bravecik Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Dershane de bu konuyu işlerken öğretmen söyledi fakat içeriğini sizle bunu konuşursak gülersiniz filan gibi bir şeyler söyledi ve bu yüzden anlatmadı. Var mıdır böle bişi nedeni nedir bilen war mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 önümde peygamberimiz yaya yürürken ben nasıl ata binerim benzeri birşey söylediği meşhurdur.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Bunda gülecek pek bişey yok yani Saygısından yapmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 öğretmen kimbilir neler düşünmüş veya başına neler gelmiş ki dememiş ööle bişi.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
everlasting Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 bence de kesin daha önce tecrübesi vardır öğrenci zihniyeti işte herşeye güler. (ben sanki öğrenci değilim) :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
enema Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 hemeroidi azmistir ondan[signature][hline]fol lol the doh fol the day Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
babboo Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Amandmend +1 bencede basur olabilir... gayet anatomik bir olayı efsaneleştirmek bence anlamsız:)[signature][hline]|||||| || || || || || |||| || || || || || || || Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silverhelm3 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 ewt basur falandır heralde[signature][hline]Bana tepeden bakarsanız,bir aptal görürsünüz. Bana aşağıdan bakarsanız,tanrınızı görürsünüz. Bana tam karşıdan bakarsanız,kendinizi görürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 O da bir ihtimal olabilir tabii ki...[signature][hline]Icq: 101549659 / Msn Messenger: [email protected] WoW : Hordish Manner / Mail: [email protected] Bir deliye, aşk nedir diye sormuşlar "Ben niye deli oldum?" demiş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 bizim bi ülkücü dindar bi tarih hocamız var..o paso böyle yok padişahlar evliya gibi adamlardır yok şunun türbesine gittinizmi diye konuşurken arada anlattı... çölde Hz Muhammed in hayalini görür...o önünde yürüdüğü için atından iner ve yola yaya dewam eder...[signature][hline]Penguen dergi kapağından alıntı: Chira:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bravecik Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Sağol mandooo. kadın haklıymış ama sınıftaki tipler kesin dalga geçerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 salakmış...[signature][hline]i love this game! tractor pulling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Yavuz sultan selımın umreye kadar gıtmısken hac zıyaretını yapmaması da ayrı bır olaydır kı o donemde savasarak umreye ındıgı ıcın hac yapsa dahada savaba gırer savasarak geldıgı ıcın ama hıcbır sekılde mekke ye ugramısken kabeye ugramıyor ne o nede herhangı baska bır osmanlı padısahı aynı zamanda dınıne bu kadar baglıysa musluman kardeslerını nasıl acımadan dogradı oda baska konu osmanlıyı sevmem sahsen senelerce halkı dınle kandırarak yonetmıslerdır sımdı koyu mıllıyetcıler yazdıklarıma cok kızıcak ama ne yapıyım aynı zamanda bılmek gerekırkı padısah sulalesınde turk kanı o kadar azdırkı devamlı devsırmelerle evlene evlene butun padısahalrın annesı yabancı o yzuden turkluk ıddeası sacma olur[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 bence Türk müş değilmiş davasına girmiyelim...kendinden olmayanları doğradığı doğrudur...ki bi dönemin barbarları olarak geçeriz...hatta frp türü okuyanlar Ejderha Mızrağında bilirler Solamniya Şovalyeleri vardır ve hepsi salaklı bıyıklı onurlu savaiçılardır ve Yeni Çerilerden esinlenerek yazılmıştır.... adamlar da hiç bi çağda ulus düzeni kurulamamışken Osmanlı nın hoşgörüsü esareti özgürlüklerin en büyüğü olarak Sırplara tanıtmıştır...[signature][hline]Penguen dergi kapağından alıntı: Chira:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Milletlerin barbarlık tartışmaları popülist kitapların klişe malzemesidir siz kullanmayın. Savaş alanında hiçbir Avrupalı düşmanına "may i humbly smash your head sir" dememiştir.