Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stalingrad

SwZ

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Adolf hitler bu savaşı kaybetmeseydi savaşın geeceği değişirmiydi?[signature][hline]Kız Duası
Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim
AMİN
Mesaj tarihi:
Kapıdaki Düşman filminde Stalingrad savaşı görmüştüm. Call Of Duty da oynamıştım. Ne eğlence ama. Adolf Hitler ve Alman orduları savaşı kaybetmesseydi herşey daha güzel olacaktı. Masonlu Yahudileri cehenneme gömecekti. Paris'te olurdum. Daha neler..[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET
Mesaj tarihi:
Ya iyiki kaybetti diyin arkadaşlar.Eğer Stalingrad düşse tek tek tüm Rus şehirleri Nazi çizmeleri altında ezilirdi.Daha başka savunma kurmaları imkansız olurdu Rus'ların.Nitekim başta Stalingrad savaşını kaybediyorlardı ama sonradan soğuk hava ve Alman birliklerinin yetersiz kalmaya başlaması ile savaşın durumu değişti.Orayı alsalar Kafkas petrolleri de ellerine geçerdi.Of sonrası işte sıra bize gelir meselesine dahi gider.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
o koşullar altında almanların stalingradda başarı şansı kesinlikle yoktu.

volgayı geçmelri,gecipde bir kopru başı kurmları,bu köprü başını tutmalı imkansızdı
6.ordu çok daha falza yardım almadn stalingradı alamazdı kesinlikle...[signature][hline]friend is a four letter word...
Mesaj tarihi:
said:
lancelotdulac, 23 Eylül 2004 12:47 tarihinde demiş ki:
Ya iyiki kaybetti diyin arkadaşlar.Eğer Stalingrad düşse tek tek tüm Rus şehirleri Nazi çizmeleri altında ezilirdi..

Niye yani iyiki bu filmler insanlarımızı çok etkiliyor unutmayın arkadaşlar hiçbir savaş nedensiz degildir savaşaların haklı tarafi yada yiyi kötü olayı yoktur bilgisayar oyunlarında gördügünüz iyi amaerikalılar kötü almanlar olayı yok burda evet ezilebilirdi ama unutmayınki daha nereye kadar gidebilirdi almanya cografya sorun yaratmaya başlıyacaktı belli süre sonra almanyaya cepheleri büyütmüş olacaktı ve Amerika nın girişi her şartta almanyayı yıkardı[signature][hline]:))) !!!
........................
Mesaj tarihi:
Ama burada sorun olan şey şu:
Kafkas petrollerini ele geçiren Nazi birliği bu petrol sayesinde yine ekonomik olarak güçlenirdi ve Amerika ordusuna karşı çok daha iyi bir direniş ile cevap verebilirdi.Yani en kötü halindeyken bile o kadar çok Amerikan ve İngiliz askeri öldürdü ki Nazi'ler haddi hesabı yoktur yani adamalrın mezarlıkları dahi kocaman 2. Dünya Savaşından kalma olanlar.
Ondan dolayı kritik bir savaştı.Orayı aldı diye savaşı kazanacak diye birşey yok tabii.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
stalingradi da alirlardi her seyi yapabilirlerdi ama sonucta bir insanin dogumundan savasabilecek hale gelmesi icin en az 16-17 yil gerekiyor ki bu da salla pati bir asker icin gerekli olan minimum sure . demem o ki almanya herseyden once insan kaynagi bakimindan zaten bir sikintinin esigindeydi . petrolmus tankm1s tufekmis bos .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
İngiliz sömürgelerine inip oradan İngiliz'lerin yaptığı gibi asker alıp savaşa sürmeyi plandıklarını bir kaç okuduğum makale de görmüştüm.Yani insan sorununu da o şekil çözebilirlerdi.Ama önce ASYA'ya girmeleri gerekiyordu bunun için.Denediler başaramadılar..[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
yoo kismen basardilar alman ordusunda savasan pek cok yabanci vardi ama en azindan inglilizler milleti para vs icin kandiriyordu . almanlarin tek yaptigi gitti ulkelerin altini ustune getirmekti . kisaca o sekilde bile savasak insan biraz zor bulurdu .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
lancelotdulac

ingiliz,amerikan askerilerini "öldürenler" nazi değil ALMAN askerleriydi.

2.dünya savşında savşamış olan her alamn nazi deildir[signature][hline]friend is a four letter word...
Mesaj tarihi:
Almanlarda ele geçirdigi ülkenin askerini zorla savaştırıyordu ekonomikl açıdan güçlense mutlaka paralı askerde kullanırdı savaşı kazanmak için herşeyi yaparlardı bence
Bu arada savaşan askerler elbette alman ama Nazi askerleri tabi çogunlugun yanbında yaşta nazi olur :) bu arada sanki nazi kötü bişeymiş gib sölemiş demokrat solcu sagcı gib kavramlarda öle demen gerek elbbette kendi görüşünün karşıtı görüş sahibine kötü olarak bakamazsın sende onun için kötü kendisi iyi olarak nitelenir dedigim gibi bu gibi olaylarda herkes eşittir[signature][hline]:))) !!!
........................
Mesaj tarihi:
said:
lancelotdulac, 23 Eylül 2004 12:47 tarihinde demiş ki:
...Of sonrası işte sıra bize gelir meselesine dahi gider.

bu ne demek ya,saçmalamak böyle birşey sanırım Nazi Almanya'sı,İnönüye zaten saldırmamazlık güvencesi vermişti,savaş zamanında birde bu daha fazla adam öldürdü gibi bir söylenmesi kadar abes birşey yok,becerikli taraf tabiiki kazanmak için öldürecek,laf olsun.[signature][hline]shinsetsu desu..
Mesaj tarihi:
alayina nazi demekte bir mahsur yok bence . nazi mi alman mi olduklari teknik bir konu . nazi diyince anlasiliyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
ne demek ya
saçmalıyorsunz

nası alayına nazi demekde yanlış bir şey yok!

anlaşılıyor ne demk ya!

nazilik KÖTÜ BİRŞEYDİR

bunun savunalacak tartışılacak bir yanı yok!

hr alman nazi deildir!
2.dünya savaşındada her almn nazi deildi!

çok yanlış bir genelleme.[signature][hline]friend is a four letter word...
Mesaj tarihi:
said:
DoGMeaT, 23 Eylül 2004 19:16 tarihinde demiş ki:

nazilik KÖTÜ BİRŞEYDİR

bunun savunalacak tartışılacak bir yanı yok!

evet saçmalama olayına,kendi yazı stilinle süper iyi bir örnek verdin.ne demek kötü birşeydir dünyada üç beş yahudi çapulcunun,garip gurup ne idüğü belirsiz kaynaksız kitapların,sinema filmlerinin söylediklerinin etkisinde kalıp,hiç konuyu araştırmayıp 'genel' söylenenle yetinip olayın derinine inmeyen 'saçmalayan' bir insanın sözleri bunlar.[signature][hline]shinsetsu desu..
Mesaj tarihi:
nazilik kotu bir seyse naziler icin savasmasaydilar . tabii sen dersin ki simdi ulkeleri icin savasiyorlardi . savasi naziler mi baslatti almanlar mi ? almanlar baslattiysa naziler kotu degil . naziler baslattiysa almanlar neden savasti ulkelerini korumak icin olamaz zira savasi baslatan almanya .

dedigim gibi teknik bir konu . naziler e karsi polemik yaratacam diye daha fazla uzatma .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
apache,biraz daha acık anlatiyim,ulusal sosyalizm'e bir şey demedim,ama hitler ve saz arkadaşlarının 1933-1945de almanyada uyguludığı yonetim biçimi yamulmuş kendi emelleri için deiştirilm,ş bir ulusal sosyalizm'di,bu yamulmuş deişmiş idoloji=NAZİZM

HUNN,bir ülke var,bu ülkeyi bir siyasi parti mutlak bir gücle yonetiyor,her devklet kademesi,ordu,hep bu partinin elinde,sen bu ülkenin vatndaşısın,ADAMIN TEKİ GELDİ SENİ OKDUUN LİSEDEN ALDI ARKDAŞLARINLA KIŞLAYA GÖTÜRDÜ OTOBÜSLERE BİNDİRİP

napackasın?hayır ben savaşmam ben sevişirimmi diceksin subaylara?
oldu cvanım diyip bırakcaklar zaten seni...
yok cepheye ardıımda kirişi kırarım dersen,kır o zamn,vatanını ve silah arkadaşlarına yaptıın yamuk büyüktür

ülken yok olum savaşı içinde,düşman ucakları her gün şehirlerine tonlarca bomba bırakıyor,komşularınm,arkdaşların,akrabaların,kesinlikle savştan zarar görmüş tandıın bir inasn var,napcaksın,banane zaten oyumu onalra vermemiştim diyip evvinde oturacakmısn,yoksa gidip orduyamı yazılıcaksın,sdenin kararın,ben oyle bir durumda vereceiim kararı biliyorum...[signature][hline]friend is a four letter word...
Mesaj tarihi:
savaşı bir günde başlamaz,köklü nedenleri vardı,hilterin ve nazilerin almanya yönetimini almasının nedenelri vardı,savaşın başlamsını sadece bir grubu devredemem.

AMA

eğer savaşı naziler başlattıysa,senin pek secme sansın yok,ülkeyi tyürüyüp terkedemessn,pek izn vermezler,yaşın tutuyosada orduya alırlar,sormazlar alalımmı kcum seni orduya diye[signature][hline]friend is a four letter word...
Mesaj tarihi:
dog meat o zaman amerikalilara kapitalist deme sovyetlere komunist deme . demeyelim eee nereye vardik hic bir yere . gereksiz bir tartisma . yillardir kullanilan bir tabir mi jargon mu bulamadim dogru kelimeyi her neyse sen mi degistireceksin ^^[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
amerikalılara kapitalist demiyorum,rulsara kominist demiyorum.
kapitalist amerikalılar olabilir
kominist rusalr olabilir
nazi almanlar olabilir
ama hepsi kominist,hepsi nazi,hepsi kaptilasit deil.

yıllardır kullanulan bir eşy deil,almanyada bir almana gidip nazi dersen sana dava acabilr batyada sağlam bir ceza yersin hakaretten.

tüm müslümnalrara terörist demek gibi bir şey bu[signature][hline]friend is a four letter word...
Mesaj tarihi:
ok . history ve discoveryde soyleyeyim almanlar dava acabilir size oyle genellemeler yapmayin diyeyim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
  • Yeni Oluştur...