AthleT Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 onlar bize geldiler...BU muhtacız gibi bi durum oldu ama biz yanlış hamleler yaptık...Çok istedik çok belirttik istediğimizi... Onlarda şimdi istedikleri yere çekerler bizi.. du bakalım ilk 3 ekim 2005..[signature][hline]But if my life is for rent and I don't learn to buy Well I deserve nothing more than I get Cos nothing I have is truly mine
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 said: Delanoresse, 17 Aralık 2004 22:08 tarihinde demiş ki: horrible orda bilincli ureme politikasindan kasit cocuklari basip "biz burda nufus olarak baskin etnik grubuz" demeye calisma eylemi sanirim. Evet "Aşiret Wars" için bir Masterdan 109 Padawan çıkması gayet şık.. Ve doğru olmayabilir ama Azmo haklı bilinçli yapılan bir olay[signature][hline]FORUM THE BELL TOLLS Chris Metcalf
Razu Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 türkiye gibi büyük bir iş gücüne sahip bir ulke birliğe katılıyor;o kadar kötü değil sanırım?[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Razu Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 said: hiçde kalite meselesi değil kardeşim. bu bizim suçumuzdur.insanlaı yetiştirememek.eğitimi birinci sıraya koymamak.cahil insan en kolay yönetilen insandır politikasını uygulamak bizim suçumuzdur. +1 [signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste [Bu mesaj Razu tarafından 18 Aralık 2004 11:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Pyhenn Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 said: Razu, 18 Aralık 2004 10:56 tarihinde demiş ki: türkiye gibi büyük bir iş gücüne sahip bir ulke birliğe katılıyor;o kadar kötü değil sanırım? +1 Avrupanın yaşlanan ve işlevini yitiren nüfusuna ilaç gibi gelir.. (Her açıdan :D ) Nüfusu gençleştiririz de hangi yollardan kimbilir... :D[signature][hline]--- God is in the TV ---
Fable Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 said: Viktor, 17 Aralık 2004 22:23 tarihinde demiş ki: asıl komık olan AB de bızden daha sorunlu ulkeler var bakınız ıtalya ıtalayada bızden daha cok kokten dıncı var ve ordada gecekondu olayı yaygın ıtalyadada korkunc namus cınayetlerı ıslenıyor ıtalyanların cogu aslında korkunc turklere benzıyor kıroluk bakımından http://www.infonegocio.com/xeron/bruno/italy.html sanırım bize nekadar benzediklerini anlatmaya yeter :)
Thestral Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 At gözlüğü ile bakmaya devam...[signature][hline]Götür Beni Bu Issız Sokaklardan
SadButcher Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Hem Avrupalı hem Türkün elle tutulur yanı yok medeniyet açısından bakarsan. En başta bu ülkeye gurur, namus, adet, örf gibi kavramları unutturmak lazım başka ülkelerin ihtiyacı yok bizim var çünkü hayatımızı yönlendiren temel bu. Tüm dünya liberal ekonomiye gidiyor biz hala daha mantık yerine duygu diyoruz bunu aşıp mantık üzerine kurulu bir toplum kuramadıktan sonra ne eğitim, ne ziraat, ne hukuk. Diğer yandan Avrupanın geldiği yerde aynı hiçbir farkı yok onlar dünya üzerinde hakim oldukları yerleri hile hurda ile elde etmiş dünyaya tepeden bakan bir mantaliteye sahip. Modern toplum örneği olarak kendisini gösteren bir topluluğa ben snob derim başka birşey demem. Dünya üzerinde insan yerini anlamak için dünyada nereden geldiğine ve nereye gidebileceğine bakmalı bana göre. Toplumun sıçrama noktası Avrupa birliği değil toplumun sıçrama noktası ileri doğru bir dinamik göstermesinde. Kafalar değişecek ve bu sistem yerini bir yenisine bırakacak gördüğümüz hızlı değişimde bunun işareti Avrupa Birliği bu yolda bir bahane sadece. Türk toplumu nereye gidiyora baktığımızda aslında durum hiç iç açıcı değil sosyal reform yapıyoruzda ne oluyor kafa aynı kafa olduktan sonra polis adam dövmüyormu hala yada insanlar çöpten ekmek toplayıp yemiyormu bunlar sorundur bana göre. Bunun yanında hızlı değişim hep problem getirmiştir toplumun yapısı her zaman bir yerde sekteye uğrar doğru olan yavaş ve oturaklı gelişimdir. Bakınız cep telefonu faciası, bakınız internet kültürü bunları bizim gibi kullanan bir başka ülke yok şu dünya üzerinde. Çarpıklık kanımızda var...[signature][hline]"Story of SadButcher" - SadButcher Playlist! horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 bu kokoreç konusu falan idare edilir de... şanını ve erkekliğini koruyabilmek için periyodik olarak kadın dövmesi gereken ibrahim tatlıses gibiler çok zorlanacak.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
jarjar Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 ulen girmişiz zamanında gireceğimiz kadar diniymiş hikaye biz girdik de bişe mi oldu demek ki iki farklı din sorun olmaz ama bu ab nin türkiye yi ne türlü bir strateji için kullanıcaklarını merak ediyorum çünkü çok riskli bir girişim. Ab sistemi adam edecek bu sefer türkiye kalkınacak eğer türkiye kalkınırsa her yeri fethetmeye herşeyle kafa tutmaya başlar işte burda abnin siyaseti başlıyor =) bunu nasıl engelliyecekler, ileri teknoloji için kullanılacak tüm kaynaklar da bizde. Muhtemelen 100 yıl içinde ortada 2-3 ihtimaali güçler olacak eğer ab dağılmazsa ab-çin-rusya-amerika politikaları işlemezse =) türkiye süper güç konumuna gelir bu teori gayet doğru ve mantıklı çünkü sen tembel zeki bir adamı çalışmayı öğretirsen adam süper olur dimi?[signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!!
