Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

web projeme ortak olacak kodcu arıyorum.

tinu

Öne çıkan mesajlar

Mithat said:

Ya abi sen adama hem para ver , hemde maaşlı çalıştırt olmuyo mu?

Sen yüzde veriyonda adamında işi gücü var ekmeğini kazanması lazım hadi sana güvenip atliim demesi için kankan falan olması lazım o bile zor , tanımadığım etmediğim adama güvenip niye ekmeğimle oyniim?

Sen 12 aylık maaşının garantisini ver , tutsa da tutmasa da 12 aylık maaşın garanti de , adam sırtını bir duruma bağlayabilsin , ondan sonra ancak iş döner.
aksine bu daha yanlis. sen adama 12 ay garanti dersen, o proje 12 aydan once cikmaz, 12 ay gecince gene cikmama ihtimali de hayli yuksek, projeye inanma ve bi adım ileri tasima ihtiyaci duymadiktan sonra.

marketing gercekten onemli, yaptigim icin demiyorum :P

siz mukemmel bir program yapıp, dogru kitleye, dogru surede ulasmazsaniz, ulasabildiginiz 3-5 kisiden biri, sizden daha kotu bi programla fikrinizi calip uskudari gecer
Sosyal ağlarda paylaş

marketing tabi ki çok önemli aynen katılıyorum.. zaten önce sitenin tasarımsal ve teknik altyapısı hazır olacak bitecek, ondan sonra marketing içinde ayrı çalışmak lazım...

Türkiye'de şu an kitleyi yakalayabilecek projeler yatırımcılar tarafından ciddi anlamda ilgi görüyor. Tabi yatırım alabilmek içinde projenin bir noktaya gelmesi kitleyi oluşturmaya başlamış olması lazımki, yatırımcının karşısına güçlü çıkabilesin.

Yatırımcı projede ışık görürse daha site çıkar çıkmaz kapmak isteyecektir ki, böyle startup projelerde yatırımcı siteyi tamamen alıp ufak yüzdeler bırakıyor projeyi oluşturanlara.
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

Mithat said:

Sen yüzde veriyonda adamında işi gücü var ekmeğini kazanması lazım hadi sana güvenip atliim demesi için kankan falan olması lazım o bile zor , tanımadığım etmediğim adama güvenip niye ekmeğimle oyniim?

Sen 12 aylık maaşının garantisini ver , tutsa da tutmasa da 12 aylık maaşın garanti de , adam sırtını bir duruma bağlayabilsin , ondan sonra ancak iş döner.
aksine bu daha yanlis. sen adama 12 ay garanti dersen, o proje 12 aydan once cikmaz, 12 ay gecince gene cikmama ihtimali de hayli yuksek, projeye inanma ve bi adım ileri tasima ihtiyaci duymadiktan sonra.

siz mukemmel bir program yapıp, dogru kitleye, dogru surede ulasmazsaniz, ulasabildiginiz 3-5 kisiden biri, sizden daha kotu bi programla fikrinizi calip uskudari gecer
ne marketingi üzerine uzmansin? Bisi soracam, yönlendirme ufak tips tadında. Belede bilgi kısaca sdf
Sosyal ağlarda paylaş

bir girişime başarı getiren bir sürü etmen var ve içinde bu etmenleri belirli bir oranda barındırması gerekiyor. değişkeni çok olan bir iş girişimcilik zaten. o yüzden risk de taşıyor girişim, tamamen ölçülebilir değil.

ama "pazarlama önemli, projenin çok büyük parçası" demek de yanlış. pazarlama da o bileşenlerden bir tanesi. "pazarlama olmasa, iyi fikir ya da ürün de iş yapmaz" demek, pazarlama dışındaki bileşenleri değersizleştirir ki gerçek bu değil.

eğer "pazarlama projenin neredeyse her şeyi" diyorsanız ve bu tecrübenizle sabitse, "tecrübe ederken diğer etkenleri ölçümleyememişsiniz" derim.

