Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

psu tamiri

karatan

Öne çıkan mesajlar

Fişten çekmek gerekiyor bir süre
Ya da arkasındaki düğmeyi kapatmak. Tam ölçmedim ama gece kapatıp sabah açtığımda power düğmesine basınca açılıyor. Yoksa açılmıyor. Bu arada ısınma mısınma gibi bir derdi filan hiç yok.
Esh said:

özel şart ne abi? 12 adaları yunanistana bırakmak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Seasonic 1000w mış iyi psudur (hatta +12V da 996 w veriyorki hürmetlerimi bildiririm ) hatta bilmeyenler için seasonic en iyi psu üreticilerindendir (bakın marka demiyorum ,üretici diyorum piyasada kaliteli diye ayılıp bayıldığınız pek çok markanın üst grup psularının üreticisi seasonicdir ), ben öyle işi bilmeyen kimseye elletmezdim şahsen.

Eskiden http://www.firebal.net/ psum tamiri yapıyordu , zaten kendileride bir sürü markanın ithalatını yaptı/yapıyor
Yada akorteğe gönder garantisi bitmiş olsada , son alternatif çizgiye göndermek olur. http://www.cizgi.com.tr/ ara sor
Sosyal ağlarda paylaş

Firebal'a yolladım. İçindeki boarddan kaynaklı bir sorun olabileceğini söyledi ve işin üstesinden gelemedi maalesef. İlla çözülsün diye de özellikle arkadaşa rica ettim 3 hafta beklettim ama olmadı yine de.
Belki diyorum o arkadaş göremedi(geometri sorularında oluyor ya hani göremeyince çözemiyorsun filan) başkası çözer diye düşünüyorum.
Bir de garantisi olamayan ürünlerin tamirinin yapılmasıyla ilgili bir kanun filan var mıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

Seasonic de ariza nadirdir, dolayisiyla baska bi ulkeden alip garanti disi urun getirsen dahi burada gsranti kapsaminda cozum bulabilmen mumkundu. Artik baska yer actigi icin o hakkin kalmadi.

Bunun disinda ucreti karsiliginda cozum uretirler muhtemelen. O yuzden diyorum iste akortek e yolla diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Firebal ne yapsın derken ne kasdettiğini bilmiyorum , fireball vakti zamanında(2 yıl falan önce yanlış hatırlamıyorsam , tam emin değilim ) psularınızı ücreti karşılığında marka bağımsız tamir için bize gönderrebilirsiniz demiş bir firma , zaten o yüzden ismini verdim. Psu'yu satan/garantisini veren firma olup/olmamasından bağımsız olarak .

KHaRoN said:

Firebal buna ne yapsin?
Sosyal ağlarda paylaş

Seasonic elbette kaliteli ama benim için bir ürünü alırken teknik servis ve firmanın rma sistemi de çok önemlidir. Önce performans, sonra rma, sonra fiyat demek lazım.

Ax (i) serisi aynı kalitede olduğu için Corsair seçmek daha iyi olur bu tarz durumların hızlıca çözülmesi için.

Ben ne kadar TR'de ki teknik servisi es geçebilirsem o derece bir firmaya yönelip onlardan ürün almaya özen gösteriyorum.

Misal, Evga anakart ve ekran kartları, Corsair psu, ram, soğutucu, fanlar vs vs...

Corsair almanın faydası ne peki ?

Ürün TR faturasına sahip olsa da hiç Türkiye ile uğraşmıyorum hemen arıyorum corsair amerika servisini force hesabım üzerinden rma başlatıyorum 2dkda. Faturayı taratıp email atıyorum ve akabinde ups kargo ile pre-paid label hazırlıyorlar iki gün içerisinde email ile size hem corsair hem ups tarafından geliyor. Kargo corsair tarafından ödeniyor.

Sonra paketine koyup yolluyorsun Hollanda'da bulunan Avrupa merkezlerine ve aynı gün içerisinde ürünün kontrolünü yapıp sana yenisini gönderiyorlar.

Toplam 4 günde işlem bitiyor.

Türkiye'de bırak 4 günde ürün değişimini teknik servise o ürün ulaştıktan sonra açılıp bakılması bile en az 1 hafta :)
Sosyal ağlarda paylaş

Corsair 'in psu hattı epey karışık , ilk çıktıklarında seasonic ve CWT idi oemleri .Sonra maximum kar için üreticileri değiştiler şu anda corsair marka bir psu almak için bir üreticisi kim araştırması yaparın ben şahsen.
Esh said:

Psulari ne kadar kaliteli dersen onu bilemem,
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden corsair da topu topu 2 seri vardi, simdi 10 tane seriden bir cok supplieri var jagd in dedigi gibi.

toplinerlarin cogunu yine seasonic uretiyor ama capleri falan ayni degiller, bazi seyleri daha iyi, bazi seyleri daha kotu. hayli degisiyor.

Sikinti su; ayni seride bile bazen farkli contract manufacturer kullaniyorlar, gonul rahatligiyla satin almak imkansiz hale geldi.

Ha, hala belli bi kalitenin ustundeler, hala iyiler o ayri. Ama yeteri kadar iyiler mi? iste ona kefil olmazdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...