26ee140 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Türkiyeye batıdan bi bakıldığında türkiye 2'ye ayrılmış halde netce gözüküyor, doğu ve batı olarak arada çok büyük farklılıkların olduğu belli. bir çok soru işareti oluşturuyor. türkiyenin avrupada olmaması durumu var, kanıtı kıbrıs rum ama türkler kıbrıs rumu tanımıyor.
jarjar Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 türkiye kıbrıs rumu tanımıyor çünkü onlarda kktc yi tanımıyor gerçi kimse kktc i tanımıyor o ayrı[signature][hline]Uçurumun kenarında olsan da sırf hayata gıcıklık olsun diye tekrar gül!!!!!
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Avrupa Birliği'nden Şartlı Müzakere Tarihi almak ne güzel. Ama müzakere tarihi çok süreceğine pek sanmıyorum 3 ya da 4 yıl içinde üye olabileceğiz. Kırbıs konusunda çok çalışmamız gerekecektir ve yorgunlaşmamız gerekmeye başlamaktadır. Avrupa Birliği'nde girdiğimiz hâlde Avrupa Liderliğini ele geçirmiş olacağız ve Avrupa Birleşik Devletlerinin en güçlü ve büyük bir eyalet olabileceğiz. Ama Türkçemiz ve Kültürümüz kaybetmek olanaksızdır. Hıristiyanlar Müslümanları Hıristiyanlaştırmak pek söz konusu olamayacaktır çünkü Medeniyetler çatışması önlemek için böyle olmayacaktır. Ama Hıristiyanlaşmaya çok dikkatli olmamız lazım. Avrupa Birliği'ne ne olursa olsun karşı değilim. Yoksa Medeniyetler Çatışması ve Kıyamet alametleri korusuna hiç istemem Türkiye Süper Güç olması hayal etmeliyim ve Türkler Uzay'da olması filan. Neyse sonra devam ederiz[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!
Angelotti Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 bizler çok elit kesimdeniz. Türkiyenin geri kalan kısmını düşünün..[signature][hline]Am i Loco ? Icq:161010949 Msn: [email protected] José Fernandos wants brain
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Gümrük Birliği?.. Yani Avrupa Birliğine girmek ekonomik olarak yardım mı sağlayacak Türkiye'ye? Biz şu anda Gümrük Birliğindeyiz, 40 milyar dolar içerideyiz, her türlü ekonomik anlaşma içerisindeyiz. Yani, Avrupa Birliğine biz ekonomik olarak girdik. Karnımızı doyuracaksak, zaten doyuracaktık. Ama, 95'ten beri gittikçe açlaşmaktayız, yani rakamlar ortada.... Neyse AB bayrağı, Hıristiyanların simgesi olduğunu gülüyorum ben şimdi. Üye sayısı 12'ten geçti neden değiştirmiyor ki 12 yıldızlı bayrağı.. Türkiye Avrupa Birliğine girerse o bayrağı değiştiremeyecek. 12 Havari gibi. AB karşısında Türkler?.. Bizim Osmanlı aydınlarının ta Lale Devrinden bu yana sürekli olarak kurtuluşu Batıda ararken de tamamen Batıdan kültür getirmeleri, yani yabancı bir kültürü bu topluma getirip bu toplumun yaşam biçimi haline getirmeye çalışmaları. Yani, Osmanlı İmp. ekonomik sıkıntılar içerisinde hızla gidiyor, ekonomik sıkıntıları toplumsal içinde irdeleyip çözmek yerine tamamen bir kültür sorunuymuş gibi alıp Batı kültürrü getirip yerleştirirsek, işte Lale Devrindeki Fransız evlerini kurarsak veya Tanzimatta İtalyanların'ın Ticaret yasaını alırsak, Batılıların istekleri doğrultusunda hareket edersek sanki kurtulacağız, toplumsal kurtuluş sağlayacağız sanmışlar. Şimdi ki gibi.. Aynı hata bugün işleniyor, aynı hata. İşte ben bunun için söylüyorum AB'ye karşı değilim ama ne olursa olsun medeniyetler çatışmasını mutlaka önlemeliyiz. Türkler'e pis diyen Avrupalı, Türkiye'ye temizlik malzemeleri satarak milyonlarca dolar kazandı. Zaten Türklere göçebe diyen, onları aşağılayan yabancılar, Türkleri kendilerine göre dış medeni hale getirdiler; bir espri yapalım, bu kadar yabancı kökenli diş macunu reklamları, kadın sağlık malzemeleri.. Türkiyeye geliyor, Türkiye'de satılıyor ya, bu kadar yabancı kökenli, Türkiye'de imal edilse bile yabancı markalar, deterjan markaları, o kadar çok temizlik araçları, gereçleri, malzemelerinin reklamı var ki televizyonlarda, bunları göre göre temiz olmaya başladılar. Yani, yabancılar hem bize göçebe dediler, pis dediler, hem de temizlik malzemelerini sattılar, üstümüzden para kazandılar, halen de kazanıyorlar. Yani bizim artık pis olmaz, eğer pis idiysek mümkün değil...[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!
