Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi kartı ile taksitli ürün alanlar dikkat

Dworgian

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

az biraz çevren olsun, git etilerde vs istinye de bilmem ne mağaza aç, 2 3 ünlü gelsin, 2 ye aldığın ürünü 15 e satarsın ve insanlar özellikle pahalıya alıp hava atmak için gelip senden alır. snob effect abi bu.

Asil zengin adam yapmaz abi bunu.

Mercedesin arkasinda ne kadar cok yazi varsa onu aliyodu insanlar bi donem. Cok ilgincti ya
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Turkiyedeki ultra zengin sayisi 250.000 diyelim.

Satilan ayfon sayisi 5 milyon

Ya esh niye kabul etmiosun. TR de telefonu statü göstergesi olarak görüp aç kalma uğruna iphone alan dangalakların genel durumu göstermediği bir gerçek.

Ben sana ne diyorum, TR de elde edilen gelir ile satılan ürünün fiyatı dengeli değil. Ne yapayım ben aç kalıp iphone la gezmek isteyen adamı.

satılan iphone sayısı 5milyon ise çok mu iyi abi türkiye ekonomisi,
Sosyal ağlarda paylaş

İnanılmaz vergi ödüyoruz ve inanılmaz kesintili ücretler alıyoruz. Sen değil senin otelin var sadlkasjda.

Ama benim yurt dışında benzer statüde çalışan birine oranla alım gücüm 4 ila 6 kat az ise, "alacak olan parası varsa alsın" demek saçma

Yurt dışında her ürünün fiyatını 6 katına çıkartsınlar ücreetler ise aynı kalsın görelim nasıl isyanlar çıkıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Bu aada 47 kat diye sallamışım. hesapladım 9 kat çıkıo. 47 rakamı neyse acaba. neyse,

bak;

USA 1 galon benzin 3.409 dolar. 1 galon = 3.78 litre (kabaca)

USA 1 litre benzin 0.92 dolar

USA yıllık gelir 47.000 dolar

USA 1 kişi 1 yılda 51.086 litre benzin alabiliyor.

TR 1 litre benzin 2.5 dolar

TR yıllık gelir 13.500 dolar

TR 1 kişi 1 yılda 5.400 litre benzin alabiliyor.

Şimdi bana birisi "parası olan alsın" ı bir daha izah etsin ltfn.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında mesele bizim tüketim alışkanlıklarımızın ve kültürümüzün hızlı bir değişim göstermesinden kaynaklanıyor. Nasıl mı? Anne babanıza veya onlar da gençse dedenize ninenize sorun size anlatırlar.

Eskiden insanlar, diyelim ki bir buz dolabı alacaksa bunun parasını biriktirir, ondan sonra gider peşin olarak alırdı. Şimdi ise, almak istediği şeyi, kredi kartını basarak anında alıyor ve bunu gelecekte ödüyor. Yani, "Ben gerizekalıyım. Para biriktirmeyi bilmiyorum. O yüzden borçlanıp, seve seve eşşek gibi ödemeyi tercih ediyorum" diyor.

Bunun nedeni, son 30 yılda bize hızla empoze edilen tüketim toplumu politikalarından kaynaklanıyor. Bunda büyük payı, bankaların, bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinin insanlarını hazır lokma olarak görmesi. Bizim gibi ülkelerin hükümetleri de, çıkardıkları yasalarla buna çanak tutuyor.

Çünkü bu banka, Amerika'da, Avrupa'da böyle istediği gibi at koşturamıyor. Bir Amerikan vatandaşının kredi kartı alabilmesi için baya bir fırın ekmek yemesi gerekiyor. Oysa bizde sen istemesen de, cebine zorla sokuyorlar kredi kartını.

Peki, hırsızın suçu var da bizim yok mu?

Elbette var. Eğer aklın varsa, bu tuzağa düşmezsin. Çok klasik olacak ama, "Ayağını yorganına göre uzatırsın". Hiç burada nasihat vermeye gerek yok. Herkes ne bok olduğunu biliyor zaten. Bu cahil topluma sen kredi kartını ver zaten gerisine karışma. Anasını bile alırsın elinden.

Bence, bu son atılan adım gayet yerinde. Çok zor olacak ama, artık bir şey satın almak istiyorsan götünü sıkıp onun için para biriktirmeyi de öğreneceksin. Nasıl olsa taksitli diyerek beluga havyarı yemeyeceksin.

Deworgian'ın sözettiği, zorunluluk halleri var bir de. Doğru, insanın başına hayatta öyle şeyler geliyor ki, o harcamayı yapmak zorunda kalıyorsun. Şimdi tekrar bir kaç satır öncesine dönelim. Eğer sen, sikimle taşağım ipimle kuşağım hesabı yapıp, bana bir şey olmaz diye, kazandığın herşeyi yiyorsan, geçmiş olsun. İlerde çıkabilecek krizleri (hastalık, kaza v.b) hesaba katarak yaşamak ve tedbir almak zorundasın.

Eğer sen, nasıl olsa taksitli diye ayfona kredi kartından taksitle yazılmasan ve o parayı biriktirmeyi başarsan, zaten kriz anında da, o ayfona ayırdığı parayı kullanır, ondan sonra şemsiyeyi çıkarmaya çalışmazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

o ayfon usd de 300 dolar burada 2k. saçma sapan konuşmayın. burada da 600 lira olsa kimse taksitle 2k vereyim diye düşünmez.

ha gerçi o zaman satış rakamı düşer ucuz olunca alası gelmez insanımızın ama

edit: hatta o ayfon fransa da aylık 35 eur paket alırsan yanında hediye ediliyor. burada? paket parası + 2k telefon parası istiyor gsm şirketleri

logic?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...