Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stalingrad

SwZ

Öne çıkan mesajlar

dogmeat ,
nazi -genelde tarihi konulari konusurken- nazi hukumeti zamaninda almanyanin devletini ordusunu askerini teknolojisini ideolojisini vs anlaminda kullanilir .

bugun yoldan gecen almani cevirip nazisin dersen tabii ki dava acabilir ama bunun konumuzla inan bir ilgisi yok .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihte bir şey tahmin etmek çok zordur çünkü tarihte bir savaş olurken sırf avantaj desavantaj durumu yok. Moral durumuda var. Ruslar -30 soğuna alışık ama almanlar -5 soğuklarında. Stalingradi aşsa bile gerisini getirmezdi. Zaten ABD çok güçlüydü.[signature][hline]Dilimiz olmadan hayattan tad alamayız
Sosyal ağlarda paylaş

Stalingrad savaşı kazanılsa idi bile moral üstünlük dışında bir anlamı kalmazdı zira Stalingrad şehri bir moloz yığını dışında bir şey değildi. Sadece adı yüzünden onca patırtı koptu orada. Esas onun güneyindeki petrol havzaları .ok daha önemliydi ama orası alınamayınca doğal olarak diğer bölgelere de gidilemedi. Hem Stalingrad hemde bütün Kafkaslar alınsa sadece savaş uzardı başka bir etkisi olmazdı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

"We think of the great battle on the Volga without hatred or malice. However, we consider Stalingrad to be a lesson from the past which, unfortunately, must be remembered.Should that war be recalled? Some think not, but I don't agree. That war must be recalled until the time when mankind will say: "we don't want war and will do everything possible to prevent it so that never again will there be war on this earth".There will be a day when we shall stop recalling the
war and say: it was the last - not because we should
like to believe it is so, but because we shall know it is so."

Soviet writer Konstantin Simonov.[signature][hline]Hell on Wheels - Motorcyclemania
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 23 Eylül 2004 18:57 tarihinde demiş ki:
said:
lancelotdulac, 23 Eylül 2004 12:47 tarihinde demiş ki:
...Of sonrası işte sıra bize gelir meselesine dahi gider.

bu ne demek ya,saçmalamak böyle birşey sanırım Nazi Almanya'sı,İnönüye zaten saldırmamazlık güvencesi vermişti.

eet hitler cekoslovakya, sscb ve benelux e de ayni seyleri soylemisti. lol.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Sosyal ağlarda paylaş

polonyaya saldırı başladığı zaman amerika savaşa girmemişti

hitler savaşı başarılı bir şeklde bitirme şansını bence Londrayı bombalama emirni verdiği zamnada kaybetti

ingiletreyle belki bi r barış antlaşması imzalama şansı vardı,istediğide oydu,ingiltere savaşı başlamasıyla bu şans yokoldu ama londora bombalaana kadar hala ingilterede savaş karşıtı gruplar parlementoda ve halk arasınd vardu[signature][hline]birkaç dostum,
biraz umudum,
yıkılmış hayellerim,yalnızlığım,
dandirik bir playlistim,
birde birazcık uykum var...

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 27 Eylül 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla o kadar zor ki tek bir ülkenin, hem bütün cephelerde kazanıp,bir yandan teknolojide lider olması.
kaynaklar yetmez bi kere.
naapsa kazanamazdı.
belki artık barış yapıcaz diip barışçıl hareketler yapsalardı,ing. bombalamasalardı falan filan sınırları çok daha geniş olabilirdi.
ama o kadar yani.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Sosyal ağlarda paylaş

Yani İngiltere'ye bomba atmadı diyelim ya da başka yere atmadı.Sonuçta yine de diğer Dünya devletleri buna karşı gelip yine savaşa gireceklerdi.Yani ben buna bomba atmadım o bana dalmayacak denmesi yanlış.Tutmayacak bir fikir.Adam antlaşma yapıyor sizlere saldırmayacğaım diyor Çek ine Polonya lısına filan bi bakıyorsun güm güm güm ortada Polonya Çek filan kalmadı.[signature][hline]My Honour is My Life
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DoGMeaT, 27 Eylül 2004 17:42 tarihinde demiş ki:
polonyaya saldırı başladığı zaman amerika savaşa girmemişti

eninde sonunda girecekti. girmemesinin tek sebebi amerikan halkinin avrupanin polisi olmak istememesiydi. ama buna ragmen amerika durmadan ingiltereye rusyaya (hatta amerika basta rusyaya yardim yaptigini reddetmis, sonra ele gecirilen bir rus ucaginin icinde "made in the USA" yazan bir bisi (ne oldugunu bilmiyorum) bulunmustu naziler tarafindan :D) yardim yapiyordu, ve de birliklerini hazirliyordu yavas yavas. yani savasa girdigi zaman (bkz pearl harbor :-p) tamamen hazirdi savasmaya.

bir ulke butun dunyaya savas acip kazanamaz :) amerika bile.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

eger ingiltere ve rusya dusseydi...

ama imkansiz yani.. amerika izin vermezdi dusmesine. rusya zaten dusmezdi, stalingrad gitse bile. zten stalingrad ole ucu ucuna kazanilmis bi savas degil. yeni rus birlikleri geliyo, stalingradin arkasini tutan birliklere giriyo, ve almanlar stalingrad icinde kusatiliyo. ordaki butun almanlar da savas esiri oluyo (ve savas esiri olanlarin cogu oluyo :))

eger stalingrad o birlikler gelmeden dusseydi bile, sonucta nehri gecemeyeceklerdi, cunku diger cephelerden aktaracak adam yoktu. yani kafkas petrollerini filan almak buyuk yalandi.

ayrica eninde sonunda yeni birlikler toplanacakti. amerikanin da durmadan iran uzerinden yardim gonderdigini dusunursek...

kisaca, bu savasta ole "ah su olsaydi almanya kazanirdi" gibi bisi yok. almanlarin fransiz cephesinde basarili olmasinin tek sebebi, blitzkrieg doktorini dir. tanklari kullanmasini iyi becerdiklerinden dolayi, fransiz ordusu kapana kisilmistir.

rusyada da stalin kendi manyakligindan butun generalleri filan surgune gondermeseydi, ve de subaylar telsizden "ya bu artilerry i nasi calistiricam ya?" diye sormasaydi bu yuzden (stalingrad isimli kitaptan alintidir :) butun subaylar general, ve butun normal askerler topcu filan yapildigindan askerler bilmiyomus napicaklarini) ruslar da savasin ilk birkac ayinda milyonlarca askerini esir olarak vermezdi.

kisaca, almanyanin savasi kazanmasi imkansizdi. haa, derseniz nukleer silahlari bulsaydi ve londraya gonderdigi v-2 nin ucuna nukleer baslik koysaydi, o zaman bilmem. ama nukleer silahin yapimi icin gereken arastirmaya savasin sonunda daha baslanmamisti bile, ve de bu arastirma cok kaynak, para ve zaman gerektiren bir sey.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar atom bombası olayını bulsaydı zaten Dünya diye birşey kalmazdıki.Dünya üzerinde kalan son 1 kilometre karelik alan üzerinde bön bön bakarak dururlardı.Oha lan biz ne yaptık işgal etçez diye dünya'yı hallettik, işgal edicek yer kalmadı filan diye :)
Yani buna yakın bir sonuç olacağı kesindi, kullanabilselerdi atom bombasını.[signature][hline]My Honour is My Life
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle Almanya'nın kazanma şansının hiç olmadığını kabul etmiyorum. Her şeyi geçtim İtalya ile müttefik olmasa ve/veya İtalyanlar Yunanistana Almanlara haber bile vermeden saldırıp Rusya operasyonunu 6 hafta geciktirmese Barborossa harekatı başarı ile bitecek ve Rusya Savaş dışı kalacaktı. Rus kaynaları eline geçen bir Almanya'yı da Amerikanın durdurması pek mümkün değildi...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

ama değil işte...[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Sosyal ağlarda paylaş

Japonlar ABD'yi nereye kadar tutabilirlerdi ki ? Yani savaş demek insangücü ve daha önemlisi silah, cephane demek. 1 Japon Zero'sunun (pilotu ne kadar iyi olursa olsun) 10 Amerikan Mustang'ine karşı şansı ne kadardır ? Veya neredeyse ayda bir tane savaş gemisi yapabilecek kapasiteye sahip Amerikan sanayisine karşı kısıtlı Japon sanayisi ne yapabilrdi ?
2. Dünya savaşı ABD devreye girdiği anda bitmişti aslında. Belki (düşük bir ihtimal) ABD'nin pasifik ikmal yollarını kesmeyi başarabilselerdi, savaş bir süre daha uzardı.[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır.
Mustafa Kemal
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...