Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alfa 159 1.9 JTS

Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Nedir bu araba hakkında düşünceleriniz?
Aktif kullanmış olanınız var mı?
Periyodik bakımlarının masrafları nelerdir?
Arabaya fena takmış durumdayım. Almak üzereyim diyebiliriz.
Biliyorum pek fuel efficient değil ancak, ben de artık sadece zevk için araba kullananlar kervanına dahil olacağım. Elinizde kullanıp veri yazabilecek var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Araba zamansiz gorunuyor. Tipi hala harika.
Malzeme kalitesi REZALET. Hani hala hatirliyorum showroom da oturup o zamanin fiat linea miydi neydi onunla ayni kalitesiz mat siyah butonlarin oldugunu. Hem de krem-bej ic dosemelerin ustune. Showroom da dahi heryeri ayri oynuyordu. Goruntusu ve karizmasi icine binene kadardi yani. Tam bir hayal kirikligi.

Ayrica bindigim her alfa da ozellikle 147 ve 159 da kapilar chewbacca sesi cikartiyordu. Bildigim kadariyla tum kapi menteselerinde bu kronik sorun var. Periyodik bakimina kapi mentesesi de dahil olan bi araba kisaca.

Bakimsiz olanlarinin direksiyon millerinde ve on takimlarda bosluk ve pas yapmaya meyilli olmasi da bilinen bi olay. Tum diger fiat kardesleri gibi ayni dertten muzdarip. Araya bi miktar para sikismis olabilir altta bi yerlerde yani. Kolayca da gorunebilecek yerler degiller.

1.9 jts motorunun omru de cok kisa oldu. 159 disinda kullanildigi yer bilmiyorum neredeyse o blogun. Dogru mu hatirliyorum diye bakmam gerekti. Zincirli oldugu oyle muazzam agir bir bakimi yok. Parcalari onceki jts lerle ayni, ama bi sikinti cikarsa inanilmaz pahali olma potansiyeli olabilecek bi motor. rare sayilir sonucta baya.

Yakmasina diyecek bisey yok, ona razi gelinmis zaten bi kere. Ama yaktigina gore gitmemesi... iste o uzucu.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenk yuuu.
Şimdi review videoları daizliyorum ama, araç sonuçta şuan ALfa'nın(ki üretimden kalktı zaten) tek D sınıfı aracı. Brera ve spider'a öncülük ederken ve fiat premium(ki zaten fiatın en premiumu olsa ne yazar) serisi iken nasıl oluyorda bahsettiğin gibi ucuz interior olabiliyor aklım almıyor. Hayır aracın içine de daha giremedim. Bi test etmem lazım.

Kapı olayını ben de duymuştum ancak, sanırım geçen sene, yanlış hatırlıyor olabilirim, bi geri çağırıp servisde yenileriyle değiştirmişlerdi diye okuduğumu hatırlıyorum.

Alfisti'de de fena yorumlar yok gibi ama senin şu yazdıkların(ki gözlemlerine genelde katılıyorum) iyice bi incelemem gerektiğini gösteriyor.

Var mı başka yorum ekleyecek olan??
Sosyal ağlarda paylaş

araba 1450kg , nasi agir?

spompas said:

jts motor nedir?

alfanin meshur twinspark motorunu alip direct enjeksiyonlu yapinca, bir de eldeki sirali 4 lu 2 litreyi 1.9 ve 2.2 olarak degistirince elde geriye jts kaliyor.
donemi icin guzel, yaptigi is ve masrafina gore kotu motor.

seagle in da dedigi gibi bu vergi diliminde arac almak eziyet, ama sanirim yastan kurtariyor vergi olayini.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar düşünecek bişi yok bence. İşte daha masraflı bir araç, karşılığında güzel ve sıradan olmama ayrıcalığı sunuyor. Muhtemelen de aynı model bmwden ucuza satılıyordur, o şekilde amorti eder biraz. Razıysan alırsın bu kadar basit.
Ben pek alfa aldığına pişman olan duymadım, kötü yanlarına rağmen bir şekilde mutlu oluyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi mazda 6 1340 kg? motoruna ve sanzimanina gore 1680 e kadar yolu var onun. Benim yazdigim rakamlar ayni hacimdeki motora sahip trimler icin gecerliydi.
manual 1.6 motor hepsinde yaklasik 1350-1400 arasinda zaten.

Mazda 6 nin sinifinin en guvensiz arabasi olmasini da hesaba katmak lazim o ayri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...