Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meslek seçimi hakkında yardım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gelin ulan grup kurup zengin olalım :D yada hepberaber düşünmeyi bırakıp gelin-kaynanaya katılalım,birimiz kadın kılığına falan girsin
öeh ne zormuş be
[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot
Crosby,Stills,Nash & Young

[Bu mesaj Sensible tarafından 22 Aralık 2004 23:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ben de sendenim
okul başlamadan 1 hafta önce deiştim fm den tm oldum 11 in başında
dogru kararı vermek önemli
alman lisesinde tm olmak gibi saçmalıp imza atmış abest bir grubun yesiyim ma eminim ki dogru kararı verdim[signature][hline]Bornozlu Canavar
Mesaj tarihi:
öss.ye fazla kasmadan mimar sinan ve marmaranın güzel sanatlar için yetenek sınavları var sınavdan sonra onlara girebilirsin şayet grafiker olcam, sanatçı olcam dersen.
mimarlık içinde dert elde çizgide değil. bilgisayara hakim olursan güzel sunumlar hazırlarsın ama içerik olmadan istediğin kadar paketle satmaz. yaratıcı, seri düşünebilen, jüri karşısınad 15 günde bir terlemeye hazır , kendine güveni olan biri olmalısnı.aslında buna alışıyosun zamanla.3 sınıfım artık germiyo .seneye hollandaya gidicem orda sene sonunda 500kişiye sunum yapıyormuşun tüm okul önünde.
end. tas.ta gelecek 10yılın mesleği. yeniden tasarlamak gerektiği inancı oluştu insanlarda yetinmiyorlar artık eskilerle. bu konuda seminerler dahi veriliyor.türkiyede olmasa bile eğitim alıp dışarı gitmek önünü inanılmaz açar.
iç mimarlık denilen olay için puanın düşük olursa oraya gir ama ilk hedefin olmasın. mimar olursanda iç mimarlık yaparsın ama iç mimar olursan mimarlık yapamazsın.
grafikle ilgiliyim dediğine göre şu yetenek sınavı işlerini araştır istersen.2. senesinde azmediip kazanan bi arkadaşım var. sınawdan sonra çizm kursalarına fln gitmişti.tabi 4 sene önceydi bu sınaw işleri hala vardır herhal.
kolay gelsin.[signature][hline]alea iacta est...
Mesaj tarihi:
Mimarlik veya Entas senin bölümün.

Grafikerligi pek düsünme derim.

Ben iki senedir YTÜ mimarliktayim. Ben de senin gibi az yontulmus hos bir karakalem yetenegine, max photoshop gibi programlar hakk1nda bilgiye sahiptim, suan hepsini adam gibi kullaniyorum ve birkaç yil içinde (hatta simdi bile) bunlardan para kazanabiliyorum.

Mimarlik artik tamamen bilgisayara endeksli bir bölüm. Is sektöründe teknik resim kismi zaten artik elle yapilmiyor. Autocad - Max - Photoshop - Freehand vb bilmek sart gibi birsey. Sunum yaparken animasyon kullanabiliyor olmak da önemli bir nokta...

Sonucta, entas'i kazanabilirsen entas oku derim. Ama mimarligin da karizmasi ayridir (-:[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Mesaj tarihi:
gimli bap çocuğun hayatını mı karartacaksın sen,
ağlaşıp duruyordun mimarlık şöyle zor mimar adam böyle yaznlız
mimar adam çok yorgun diye
gençleri tuzağa düşürme
Mesaj tarihi:
Hiçbi meslek kolay degildir Berkçim
Özellikle çizim üzerine olan mesleklerin egitimi daha da yorucudur
Bi kere bu yola giriyorsan getirdiklerine de katlanacaksin[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Mesaj tarihi:
said:
Gimli, 23 Aralık 2004 01:16 tarihinde demiş ki:
Grafikerligi pek düsünme derim.

bu karara nasi vardin merak ettim. bence gayet guzel tasarim isine girebilirsin.
eger yurtdisina gitmeyi goze aliyosan, master icin onunde epey bi secenek olur ve istedigin tarafa yogunlasip tatli para kazanirsin..