forsak3n Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Zaten bizi almak istememelerinin başlıca sebebi, bizi sindiremeyecek olmalarıdır bence. Nüfusumuz genç, çok daha büyüyecek, a.b ile gelişecek. Bu onları korkutuyor kesinlikle. Tabi ne olur zaman gösterecek :)
Parapa Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 almanlar kendi kendini parmaklasın almanyanın yarısı türk be[signature][hline]
riglous Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 said: Pyhenn, 18 Aralık 2004 01:49 tarihinde demiş ki: Keşke gerekli atılımları zamanında ve sağlam olarak yapsaydık... Kamuoyunda bir anket yapılsa iddia ediyorum gençlerin yarısından fazlası yurtdışını tercih edecektir. Bu ülkeye kim kalacak peki? Bunun bir kiyamet senaryosu olduğunu düşünmüyorum. Etraftan duyduğum şeyler bunlar. Avrupa bize serbest dolaşım hakkını verse bu ülkede adam kalmaz.. Çok kültürlü olmak belki bir açıdan çok güzel ancak güzelliğinin on katı kadar da sorun yaratıyor. Hele bir de bu kesime geçmiş politikalarda önem de verilmemişse daha da kötü. Doğu'daki halk devlet mi tanıyor ki? Kendi töreleri onların kendi yasaları. İlk önce yıkmamız gereken tabuları yıkmalıyız.. Yoksa ne kadar çabalasak da boşa.. yanliz bunun tek nedeni egitimsizlik. yani eger bi insan gule oynaya yurtdisina yasamaya gidiyosa ben onun bilincinden suphe ederim. ab ye girmek bize ekonomik acidan buyuk katki saglayacak ki bunun gumruk birligiyle alakasi var, ama yok gibi bi sey. ya gumruk birligi iyi guzel ama urettigin bi sey olmayinca anlami kalmiyo... ab'ye girince uretim baslayacak ki insanlarin yurtdisina gitme ihtiyaclari kalmayacak. avrupaya baktiginiz zaman her devletin belli bi amaci oldugunu gorursunuz ve ayri yerlerde tum avrupanin ihtiyacini karsilayacak sanayi merkezleri kurulmustur. tr ise su an oto sanayii olarak gelisiyo ve sanirim bizim icin secilen hedef bu. matematik zekamiz yuksek oldugu icin makina sektorunde gelismemizi saglayacaklar. haliyle is cikacak, insanlar calisacak ve kalkinma saglanacak. ha tabi tum buna karsilik verecegimiz diyetler... bilmiyorum, deger mi? yani kendi basimiza gozumuzu acip yapabilecegimiz bi seyleri illaki ab'ye girmeye sartladik. baska bi arkadasimin da dedigi gibi. yapilacak seyler aslinda zaten ilerde olacak seyler, ya da bzim yapabilecegimiz seyler. ab ise sadece atesleyici konumunda. tr'nin ab'yi yonetmesi konusundaysa, okuyanlara hatirlatirim dragonlance'teki fistandantilus ve raistlin catismasi. biz birlige girdigimiz zaman zaten bizi birligin bi uyesi yapacaklar. bu durumda bizim super guc olmamiz, onlarin olmasi bi sey degistirmiyo, sonucta guc herkesin gucu oluyo.[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
arcane Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2004 avrupayı ayağa roket havada railleyeyim bize bişey olmasın :D[signature][hline]Sam, 15 Ocak 2003 22:29 tarihinde demiş ki: mesela polymorph autocast ayarlanabilse[/b]
Öne çıkan mesajlar