Suark Mesaj tarihi: Aralık 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2013 selam beyler; şimdi bi text dosyam var paticik,osman,recep mehmet,ahmet,spa deneme1,deneme2,deneme3 diye. Hepsi boşlukla ayrılmış baktım test ettim notepad++ tan, /r/n var yani. bunları split edince, bilgisayarımda doğru ayırıyor ama serverda yapmıyor bunu. yaptığımda şu $.ajax({ url:fileurl, dataType: "text", cache: false, success: function (Brandtxt){//yukleme bitince devam et geri kalani bunun icin fonksiyona alicaz lineArray =Brandtxt.split("rn")//satir olarak ayir sayi alicaz lineCount = lineArray.length; console.log(lineCount); } }) bilgisayarımda yapınca linecount 3 ama serverda yaptırınca 1. problem nedir yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2013 ulan ya 1 gundur ugrasıorum postu attım sora aklıma geldi "/n" yerine /n/ kullandım. çözüldü. niden acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2013 JSON kullan abi boşver bi şeyleri parse etmekle uğraşmayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2013 o nedir? ya çok ufak aslında, yani txt dosyasından 1-2 şey çekiorm ama json nedir? ya bide,framework falan kullanmadan doğrudan jquery le postgresql e erişebilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 Suark said: o nedir? ya çok ufak aslında, yani txt dosyasından 1-2 şey çekiorm ama json nedir? ya bide,framework falan kullanmadan doğrudan jquery le postgresql e erişebilir miyim? belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 JSON = Javascript Object Notation, Javascript'teki obje syntax'ının aynısını text olarak gönderdiğini düşün. Formatlaması çok kolay olduğu için son zamanlarda birbirinden bağımsız sistemlerin mesajlaşması için kullanılan en popüler veri formatı. Mesela senin göndermek istediğin veriyi (virgülleri de split edeceğini varsayıyorum) aşağıdaki gibi gönderebilirsin: { "items": [ [ "paticik", "osman", recep ], [ "mehmet", "ahmet", spa ], [ "deneme1", "deneme2", deneme3 ] ] } Sonra success fonksiyonunda da bunu şöyle consume edebilirsin: success: function(data) { var jsonData = JSON.parse(data); var items = jsonData.items; for(var i = 0, l = items.length; i < l; i++) { var satir = items[ i]; console.log("satır " + i + ": " + items.join(", ")); } } Tabii burada server'ın mime type'ları düzgün göndermediğini, mesajın text olarak geldiğini varsayıp parse ettiriyirorum ama direkt olarak "hacı burda JSON gelicek sen onu parse ettiriver" diyebilirsin. $.ajax({ ... dataType: "json", success: function(data) { // artık buna gerek yok //var jsonData = JSON.parse(data); //var items = jsonData.items; var items = data.items; for(var i = 0, l = items.length; i < l; i++) { var satir = items[ i]; console.log("satır " + i + ": " + items.join(", ")); } } ... }) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2013 vayvay tenk yu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar