Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stalingrad

SwZ

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tiger dediginiz tank iyi hava sartlari altinda bile durmadan bozulup yari yolda kalan bir tankti. rus cephesi gibi genis arazide olan bir savasta cok kullanildigini sanmiyorum.

almanya cok buyuk toplu ve de cok guclu zirhli tank yapmaya kafayi takmisti ama yaptiklari tanklara motorlar ve paletler dayanmiyordu :)[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Mesaj tarihi:
tiger 1943den sonra trus cephesinde savunmada kalan almanalr için baya iyi bir tanktı,hareket etmek zorunda deldi,tig3er zırh ve silahına güveniyordu ve çok sayıdada kuallnıldı doğu cephesinde

batı cephesinden çok doğuda kulalnıldı ama kulalnldığı yerdede terör estirdi

almanların savştaki en başarılı tank dizaynı bence pantherdır o ayrı[signature][hline]hayatımın toz pembe olduğunu sanıyrodum
ve çocukca umutlarımla çokda mutlu olmayı beceriyordum
teşekkür ederim,hatamı düzletenlere,hayatın asıl rengini hatırlatanlara...

Mesaj tarihi:
yani zirhli artilerry :-p[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:

Tiger'ın çok yavaş olduğu ve sürekli bozulduğu filan yoktu bunu nereden çıkartıyorsunuz anlamıyorum. Evet tiger pantere göre yavaştı ama panter zaten sınıfının en hızlı tankıydı. Evet Tiger'ın ilk üretimlerinde çok sorun vardı ve sürekli bozuluyorlardı zira yeterince deneme çalışması yapılmadan aciliyetten doğrudan cephede test edilmişlerdi. Ancak ilerleyen modellerinde bu aksaklıklar giderilmişti. Tiger'ın yol hızı 38 km/s arazi hızı ise 20 km/s idi. Örneğin Pz4 D'nin yol hızı 40 km/s, arazi hızı ise 20 km/s idi ki bu tankla Fransa'da yıldırım savaşı yürütülürken kimse ona yavaş demiyordu. Aynen ilerleyen modellerinden Pz4 G'nin'de hızı aynı idi zira aynı motoru Maybach HL 120 TRM / 12-silindir / 300 hp motor kullanıyorlardı ve Tigerların yanında ortalığı süpürüyorlardı. Kimse onlara da yavaş demiyordu. Onca zırha rağmen Tiger tanklarını yürüten Maybach HL 230 P 45 - 12 silindir / 700 hp motorlar fazla fazla yetiyordu.

[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

Mesaj tarihi:
2. Dünya savaşının en korkulan tankının Tiger olduğu zaten savaşı yaşayan insanlar tarafından da kabul edilmiş bir gerçek. Hatta bizim izlediğimiz Ameirkan fimlerinde bile Tiger gören Amerikan askerlerinin "AMAN TANRIM TİGER GELİYOR KAÇIN" gibi cümleler içeren diyalogları bulunuyor.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
said:
lancelotdulac, 05 Ekim 2004 14:18 tarihinde demiş ki:
"AMAN TANRIM TİGER GELİYOR KAÇIN" gibi cümleler içeren

Savaş filmlerinin kaçınılmaz repliği...[signature][hline]Güvendiğim Dağlardaki Kardan Farklı D E Ğ İ L S İ N ! ! !
Mesaj tarihi:
Tiger en korkulan tankti fakat bazi hatalari vardi ya aslinda hata degil de yanlislik
mesela on zirhi dikey degil de egimli olsaydi en inanilmaz tank olucakti ki almanlar bunu t34 lerde gorunce direkt adamlar king tiger ve panther leri soktu devreye
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 05 Ekim 2004 08:45 tarihinde demiş ki:
Tiger'ın çok yavaş olduğu ve sürekli bozulduğu filan yoktu bunu nereden çıkartıyorsunuz anlamıyorum. Evet tiger pantere göre yavaştı ama panter zaten sınıfının en hızlı tankıydı. Evet Tiger'ın ilk üretimlerinde çok sorun vardı ve sürekli bozuluyorlardı zira yeterince deneme çalışması yapılmadan aciliyetten doğrudan cephede test edilmişlerdi. Ancak ilerleyen modellerinde bu aksaklıklar giderilmişti. Tiger'ın yol hızı 38 km/s arazi hızı ise 20 km/s idi. Örneğin Pz4 D'nin yol hızı 40 km/s, arazi hızı ise 20 km/s idi ki bu tankla Fransa'da yıldırım savaşı yürütülürken kimse ona yavaş demiyordu. Aynen ilerleyen modellerinden Pz4 G'nin'de hızı aynı idi zira aynı motoru Maybach HL 120 TRM / 12-silindir / 300 hp motor kullanıyorlardı ve Tigerların yanında ortalığı süpürüyorlardı. Kimse onlara da yavaş demiyordu. Onca zırha rağmen Tiger tanklarını yürüten Maybach HL 230 P 45 - 12 silindir / 700 hp motorlar fazla fazla yetiyordu.

Tanklar hızlı olmalı . Bu tank tasarımıyla ilgili olarak harbin en önemli dersidir . Prototip olarak Panther doğru çizgideydi .Tiger'e gelince , ilk yarma hareketleri için iyi bir araç olmasına rağmen biz ona "mobilya kamyonu" adını vermiştik . Yavaşlığı Fransa'ya göre Rusya'da daha büyük bir dezavantajdı çünkü burada mesafeler çok daha büyüktü . - 2. Dünya Savaşının en yetenekli generallerinden biri olarak gösterilen Manteuffel .

"Tiger yavaş bir tanktı" Bu sadece hareket hızı için söylenen bir söz değildir. Bir tankın yoldaki hızının yanında , manevra kabiliyeti , ani pozisyon değiştirebilme durumlarındaki performansı bir tankı hızlı veya yavaş yapar . Tiger , hızlanabiliyordu fakat manevra ve ani hareketlerde başarısızdı .

Ama yine de bir Tiger için Amerikalı / Ingilizlerin kaç Sherman / Challanger (crusader miydi :P) harcadıkları ortada .[signature][hline]MaXi...
Mesaj tarihi:
Elma ile armutu karşılaştırınca elmanın daha yuvarlak çıkması son derece doğal. Aynı motora sahip birisi 57 diğeri 45 ton olan iki aygıtı karşılaştırısanız tabii ki ortaya bu şekilde bir sonuç çıkar. Önemli olan bir tank işlevini yerine getirebiliyormu ona bakmak lazım. Panterin görevi ne idi, düşmanın zırhlı birliklerini hem çok uzun namlulu silahı ile avlayıp hemde hız ve manevra yeteneği ile her yere yetişip çok hızlı kaydırılabilmesi idi. Ancak panter nisbeten (ağır tank sınıfına göre) hafif zırhı yüzünden hem piyade savaşına (anti tank bomba atarlar, bombalar ve tanksavar stoplar) hemde yakın mesafe tank savaşına çok uygun değildi. Tiger ise belirli bir bölgede yoğun direnişi ezip gerekirse tek başına düşman tanklarına ve piyadesine meydan okumak üzere geliştirilmişti. Bunun için ise hızdansa silah gücü ve zırh daha önemlidir. İşte bu sebeplerden Tiger kendisine verilebilecek her türlü görevi yerine getirebilecek ve yavaş olarak adlandırılamayacak bir tanktır.

Yavaş tank nedir derseniz o örneğin Ferdinand'dır. Ferdinand'da aynen Tiger gibi düşman hatlarını ezip geçmesi için üretilmiş ancak ezdikten sonra hiç bir yere kıpırdıyamadığı ve ezme işlemi sırasında hiç bir manevra yeteneği olmadığı için yan ateşlere duyarlığı olduğu farkedilmiştir. Ferdinand'ın arazi hızı 10 km/s'dir.

Ancak Ferdinand'da başarısız olarak adledilemez, zira ilk kullanıldığı yer olan Kursk'da 45 Ferdinan'dan oluşan grup 13 kayba karşılık 320 sovyet tankını imha ederek güçlerini ortaya sermişlerdir. Ancak o devirdeki bütün tanklara göre açık bir şekilde yavaştırlar ve çok kısa mesafeli görevlerde kullanılabilirler.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
valla nerden okudugumu hatirlamiyorum ama bircok yerde okudum tigerlerin zirt pirt bozuldugunu.

ayrica fransanin alinmasinda tiger varmiydi ya :-p[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:
Bozulma olayı Tigerların ilk modellleri için geçerli. Fransa'nın alınmasında Pz 4 D'ler var ki onlarında hızı Pz 6 (Tiger)'lar ile aynı. Ben onu belirtmiştim.

[Bu mesaj fedaykin tarafından 05 Ekim 2004 20:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 05 Ekim 2004 19:56 tarihinde demiş ki:
Yavaş tank nedir derseniz o örneğin Ferdinand'dır.

ferdinand bir tank değil zırhlı taaruz silahı/motorize anti tank silalhıydı.

aralarında farkı bildiini sanıyorum fedaykinde yinede söliim dedim.[signature][hline]hayatımın toz pembe olduğunu sanıyrodum

Mesaj tarihi:
hücum topları da bir tür tanktır. Aralarındaki fark taretlerinin olmamasıdır. Bunun iki büyük avantajı vardır. Hem üretimi çok daha kolay ve ucuzdur hemde aynı ağırlıktaki bir hücum topu tanka göre çak daha iyi zırhlıdır. Ancak en büyük zaafları taretlerinin olmaması sebebiyle düşmana ateş etmek için onlara doğru bütün gövdeleri ile dönmek zorunda kalmaları idi.

[Bu mesaj fedaykin tarafından 05 Ekim 2004 21:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
teşkür ederm bilgiler için[signature][hline]hayatımın toz pembe olduğunu sanıyrodum

Mesaj tarihi:
Beyler hersey hikaye almanlarda insan gucu bitti
yoksa tank top meselesi degil
Ornek olarak rusyaya ilk girdiklerinde ruslarda ne top ne tank vardi adam gibi ama bir almana bilmem kac tane rus dusuyordu
kursun ve muhimat sikintilari vardi ama it surusu gibi adam vardi
Mesaj tarihi:
İt sürüsü gibi adam vardı da Almanlarda da taramalı tüfek vardı.Şak şuk Rus'ları biçiyorlardı.Hatta geri kaçan Rus'ları da Rus subayları öldürüyordu.Yani insan gücünden öte şeyler lazımdı Almanları durdurmak için.Doğa şartları filan fulan sayesinde işte çöktüler.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
valla bilmiorum da o senin dedigin filimlerde oluyor benim bildigim geri donen adamlari vurma
bu arada it surusu adam da o makinalar sonsuz degil yani fizik le alakali olarak o makinali tufe(taramali) arada kursun la ates ettigi icin doldurulmasi lazim birde cok ates edersen siser hafiften
yani bir makinaliyla uzerine olumune saldirran kac kisiyi oldurebilecegin goreceli
Mesaj tarihi:
100 makinalı tüfekli adamın önünde 1000 tane adam olduğunu düşün sence sonuç ne olur?Bir makinalının 30 kurşun aldığını varsaysak tam rakamı bilmiyorum vardır bir rakamı elbet.
30 kurşundan 100 kişi ateş ediyor 3000 kurşun ediyor bunu bodoslama koşan 1000 kişiye ateş açsan kafadan 900 ü zaten ölür.Diğer 100 ü de geri kaçar.Rus subaylarının geri kaçan askerleri öldürdükleri belgelerde olan birşey.Filmlerde de var.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
Rakamı örnek verdim.
Rusya'da ova gibi alan sandığından çok daha fazla.Ayrıca ova olmasına gerek yok.Stalingrad içerisinde meydanların ele geçirilmesi için bir cepheden diğerine koşulması gerekiyordu.Uzaktan ateş ederek işe yaramıyor yani yakın muharebe yapman şart.Bunu yaparken de ölen Rusların sayısı herhalde hesaplanamamıştır bile.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
peki o zaman sence almanlar nie yenildi
hava disinda
yani bir kis koskoca 6. orduyu dagitti dimi
yani insan sayisi onemli degilse muttefikler te normandiyaya 1.5 milyon degil de 10 bin kisi gonderselerdi
Mesaj tarihi:
İnsan sayısı tabii ki önemlidir ama general kış rus cephesindeki en belirleyici faktördür. Evet havalar iyi gitse idi Ruslar asla Stalingrad'ı kuşatamazdı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Von Paulus'mu ezik :) Peki... Ha birde onun yanındaki Hermann Hoth'a da ezik dersin şimdi :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Sarıkamışta 250.000 kişilik Türk ordusu yanlış yönetim yüzünden donarak öldü veya hastalandı.Ve Ruslar 250.000 olmayan bir orduyla Doğu cephesini aldı.
Yani insan faktörü tabii önemlidir diyorum bende ama insandan öte şeyler savaşların sonucuna daha fazla etki ediyor.[signature][hline]My Honour is My Life
  • Yeni Oluştur...