çok farklı girişim modeli ve başarı hikayesi var. bazıları genel kabul görmüş, diğerleri daha nadir uygulanan modeller. o yüzden işin iç yüzünü bilmeden konuşmak bile zor aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

fikir, analiz, uygulama ve pazarlama.. bunların hepsi ayrı ayrı konular, temelden başlamak gerekiyor.

bir fikrin var, bunun analizini yapman lazım önce, yaşadığın toplumda bu fikir ilgi görürmü görmez mi, toplum nelere ilgi duyuyor ,davranış şekilleri nasıl, senin fikrine nasıl tepki verebilirler, bunu iyice analiz edip, sonra karşı etkenleri düşünmek lazım, açıkları var mı, ne gibi sorunlar yada engeller çıkabilir bunu düşünmek lazım. eğer proje bütün bu analizlerden sonra evet bu yapılır noktasına getirebilirsen , sonra teknik alt yapısını düşünmek , fikri uygulamaya başlamak lazım. Uygulamadan sonra iş en başta düşündüğün ve analizini yaptığın kitleye ürünü sunmakta kalıyor. Bu tarz web projeleri zaten ilk 3 ayda kendini gösterir tutar mı tutmaz mı.

@ugurz
trollemekteki amacını anlamadım ama gercekten trollenecek cok konu var.. neyse takıl sen..
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

tr marketinden bir bok olmaz eğer ciddi düşünüyorsanız ve imkanda varsa gözünüzü karartıp abd ye gideceksiniz. Bütün veriler bunu söylüyor. Ama vizyon ve beceri yoksa orda da bir halt olmuyor bunun bir sürü örneği var.

olur olur , tr deki toplumun neye ilgi gösterdiğini bilip ona gore bı fıkır hazırlar ve uygularsan turkıyede tutmayacak sey yok..

twitter vb.. sosyal ağların tr dekı kullanım oranlarını dusun..
Sosyal ağlarda paylaş

tr de innovative hiç bir şeye yatırım yapılmaz dolayısıyla uzun vadede para döndürecek hiçbir şeye yatırım yapılmıyor.

Ben sadece tr marketi ile yetineceğim dersen onu bilemem ki o bile kolay bir iş değil.
Twitter ın veya facebook un türk dolu olmasını iyi yorumlamanız gerek. İkiside Amerikan marketinden çıkan girişimler. Tutma sebepleride genel halkın eğilimi.

Tr den şu an uluslararası markete açılabilen projeler 10 u geçmez. Onlarıda oturun inceleyin tamamen teknoloji ağırlıklı. Sosyal ağ barındırmayan şeyler. Mesela aklıma gelenler hazelcast put.io 8digits

Onun dışında ülkede çok iyi bir fikri bulabilecek girişimcilerle birlikte bu fikir ilerlerse milyon hit i kaldıracak backendi tasarlıyacak ve manage edecek mühendislerinde olmasına karşın tr pazarının sub bir pazarı yok. Yani tr de popüler olabilen bir şey başka ülkeleri etkileyemiyor. Amerikada durum böyle değil. Onun dışında tr de internet okuryazarı yok. Bu işin pazarlama ile de alakası yok mal satmıyorsunuz.
Kullanıcı davranışı ile alakası var. Yabancı ürünleri tüketmeye açık bir toplum yapısında bulunmamızdan kaynaklanan bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışı kaynaklı çok firma var türkiye pazarına girmek isteyen.. bunuda düşünmek lazım, ayrıca türkiye deki firmalarda satış oranlarını arttırmak için interneti kullanmak , internet projelerine yatırım yapma peşindeler.

yani yapacağın proje türkiye çıkışlı ve sadece buradaki topluma yönelik olsa bile, ciddi yatırımlar alabilecek konuma gelebilir. He sonrasında yurtdısına acılma niye olmasın tabiki olur..
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

synthesizer said:

Mithat said:

ne marketingi üzerine uzmansin? Bisi soracam, yönlendirme ufak tips tadında. Belede bilgi kısaca sdf
fmcg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...