Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dişi köpek alıyorum

spompas

Öne çıkan mesajlar

daha önce evde labradr büyüttüm
şimdi bahçeli evde yaşıyorum bi tane köpek sahipleniyim dedim
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-evcil-hayvanlar-kopek-17.11.2013-dogumlu-147987756/detay
şu nu almayı düşünüyorum
fakat;
evin civarında cok fazla sokak köpeği mevcut dişi oluncada evin önünde beklemerini engellemek için kısırlastırmak dogrumu?
bu kadar yavru bu sogukta kulubesinde rahat edermi?
benim eski köpeğim erkekti, dişi köpeğin başlıca farkları nelerdir?
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahahah tipe bak.

abi bende aldım bu yaşalrda bi rot. 2-3 ay evde baktım. biraz kendine gelmeye başladı yani 4-5 aylık olunca bahçede ona hazırladığımız bi kulubeye koyduk. bahçede serbestçe geziyo. tabi ben koyduğum zaman daha yazdı. o sebepten soğukla ilgili bi sıkıntı yaşamadı. kulubesi olduktan sonra yaşamaz ama belli bi süre ki özellikle bu soğuklarda evde bak derim ben sana imkanın varsa.

heee bu arada dişi köpek çok daha sahibine düşkün oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Köpek sahiplenmek çok güzel onun için tebrik ederim. Dişiler 6 ayda bir döneme girer o sıralarda kapının önünde kuyruk oluşabilir. Kızlı erkekli itler peşine takılır:) Küçük yaşta hemen kısırlaştırma sorun olur mu bilmiyorum ama bi veterinerle konuşursun sıkıntı yok derse kısırlaştırırsın. Bir de sokak köpekleri belediye tarafından kısırlaştırılıp alındığı yere geri bırakılıyor. Yani itlerin küpesi varsa kısır demektir sorun olmaz..
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla 1 yaşından önce kısırlaştırılmıyor, yavru olduğu için aşı muhabbetleri bitne kadar evde bakma ihtimalin varsa daha sağlıklı olur gibi geliyor bana.

çünkü hakikaten çok hassas oluyolar yavruyken, gerçi nerden geldikleri de önemli.

bizim iti biz direk annesinin altından almıştık, bebekkende dışarı çıkarmadık aşılama süresince. el bebek gül bebek baktık, Allah'a şükür 7-8 aylık oldu hiç bi sıkıntı çıkmadı. ama genelde gördüğüm kadarıyla pet shoplardan falan alınan hayvancaazlarda çok rahatsızlık oluyormuş.

dediğim gibi eğer aşılar bitene kadar evde bakarsan daha sağlıklı olur,sonrasında zaten hayvanın doğası dışarısı hiçbişi olmaz.

ben geçen karda çıkardım bizimkini deli gibi koştu karları dağıttı, yedi vs hiç öle bi hastalama durumu olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...