Cafein Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Ben de çok arıyorum, bulamıyorum. Nette hiçbir yerde yok, bilen bulan varsa söylesin. "Taktik şaretler" mevcut bende ama birliklerin işaretleri yok. [signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. [Bu mesaj Deli_Haci tarafından 13 Aralık 2004 23:08 tarihinde değiştirilmiştir]
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Alman zırhlı birliklerinin işaretlerinin olduğu bir kitap, web sitesi gibi kaynakları bilen varsa burada yazabilir mi? Örneğin Kursk Savaşında yer alan GrossDeutschland tümeninin amblemi şudur, şu şu şu numaralı şu tip tanklar savaşta yer almıştır gibi. Not: İlk maddede yazdıklarım dünki göçme sonucu gözükmüyor herhalde. Editledim yine gözükmedi.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
malcolm Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 http://www.fotw.us/flags/de%5E933rk.html bu adrese bir bakın isterseniz bir suru flama bayrak var yanlız biraz aramanız lazım. http://members.shaw.ca/grossdeutschland/vehicle.htm burda da var biseyler fedaykin sever herhalde. [Bu mesaj malcolm tarafından 17 Aralık 2004 11:44 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj malcolm tarafından 17 Aralık 2004 11:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Malcolm sağol. Dediğin sayfaları ben bulmuştum zaten. İkinci sayfa tactical marks denen şeyi veriyor, yani kim mühendislik grubuna ait, kim topçu, kim neci. Bizim Fedaykinle aradığımız,"divisional marks", hangi tümen veya birlik hangi işareti taşıyor ve nerede savaşmış sorusunun cevabı. işte Grossdeutschlandın birlik işareti neydi ve hangi cephedeydi gibi. Özellikle maket yaparken bir sahne yapacaksanız, (ki benim problemim o zaten), orada duracak araçların alakasız işaretleri olursa (Mesela Ardennes 1944te bulunan bir aracın yanına kazara Afrika Korps işaretli bir araç koyarsanız) komik durur ve olmaz, herkes dalga geçer.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 http://www.feldgrau.com/ Mutlaka gezinilmesi gereken bir site. Birlikler hakkında da ihtiyacın olandan fazlasını bulabillirsin sanırım :)[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 benim en beğendiğim töton haçı şu içi siyah dışı beyaz bir artı şeklinde olan[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..."
malcolm Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Her yeri aradım ama bulamadım. Her turlu uniforma, kol bandı, kemer filan var ama koca isaretler yok cok sacma. Sadece 1 tane kitab var wermacht divisional signs 38-45 diye buyuk ihtimal onda vardır ama o da paralı.
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Aket Atumcum, O haçın aslıöyle değildir. Haçın sadece boyutları standarttır. İçi siyah çerçevesi beyaz olması, Almanların savaş tecrübelerinin sonucudur. Polonya cephesinde, Haçlar düz beyazdı. Koyu gri olan Alman tanklarının üzerinde kolaylıkla belli oluyordu. Birlikler birbirlerini hemen tanıyabiliyordu. Kötü yanı ise, antitank tüfekleriyle donatılmış Polonyalılar pusular kuruyor, bu haçları da hedef işareti olarak kullanıyordu, Almanlar, özellikle kulelerinden isabet alıp komutanlarını kaybeden tanklar artınca, düz beyazdan vazgeçtiler. Aynı haç sarı renge çevrildi, fakat sonuç fazla farketmedi. Ama gri renkli tanklarda birlik ve taktik işaretlerin sarıyla yapılması benimsendi. Haç daha sonra siyah yapıldı. Artık belirgin değildi, ama bu sefer de birlikler birbirlerini tanıyamıyordu. En son olarak, senin beğendiğin haç, savaş zorunluluğu olarak denemeler sonucu bulundu, beğenildi. Uzak mesafeden o kadar belirgin değildi ve tanınmaya olanak veriyordu.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 şu sarı işaret aklıma nedense star wars daki droidlerin ve clone trooperların komutanlarının zırhlarındaki sarı çemberleri getirdi zaten sturmabteilung (SA) da stormtrooper oluyo diyolar. gerçi SA sturmabteilung mu schutz abteilung mu bilemiyorum ama....[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..."
Öne çıkan mesajlar