Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

noel mi bugün

Anelor

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

Exodous said:

Niye gavur diyorsun ki?

Adam kalkıp senin Kurban Bayramına veya Ramazan Bayramına aynı muameleyi yapsa hoşuna gider mi?

Biraz empati. Zor değil.

niye gavur?

this is why

gâvur Far. gebr
a. din b. 1. Dinsiz kimse. 2. din b. Müslüman olmayan kimse

Güzel. Sözlük anlamına bakınca çok da garip gelmiyor değil mi? Sonuçta müslüman olmayan birine gavur deniyor TDK'ya göre.

Peki Hristiyan bir komşun olsa ve sen ona "Günaydın gavur" desen her sabah nasıl olur?

Şimdi kimse kalkıp da "gavur" kelimesinin ülkemizde hakaret anlamında kullanılmadığını söylemesin bana.

"Onlar yapıyor. Biz de intikam almak için onlara gavur" diyoruz mantığı ise tartışılmayacak kadar abes bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupada Türkler hakkında nasıl konuşulduğu konusunda çok fikrin olmadığı kanaatindeyim. Ayrıca niye elin yabancısını savunma derdine girdiğini de anlamış değilim?

Edit: Şu lafım da "onlar yapıyor o zaman hede hödö" den ziyade "bana saygı duymayan insana saygı duymaya çalışmalı mıyız?" gibi bir şey.

Edit 2: Düşündükçe edit geliyor aklıma. Türkiye'de gavur lafının nasıl kullanıldığını biliyor olmamız (yani genel kullanımda), o arkadaşın da o anlamda kullanmış olması gerektiği anlamına mı gelir? Mesela "gavur yapmış arkadaş" lafında da gavur denir öyle alışılageldiği için ama ben o cümleyi övme anlamında kullanırım misal.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Aynı özeni kürtlere laf edildiğinde, müslümanlarla dalga geçildiğinde fln da göstermeni beklerim madem öyle.

Bunu da bana dedin ya. (tu)

Yahu ben burada ne çektiysen, üstüne gidileni savunmaktan çektim zaten.

hatta black-ice'a küfür edenlere bile karşı geldim.

Hatta black-ice'a bile diyorum. okadar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadığını umuyor tane tane açıklıyorum.

gavur kelimesinin "genel" kullanımı aşağılama anlamı içerse de sokak dilinde, her kullanan bunu öyle kullanmak zorunda değildir. sen bunu her seferinde böyle anlıyorsan sende bir problem var diyorum.

gavur = yabancı olarak kullanan ve bunda art niyet taşımayan insanlar da var diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...