Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir trafik kuralı sorusu


sostizm

Öne çıkan mesajlar

Sabah sabah başıma gelmiş ve kuralı bilmediğimi düşündüren hadise. Near miss oldu ama az daha büyük kaza olacaktı.

http://i.imgur.com/6HoTHpS.png

Çizmeye çalıştım. Durum bu daha geniş baksak orta şeritte daha geride bir arada daha var en sol şeritte de ileride yavaşlamış araçlar var ama epey daha ileride.


Ben de doblo da ayni anda orta şeride yönlendik, ben gördüm o görmedi beni. O benden daha hızlı aslında geriden gelen araç olduğu için görmesini beklersiniz ama görmedi. ben mecburen son anda firen firen firen sağ şeride kamyonun arkasına kaçtım. Doblo beni fark ettiğinde de (geç fark etti ama etti) panikledi sert firene asılıp yalpalamaya başladı, sonra yola tutunup devam etti, epey de hızlıymış onu fark ettim.


Soru şu:

Bu durumda orta şeride hareketlenen iki araçtan hangisinin yol üstünlüğü vardır? Bunu düzenleyen bir kural mutlaka vardır diye düşünüyorum. Mutlaka bu durumda kalıp kaza yapan da olmuştur yollarda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doblo her türlü haksız

Karayolları Trafik Kanunu 6. Kısım 1. Bölüm

A) Araç sürücüleri;

a) Araçlarını durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından, yol çok şeritli ise trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek

d) Gidişe ayrılan yol bölümünün en sol şeridini sürekli işgal etmemek,

e) İki yönlü dört veya daha fazla şeritli yollarda, motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,


bunlarda sebepleri
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence üstünlük dobloda, sonuçta o adam en uçtaki şeridi sürekli işgal etmemek için ortaya geçmek zorunda ve daha hızlı olduğu için o sana değil; sen ona yol vermek, onu beklemek zorundasın bana göre.
ama aynı anda ortaya geçmeye çalışmanız kötü bi tesadüf olmuş sonuçta o adamın hanzo gibi sürekli soldan gitmeyeceğini nereden tahmin edeceksin.
fenn'in dediği gibi sinyal vermediyse doblo haksız duruma düşüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...