Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Husky


26ee140

Öne çıkan mesajlar

Husky cinsi bir köpek almayı düşünüyorum. Daha önceden bi teriyer beslemiştim ama köpekler hakkında fazla bir tecrübem ve bilgim yok. Sizce bir Husky alırsam evin içinde besleyebilirmiyim? ne şekilde yetiştirilmeli? kaç yaşında bi husky almalıyım? dişisiyle erkeğinin avantajları dezavantajları neler olur?
biraz aydınlatabilirseniz sevinirim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha onceden teriyer cınsı bır kopek besledıysen nasıl olurda tecruben olmaz ?
Malum kopek evde bakılması bıraz zor hayvan.Husky alıp daha fazla zorlanabılırsın.Sadece dıs gorunusunu begenıp bır cıns almaya karar vermeyın.Yasadıgın ıklım sartlarıda onemlı bu kopek ıcın.Bence sen en ıyısı bı kedı al.En guzel ev hayvanı :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orc lord ile şahsen görüşcem o konuyu zaten :)

teriyer beslediğimizde ben 5-7 yaşlarında olduğumdan pek tecrübe edinemedim. yazın bahçeli evde kalıyoruz, orası çok sıcakda olmuyor bahçedede bakabilirim ama kışın bakmam biraz problem olcak gibi geliyor. husky'ler duyduğum kadarıyla bi kurt olmalarına rağmen çokda hırçın hayvanlar değiller. gördüklerimde genelde uzanmış oluyorlar :) pek yaramazlıklarını görmedim. kışın kaldığım evinde arka tarafında yaklaşık 20m karelik altı taş bi alan var. orada yetiştirsem olur mu sizce? ama dışarı çıkaracağım zamanlarda evin içinden geçirmem gerekecek. bide dışarda beslediğim bir hayvanı arada bi evin içine alsam sevmek için falan uygun olur mu hayvan için?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim de bir köpeğim var ve gerçekten çok büyük bir sorumluluk. yani alma... üstelik büyük köpeği evde bakmak çok zor. kaç tane arkadaşım bu yüzden köpeğini geri verdi. hem hayvana da yazık. ama illa alıcam diyosan yavruyken al tabi ki de. ve onu eğitime gönder.

üstelik onun için bissürü money harcıycann :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
evet etkileniyorlar. haklilarda :-p
o kadar kalin bir deri ve asiri tuy bendede olsa bende 20 derece gibi bir sicaklikta olurum :-p
sicakliklardan etkileniyorlar ancak uyuyorlar yada terleme oluyor. klima alti, soguk zeminlere gidip yatiyorlar..[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
|playingarena|Pati Pet
*Kuş,tavşanlar ve balıklar için..*
orc_lord in melancholy (day 62)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
sanmiyorum. kendileri ozellikle gidiyorlar. oldukca soguk yerlerde yasiyorlar. o kadar kalin deri ve tuyleri var birsey olmaz yani..[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
|playingarena|Pati Pet
*Kuş,tavşanlar ve balıklar için..*
orc_lord in melancholy (day 63)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

husky besleyen biri olarak.
1) İnanılmaz Karizma hayvanlar
2) Çok sevimliler.
3) İnanılmaz Yakaladırar.
4) Çok zeki ve hızlıdır.
5) Etrafa saldırmak gibi kötü alışkanlıkları yoktur.
bunlar iyi yönleri, gelelim kötü yönlerine
1) Yazın çekilmez olurlar çünkü hayvan sıcakta sürekli yatar ve uyur vaziyette dolanır.
2) Abartı tüy dökerler
3) İnanılmaz irilerşiyorlar 2-3 yaşında gelince
4) İnanılmaz inat hayvanlar.
5) İşlerine gelmeyen bir şeyi yapmamak için ellerinden geleni yaparlar.
6) Eğitimle pek alakaları yoktur. Kendiniz eğitmeniz çok zordur.
7) Uzman birinin eğitimi bile bazen işe yaramaya bilir [Örnek Benim köpeğim hala canı ne isterse onu yapıyor.]

Genede hastayım :P husyk lere[signature][hline]Derin Bir Uykudayım Benden Olmayanlara Karşı... Kim Uyandırırsa Beni Tadacaktır Gün Batımı Lanetimi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orc lord ile aramızda husky'ler ile ilgili karşılıklı bir mesajlaşma oldu. bu mesajları diğer arkadaşlarında yararına olur düşüncesiyle buraya yazıyoruz.

http://forum.paticik.com/view.php?id=81553 bu sayfadaki huskyler hakkindaki bilgilere bakin..
huskyler çok çok sevimlidirler. ancak biraz intaçidirlar. birseyi kafalarina koyarlarsa kesinlikle yaparlar. buyuyunce ise kucukken nasil bakarsaniz oyle oluyorlar. ornegin asiri insalara sevdirirseniz manyak uysal vs. ancak en onemlisi iyi bir egitim verin kucukken. birde kulaklarina dokunmayin, dokundurtmayin. çok çabuk kirilabiliyorlar.

huskyler zaten soguk sever. sicak olunca mayisirlar falan. teras peki kapalimi. yani eger balkonlu tip birsey degilse sakat. huskylere yavru iken bak. sahiplerine cok baglaniyorlar. yaninda kalsin hep. kisin apt. dairesinde cok iyi bakarsan (kaka,cis basta) yazin cok cok rahat olur..
birda samuai huskyleri vardir. bembeyaz mavi gozludurler. onlarida tavsiye ederim. huskylerin cok cok zekileridir. huskylerin liderleri olurlar genelde kizaklarda..

açik alan sakat. hayvan atlamak ister duser bacagi falan kirilir. o yuzden bilmiyorum kapali bir balkon falan yokmu?

ama köpek öyle hemen hemen yanliz yatmaya alismaz soyleyeyim. ilk aldigin gun hemen yatirmaya calis. yoksa sonra ugracaksin. surekli olarak havlar yani..

huskylere davranis sekline gore yetiskinlige erisir. onu hep el bebek gul bebek yaparsan buyuyuncede cocuk kalabilir ;)
veterinere asilara gotureceksin yavru iken. onun disinda 3 ayda bir goturmen yeterli. cok bile olabilir yani. asilari kesinlikle yaptirmalisini. onlarda biraz masrafli.
ben ankara'da oturuyorum. aldigim bir yer var ankara'da istersen yardimci olmaya calisirim. huskyler satar. alaska'dan gelirler. husky alirken davranislarina bak ilk olarak. nasil gorunuyor. cok uyuyormu, cokmu canli gibi. tuylerine ve bakilma sekline bak. birde kulaklarina bak. kirik durmasin :)
huskyleri aldiginde tek yatmaya calistir dedim. cunku ileride tek yatmamaya alisacak. yaninda birilerini isteyecek. boyle oluncada surekli olarak havlayacaklar. huskyler genelde havlamaz onuda soyleyeyim. arada bir ulurlar. onun disinda asiri sessizdirler. ya ayagina basilinca yada cani aciyinca tepki verirler. tuvaleti geldigindede olabilir ;)
birde tuylerini duzenli olarak taramalisin. alirken bir tarak verirler. yoksa cok feci tuy yaparlar. ama tuyleri astim hastasi vs. lere zarar vermez..

100-150 milyonu bulur masraflar. ancak asilarinin tam olarak hatirlamiyorum. veterinere gidersen bir program ve karne cikarir, yardimcida olur.
huskyler 400 milyon veya dolar'dan basliyorlar..
yazin alirsan tuy sorunu biraz daha fazla oluyor. hem yavru tuylerini dokuyor hemde yazlik tuylerini..


kendi yazdıklarımı tutmadığım için aralara onları yazamıyorum. bunlar sadece orc lord'un bana yazdıkları..[signature][hline]nickimin 26ee140 olduğuna bakmayın, önüme gelen her siteye 26ee140 diye kayıt olurken burayada olmuşum kazayla yıllar önce.. şimdide onu kullanıyorum. yoksa ben xaty
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
suan kis zaten. o yuzden gelirse birsey olmaz ama yazinda yavrular geldigi icin biraz etkilenebilir. daha cok uyurlar.
ama zaten hayvanlar getirilirken igne ile bayiltiyorlar. etkilenmemesi icin, yazik tabi :([signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
|playingarena|Pati Pet
*Kuş,tavşanlar ve balıklar için..*
orc_lord in melancholy (day 64)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...