bu arada ilk sayfada bisi soylemis; uzgunum arkadasim, yaptigin isi sevmektense sevdigim isi yapmayi sectim su ana kadar, hep de isim ras gitti bu konuda...[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
Mesaj tarihi:
En güzeli tekstilci olun bea... Pis sakal ve göbek bırak elinde paso cep telefonu "alo mahmut rusya işini bağla koçum" tarzında konuşmalar... Varmı kralı :)[signature][hline]Bana yağmuru anlatma, yağdır.
[/b]

Wow:Hordish Manner

Hellnar - Über Orc Shamadin (level 60)
Mesaj tarihi:
Patiler
Her birinizin yanlış olarak söylediği bir şey var. "Sevdiğin işi yap". Büyük hata.
İnsan işini "sevemez." Ya işinden memnundur, ya işinden memnun değildir, nefret ediyordur. Bunu unutmayın. Sevilen bir şeyi size iş olarak versem, nefret edersiniz. Ünlü bir laf vardı öyle, bir filozofun olabilir, "Şu zenginlere bak, bütün gün at koşturup eğlenirler. Ama onlara at koşturmaları için para teklif edersen bir daha asla ata binmeyeceklerine emin olabilirsin" diye.
Aynı şeyi kendimde düşünüyorum, maket mesela, hobi olarak yapıyorum. Biri kalksa "SAbah 9 akşam 5 yapacaksın, yürü, maaşın da şu" dese, ben elimi sürmem bir daha.

O yüzden doğru yönlendirin. Memnun olacağı bir şey yapsın. Bir insan gitar çalmayı seviyordur ama gidip barlarda para karşılığı düzenli olarak çalar mı sizce? Ama gidip mühendis olup köprü yapmaktan memnun olabilir.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
ÖDESER: Ödev Destek Servisi
Mesaj tarihi:
Jeofizik Mühendisi olmayın , iş az jeofizikci çok olmayın sakın bizimde ekmeğimize mani olmayın :P :D :D[signature][hline]Image is everything, so play with it.

Ne mutlu Türk'üm diyene !!

M. Kemal ATATÜRK
Mesaj tarihi:
yemek yapmayi seviyorum. -> kantinde calisiyorum.

gece erken uyuyamiyorum; sogugu seviyorum. -> bekcilik yapiyorum.

bilgisayari seviyorum; kodlamayi seviyorum. -> bilgisayar bolumunde okuyorum.

bilgisayar oyunu oynamayi seviyorum ve suraya yaziyorum, bilgisayar oyunu yapan bi firmada calisacam. (bundan 6-7 sene sonra hala yasiyosak sorarsiniz.)

yaptiklarimi para karsiligi yapiyorum. calismayi "dusman" olarak gorursen, tabii ki nefret edersin. soylediklerinde de haklisin bi taraftan. bi lise oorencisine dersleri seviyo musun desen, dalga mi geciyosun der. ama sorun burda iste; yani amacinizi belirlerseniz, bu yolda yaptiginiz seyler zaten size zevkli gelir. ha hobilerinizle paralel yapabiliyosaniz calisma isini, cok cok daha fazla eglenirsiniz.[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
Mesaj tarihi:
tekrar söylüyorum; sevdiğiniz şeyi meslek haline getirin. böylece sevdiğiniz bir iş olacaktır.bazılarının dediği gibi sevdiğiniz şey meslek haline gelince sevmekten vazgeçilir mi?cevap : hayır. hem vazgeçilse bile en azından içiniz rahat olacaktır.ileride geçmişe döndüğünüzde şöyle demezsiniz : keşke sevdiğim şeye yönelseydim demezsin. bu bile çok önemli bir noktadır.
Sensible : Yapmaktan zevk aldığın işi mesleğin haline getir.(Bu cümle çok yanlış anlaşılabilir yalnız :D )[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

(Denzel Washington - Man on Fire )
  • Yeni Oluştur...