Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı bırakmaya çalışıyorum


monoscope

Öne çıkan mesajlar

ben günde 2 paket içiyorum.

2 sene önce arkadaşlarla iddiaya girip 6-7 ay bırakmıştım. şöyle yapmıştım ben, gece uyumadan önce son sigarayı içtim paketi attım doluyken. sonra uyanınca bi nikotin sakızı çaktım, 3-4 gün nikotin sakızı kullandım. sonra geçti istemiyodum.

ta ki kışın artık sigara içmediğim için soğukta dışarıya çıkmaya üşenip, hep tek başına içeride oturana kadar. dedim sikerim verin, damardan alıcam. böyle hayat geçmez.

bırakmakta bişey yokmuş ama. six packleri gördüğüm gün tekrar bırakıcam, bu sefer bi daha başlamamak üzere.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

özlüyon mu peki sigarayı

ben lise sonda başlamıştım şimdi yaş 25 artık bişeyleri değiştirmek lazım


aynı şekilde üni 1 de başlamıştım 17 ay oldu bırakalı işte şimdi ben de 25 yaşındayım. nefes alırkenki rahatlık farkını inanılmaz anlıyorsun 1 ay sonunda. ciğer basbas bağırıyor nikotin lazım diye ama o rahatlık o kadar güzel bir şey ki. sabah kalkıyorsun odanda o ağır iğrenç koku yok, öksürmek yok, zift gibi balgam çıkarmak yok. insanlar sen yanlarına gittiğinde tiksinmiyor falan. otobüste trende insanları rahatsız etmemiş oluyorsun. daha çok yazarım da çok işim var fazla bile kaytardım sfds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 yıl içtikten sonra, günde iki paket içerken bir günde bıraktım. Peki nasıl yaptım?

1- Sürekli olarak, "Zaten ben hayatımda hiç sigara içmedim" diye kendimi ikna ettim. Böylelikle, üzüldüğümde, sıkıldığımda veya sevindiğimde elim pakete giderken, "Ne gerek var ki, ben zaten hayatımda hiç sigara içmedim" dedim kendi kendime. Kendimi kandırdım...

2- Sigaraya harcadığım parayla kendimi şımarttım. Mesela bilgisayarımı yeniledim. Veya sevdiğim bilgisayar oyunlarını aldım. Sigaradan daha ucuza geldi. Bir kat daha sevindim.

3- Sakın, nikotin bandı, yok sakızı falan gibi şeylere sardırma. Deneyen çok arkadaşımda hiç bir işe yaramadı.

4- Sigara içmek istediğinde, yok kuruyemiş yiyeyim, yok sakız çiğneyeyim, yok efendim çikolata yiyeyim olayına da girme. Çünkü sen sigara yerine başka bir şey koymuş oluyorsun. Dediğim gibi, aslında sen hayatında hiç sigara içmedin.

5- Fiziksel bağımlılık, bir iki hafta sonra bitiyor. Ama psikolojik bağımlılık bitmiyor onu baştan söyleyeyim. Çelik gibi irade lazım. Uyuşturucuyu bırakmaktan hiç farkı yok. Bugün bir tane yaksam, yarın iki pakete çıkarım direk.

6- Allah yardımcın olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla kendini öyle kandırma. Kanseri bırak, o kolay ölüm. Kalp krizi de öyle. Ama bir de koah var. Ciğerlerine hava gitsinsin diye yalvaran gözlerle etrafındakilere bakan insanları da gördüm.

Yaşın kaç bilmiyorum ama, yazık etme kendine. Böyle bir karar aldıysan uygula. Zor ama, hayatta daha zor olan şeyler de var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

geyik bi yana yani ne bileyim içen de ölüyo içmeyen de ha içinde kanserin garantisi yok ama yüzdesi yüksek yanında kalp krizi ıvır zıvır say say bitmez ama yediğimiz yiyeceklerde çok hoş şeyler yapmıyor vücudumuza. neyse ben bırakmiyim sigarayı deeeermişimmmmmmmmmmmm


asuhdausaoaaıaıaahıaıaıaıjaısıajsı ıasaıdjaısdjağıdjapsdapsoapasdjaıjsdaısjdaıjda aaaaaaaayyyyyyyy öldüm gülmekten
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...