Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fatura ve garanti belgesi olmadan garantiden yararlanmak

kami

Öne çıkan mesajlar

Selam,

- 7 ay önce aldığım klavye (razer blackwidow ultimate) var, muhtemelen firmware yüzünden arıza yaptı. Garantiye vermek istiyorum ama garanti belgesi ve faturasını kaybetmişim.

- İnternet sitesinden (sanalmarketim) almıştım, sitede siparişimle ilgili tüm bilgiler duruyor (Sipariş numarası, tarih, sipariş içeriği, tutar, fatura teslim bilgileri vs.) Ek olarak klavyenin arkasında seri numarası da var.

- Kredi kartıyla aldığım için ekstresini çıkartabilirim diye de düşünüyorum.

- Bu aleti bu bilgiler doğrultusunda fatura ve garanti belgesi olmadan garantiye verebilir miyim? Sene olmuş 2013, tüm bilgilerin sistemlerde kayıtlı olması gerekirken hala bu tarz kağıtları zorunlu koşmaları saçma değil mi? Yazılımsal olduğunu bildiğimden çöpe de atmak istemiyorum açıkçası.

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiyeye yasal yollarla girmis bir urunun garanti surecini isletebilmek icin onlari istemeleri onlar acisindan islemleri kolaylastiricak bisey ama ibraz edilmesi zorunlu degil. Faturasini cok merak ediyorlarsa kendi sistemlerinden baksinlar, seri numarasi vs herseyi belli sonucta.

Gerci bayiilerin de bazen sucu yok, bazi distributorler organizasyonsuz is yapmaya bayiliyor, adam gibi bi takip mekanizmalari yoksa bayiileri zor durumda birakiyor vs.

Bazen de bayiiler sirf zorluk cikarmak isi yokusa surmek icin yapiyorlar.

aglamayana meme yok iki turlu de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...