sostizm Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Sabah sabah başıma gelmiş ve kuralı bilmediğimi düşündüren hadise. Near miss oldu ama az daha büyük kaza olacaktı. http://i.imgur.com/6HoTHpS.png Çizmeye çalıştım. Durum bu daha geniş baksak orta şeritte daha geride bir arada daha var en sol şeritte de ileride yavaşlamış araçlar var ama epey daha ileride. Ben de doblo da ayni anda orta şeride yönlendik, ben gördüm o görmedi beni. O benden daha hızlı aslında geriden gelen araç olduğu için görmesini beklersiniz ama görmedi. ben mecburen son anda firen firen firen sağ şeride kamyonun arkasına kaçtım. Doblo beni fark ettiğinde de (geç fark etti ama etti) panikledi sert firene asılıp yalpalamaya başladı, sonra yola tutunup devam etti, epey de hızlıymış onu fark ettim. Soru şu: Bu durumda orta şeride hareketlenen iki araçtan hangisinin yol üstünlüğü vardır? Bunu düzenleyen bir kural mutlaka vardır diye düşünüyorum. Mutlaka bu durumda kalıp kaza yapan da olmuştur yollarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Ben bu duruma çok dikkat ediyorum özellikle çevremde delidolu kullanan birisi olduğunu farkettiğimde şerit değiştirceksem onu arıyo gözlerim. Bi gün böyle yaparken önümdeki ani fren yaparsa geçiricem arkadan o ayrı konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Önce yönelenin hakkıdır. Ama bu durumda önemli olan hak değil edeptir. Adam arkadan geliyorsa yavaşlaması gerekir, görmesi gerekir. Öte yandan kaza olduğu zaman suçlu/suçsuz olmak değildir önemli olan. Her iki taraf da madurdur, haklı olan da haksız olan da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 doblo her türlü haksız Karayolları Trafik Kanunu 6. Kısım 1. Bölüm A) Araç sürücüleri; a) Araçlarını durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından, yol çok şeritli ise trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek d) Gidişe ayrılan yol bölümünün en sol şeridini sürekli işgal etmemek, e) İki yönlü dört veya daha fazla şeritli yollarda, motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek, bunlarda sebepleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Doblo sol şeridi işgal etmeyeceğim diye ortaya geçiyor ama dikkatsiz olması kötü bir şey. Her zaman dediğim gibi karşıdakini acemi, kör, sağır sanarak hareket etmek en güzeli Hanginiz sinyal vermedi bence asıl önemli olan nokta bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 bence üstünlük dobloda, sonuçta o adam en uçtaki şeridi sürekli işgal etmemek için ortaya geçmek zorunda ve daha hızlı olduğu için o sana değil; sen ona yol vermek, onu beklemek zorundasın bana göre. ama aynı anda ortaya geçmeye çalışmanız kötü bi tesadüf olmuş sonuçta o adamın hanzo gibi sürekli soldan gitmeyeceğini nereden tahmin edeceksin. fenn'in dediği gibi sinyal vermediyse doblo haksız duruma düşüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Yol üstünlüğü gibi bir kural yok yani anladığım kadarıyla. Kavşaklarda sağdan gelen gibi bir durum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Doblo haklıdır. Kural şu: Soldaki aracın geçiş üstünlüğü vardır. Çünkü sen solunu çok rahat görebilirsin ama o sağını senin kadar rahat göremez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabot Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 haklı haksızdan çok dikkatli olman lazım bunun gibi çok adam var hızlı giderken ortayı boş görüp bianda şerit değiştirenler falan özellikle sarı dolmuşlar istanbuldaki. haklı da olsan orda vurduktan sonra adam bi dünya ugraş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar