uğruna iphone alan dangalakların genel durumu göstermediği bir gerçek. Ben sana ne diyorum, TR de elde edilen gelir ile satılan ürünün fiyatı dengeli değil. Ne yapayım ben aç kalıp iphone la gezmek isteyen adamı. satılan iphone sayısı 5milyon ise çok mu iyi abi türkiye ekonomisi, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Ayni seyi soyluyoruz abi zaten niye ustume geliyosun. Agliycam bak simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 İnanılmaz vergi ödüyoruz ve inanılmaz kesintili ücretler alıyoruz. Sen değil senin otelin var sadlkasjda. Ama benim yurt dışında benzer statüde çalışan birine oranla alım gücüm 4 ila 6 kat az ise, "alacak olan parası varsa alsın" demek saçma Yurt dışında her ürünün fiyatını 6 katına çıkartsınlar ücreetler ise aynı kalsın görelim nasıl isyanlar çıkıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 yanki megri, zengin megri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 ACLIK AYFONU diye bişey var, hiç duymamışsa zaten cahilliğine verin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Gelin abi sirbistana, gorun manzarayi. Turkiyede kazanin burada yiyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 fakirler hadlerini bilmiyorlar hiç ya. elinde samsung note 3 cebinde 5 lira para yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 aquila said: yanki megri, zengin megri. open eğlence ban or afk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Esh said: Gelin abi sirbistana, gorun manzarayi. Turkiyede kazanin burada yiyin Amk marketten bira aldim 55 dinar Heaaplayamadim beynim yandi. 1 lira degil 50 lik tuborg, bi de kadin depozitolu bu dedi. Amk koyim bizim ulkenin evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Bu aada 47 kat diye sallamışım. hesapladım 9 kat çıkıo. 47 rakamı neyse acaba. neyse, bak; USA 1 galon benzin 3.409 dolar. 1 galon = 3.78 litre (kabaca) USA 1 litre benzin 0.92 dolar USA yıllık gelir 47.000 dolar USA 1 kişi 1 yılda 51.086 litre benzin alabiliyor. TR 1 litre benzin 2.5 dolar TR yıllık gelir 13.500 dolar TR 1 kişi 1 yılda 5.400 litre benzin alabiliyor. Şimdi bana birisi "parası olan alsın" ı bir daha izah etsin ltfn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Aslında mesele bizim tüketim alışkanlıklarımızın ve kültürümüzün hızlı bir değişim göstermesinden kaynaklanıyor. Nasıl mı? Anne babanıza veya onlar da gençse dedenize ninenize sorun size anlatırlar. Eskiden insanlar, diyelim ki bir buz dolabı alacaksa bunun parasını biriktirir, ondan sonra gider peşin olarak alırdı. Şimdi ise, almak istediği şeyi, kredi kartını basarak anında alıyor ve bunu gelecekte ödüyor. Yani, "Ben gerizekalıyım. Para biriktirmeyi bilmiyorum. O yüzden borçlanıp, seve seve eşşek gibi ödemeyi tercih ediyorum" diyor. Bunun nedeni, son 30 yılda bize hızla empoze edilen tüketim toplumu politikalarından kaynaklanıyor. Bunda büyük payı, bankaların, bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinin insanlarını hazır lokma olarak görmesi. Bizim gibi ülkelerin hükümetleri de, çıkardıkları yasalarla buna çanak tutuyor. Çünkü bu banka, Amerika'da, Avrupa'da böyle istediği gibi at koşturamıyor. Bir Amerikan vatandaşının kredi kartı alabilmesi için baya bir fırın ekmek yemesi gerekiyor. Oysa bizde sen istemesen de, cebine zorla sokuyorlar kredi kartını. Peki, hırsızın suçu var da bizim yok mu? Elbette var. Eğer aklın varsa, bu tuzağa düşmezsin. Çok klasik olacak ama, "Ayağını yorganına göre uzatırsın". Hiç burada nasihat vermeye gerek yok. Herkes ne bok olduğunu biliyor zaten. Bu cahil topluma sen kredi kartını ver zaten gerisine karışma. Anasını bile alırsın elinden. Bence, bu son atılan adım gayet yerinde. Çok zor olacak ama, artık bir şey satın almak istiyorsan götünü sıkıp onun için para biriktirmeyi de öğreneceksin. Nasıl olsa taksitli diyerek beluga havyarı yemeyeceksin. Deworgian'ın sözettiği, zorunluluk halleri var bir de. Doğru, insanın başına hayatta öyle şeyler geliyor ki, o harcamayı yapmak zorunda kalıyorsun. Şimdi tekrar bir kaç satır öncesine dönelim. Eğer sen, sikimle taşağım ipimle kuşağım hesabı yapıp, bana bir şey olmaz diye, kazandığın herşeyi yiyorsan, geçmiş olsun. İlerde çıkabilecek krizleri (hastalık, kaza v.b) hesaba katarak yaşamak ve tedbir almak zorundasın. Eğer sen, nasıl olsa taksitli diye ayfona kredi kartından taksitle yazılmasan ve o parayı biriktirmeyi başarsan, zaten kriz anında da, o ayfona ayırdığı parayı kullanır, ondan sonra şemsiyeyi çıkarmaya çalışmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 exodous. sen gelir ve fiyat dengesinin yerinde olduğunu, bizim beceriksiz olduğumuzu mu söylüyorsun o zaman? gidip hepimiz porsche alıp sonra ağlıyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Yok ama, maaşın kadar telefon alıp sonra ağlıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 o ayfon usd de 300 dolar burada 2k. saçma sapan konuşmayın. burada da 600 lira olsa kimse taksitle 2k vereyim diye düşünmez. ha gerçi o zaman satış rakamı düşer ucuz olunca alası gelmez insanımızın ama edit: hatta o ayfon fransa da aylık 35 eur paket alırsan yanında hediye ediliyor. burada? paket parası + 2k telefon parası istiyor gsm şirketleri logic? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 artık global dünyadayız. hepimiz gördüğümüz güzel ürünleri istiyoruz. alamıyor olmamız ülkenin genel kötü durumundan ve sömürülmekten ibaret. diyorum size, yurt dışında fiyatları 3 4 kat arttırın ama maaşlar aynı kalsın bakalım neler olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar