Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PCI Slot versiyonu ekran kartı performansını etkiler mi?

Phillamon

Öne çıkan mesajlar

Şimdi benim elimde 6 senelik bir kasa var. Özellikler şöyle:
Anakart: ASUS P5K SE
İşlemci: Core2 Duo 2.33 GHz
Ram: 4GB DDR2
HDD: Seagate 1TB Barracuda

Ben bu kasaya geçen sene yeni güç kaynağı ve ekran kartı aldım.
Kasada yağtığım değişiklikler:
Güç kaynağı: OCZ Fatality 750W
Ekran kartı: Zotac GTX670 2GB

Tabiki bu eski kasa ile yeni ekran kartından tam performans almam beklenemez. Tom's Hardware'in yaptığı Battlefield 4 testine göre GTX670 minimum 42 FPS veriyor. Ancak benim konfigürasyonumda max FPS 30'u geçmiyor. Kasamda ekran kartı hariç her şey eski. İşlemcinin oyun performansını çok etkilediğini düşünmüyorum. Oyunun load süresini ve texture'ları yükleme süresini etkilediğini düşünüyorum.

Performansı etkileyen 2 şeyin PCI versiyonu ve HDD olduğunu düşünmekteyim. Sizce kasaya SSD eklersem, işletim sistemi SSD üzerinden çalışacağı ve HDD oyunun read etmesine adanacağından performans artışı sağlar mıyım? Yoksa kesinlikle kasayı komple yenilemeli miyim?

Not: 2 hafta sonra falan kasamı yenilemeyi düşünüyorum. DDR4'lerin Ocak 2014'te çıkacağı söyleniyor. DDR4'lerin çıkması DDR3 uyumlu anakartların fiyatını etkiler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Peki o zaman yeni kasa için şu konfigürasyon nasıl olur?

Anakart: ASUS Sabertooth Z87
İşlemci: Intel i5 4670
RAM: GSKILL Ripjawsx 16GB (2x8) 1866MHz DDR3
SSD: Samsung 840 Pro 128GB
Kasa: Corsair Carbide 400R
Sıvı soğutma: COOLER MASTER SEIDON 120M

Monitör: Asus 23.6" VN247H

Toplam %30 indirim ile 2769 TL

Güç kaynağı, ekran kartı ve HDD şuanki kasamdakiler olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

sabertooth manasiz
840 da pro yerine evo
overclock yapilmayacaksa K islemci manasiz
1866 ram gereksiz, 1600 olmali

Sabertooth yerine önerebileceğiniz bir anakart var mı acaba?

İşlemciyi zaten overclock etmeyeceğim için K'sız seçtim, yanlış gördünüz sanırım :)

Aynı şekilde 1600 MHz'lik RAM öneriniz var mı?

Bir de 840 için evo ile pro arasında ne gibi fark var? Tom's Hardaware'in önerilerinde 840 Pro yer alıyordu, onun için seçmiştim de.
Sosyal ağlarda paylaş

sabertooth gereksiz. asrock'ları incele pro3, pro4 vs. islemciyi 4650 yap f/p olsun. ram'leri de 1600 MHz'dan yukarı cıkma, gereksiz fazla para odeme.

bunlardan yapacagın tasarruf ile ssd'yi 250gb al. ekran kartı ve kasayı da keyfine gore sec. kasa icin corsair iyi, ben 500r tercih ettim.

butun bunları sistem toplarken bu bolumde ogrendim bu arada. hep aynı seyleri yazmaktan sıkılan insanlara faydam olsun.

lan gec kalmısım kahretsin.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

sabertooth gereksiz. asrock'ları incele pro3, pro4 vs. islemciyi 4650 yap f/p olsun. ram'leri de 1600 MHz'dan yukarı cıkma, gereksiz fazla para odeme.

bunlardan yapacagın tasarruf ile ssd'yi 250gb al. ekran kartı ve kasayı da keyfine gore sec. kasa icin corsair iyi, ben 500r tercih ettim.

butun bunları sistem toplarken bu bolumde ogrendim bu arada. hep aynı seyleri yazmaktan sıkılan insanlara faydam olsun.

ASRock Vatan'da satılmıyor. Tüm parçaları Vatan'dan almayı düşünüyordum. Ankara içinde sizin önereceğiniz başka yer var mı?

Bir de SSD'ye sadece işletim sistemini kurmayı düşünüyorum. Oyunları illaki HDD'ye kuracam. 3D modelleme programları falan da kullanmıyorum. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, SSD'de çalışması gereken programlarım da yok. Yine de 250GB almalı mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bence eski vs yeni arasında deli uçurum yapmışsın :)

Benim aldıklarım:[list]
[*]Asrock Fatality H87 Performance (hepsiburada)
[*]Corsair CX500 PSU (vatan %30)
[*]4x4GB Corsair Vengeance Low-profile 1600MHz CL9 (sanalmarketim)
[*]Corsair 200R kasa (sanalmarketim)
[*]120GB OCZ Vector (sanalmarketim)
[*]i3-4130 (vatan %30)[/list]
Mevcut HD5770'i taktım ki DDO oynadığım tek oyun; o da toplasan 3ay/yıl :P

Neden i3-4130? Çünkü LGA1150'e geçişteki en uygun işlemci bu :P
Asrock da ethernet için intel chip kullanıyor veee Çizgi garantisinde :D Fiyatı da Asus H87-pro'ya oranla daha uygun.

Almadan önce bakılan yerler:[list]
[*]eksen bilgisayar
[*]sanalmarketim
[*]vatan (ayda 1 kez gibi %25 yerine %30 indirim yapıyor)
[*]bimeks (sonradan fark ettim, ram daha uygundu burada)
[*]webdenal
[*]hızlıal
[*]hepsiburada[/list]
Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...