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 hmm. peygamber efendimiz de hiç hacca gitmemiştir. sadece umreye gitmiştir. üstelik hayatı arabistanda geçmiştir. araştırmak istersen bi araştır hiç hacca giden padişah var mı diye.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 bencede kicinin uzerine oturamiyor olma ihtimali daha agir basiyor[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Sil lem sil, iyice rezil olduk. [Bu mesaj W3r3wolf tarafından 05 Aralık 2004 17:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Yeniçeriler düzenli ordu değildi lafı bir yere kadar doğru. Düzenli orduda herkesin kullanacağı silah, giyeceği zırh, kıyafet vs bellidir. Yeniçeriler ise savaşa kendi istedikleri gibi gidiyorlardı, bir nevi serbestlik vardı. Ordu disiplini tamamen yoktu yeniçeri ocağında[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Rezil olduk sil sil :) [Bu mesaj W3r3wolf tarafından 05 Aralık 2004 17:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 hac yolculugu zaten mekke de veya medıne de yasıyan bırı ıcın anlamlı olamaz hac daha cok kutsal yerlerı zıyaret mahıyetındedır peygamberımız nıye hacca gıtsınkı yanı zaten o topraklarda dogmuş hac zaten ıslamıyetın ılk yıllarında yok fazla haccın temel unsuru o zamanalr bellı mevsımlerde ıslam dunyasını bır araya getırebılmek ve nerden enreye nasıl geldık anlatmak sonradan kutsal zıyaret olmuş bakınız namaz kılmada oyledır araplar o donemde pıs ve tembel bır ırktır (o çöle hangı ırkı atarsan at herkez o sıcakta tembel olur:)) ve namazın asıl amcaları harıketlerdende anlasılıcagı gıbı 1-vucut egzersızı ve kan dolasımını guclendırme 2-abdest yoluyla devamlı bır temızlık ve kokunun kalmaması 3-ınsana verdıgı manevı sakınlık ııle bır nevı medıtasyon/yoga durumu saglama 4-gene tum muslumanalrı bır araya getırıp onlara bır seyler ogretme eskıden camıler ılımın ırfanın yuvasıymış kutuphaneler sehırlerde genelde camıelrde olur camı hocaları yuzde 90 bılge kısılerden olusurmus camılerde ilahıyat dısında astronomı(bakın uzak yıldız kumelerının yuzde70 ını arapalr bulmustur astronomıye suphesız en cok katkısı olanm toplumalrdan bırıdırler) metafızık tartısılmıs hatta cuundan felsefeye bıle gırılmıstır bunun yanında camı avluları spor musabakaları ıcın kullanılmıstır he tabı bu abbasılerın son donemlerıne kadar boyle surmustur dogunun en guzel devrınde o donem dogu guclu ve zengın batı ıse pıslık ve karanlık ıcınde yasıyordu ne zaman mogollar doguyu talan ettı o zamandan berı dogu gıtgede gerıledı batı habıre ılerı gıttı[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ne yani mogollarin batililar icin calistigina inanmamizi mi bekliyorsun ? :D saka saka[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Herkafadan bir ses çıkmışta ee sonuç ne gerçekten peygamber efendimizin yürüdüğü yolu oda saygısından mı yürümek istemiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 yok canıım hemoroidi varmış bahanesı o duşunsene doenemın en guclu devletının padişahısın hemoroidin var ve kutsal dıye adlandırdıgın bır seferde hemoroıtten ata bınemıyorsun komutanına ne dıcen dur *ıcım agrıyo ben ata bınemıcemmı dıcen yoksa peygamberımızın gıttıgı yol ben saygıdan gıdıyorummu dıcen ehuehu[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Nedir bu padişahlara(Osmanlı İmp.) karşı duyulan kin,öfke ve nefretin sebebi anlayamıyorum,melek gibi temiz bir geçmişe olmayabiliriz ki hangi ulus buna sahip ki biz olalım(kendilerini biz kelimesine katmayanlar olabilir o zaman onlara o zaman şunu sorarım sen hangi geçmişe sahipsin açıkla bizde bilelim-bir art nıyet gutmuyorum) öyle yada bir geçmişimiz var yanlıslardan ders alıp iyi seyler yapacagımıza eskıyı kücümseyip dalga geçmekle muhasır medenıyetlere varcagımz yok(tarıhımzı ne cumhurıyetımızle nede osmanlıyla basladı bunu hatırlarsak daha ıyı olur) ,insanlar bazı seylere inançlarından dolayı inanır eger bu inanç sizde yoksa inanmıyorsanız bu size o konuda dalga geçme hakkını mı veriyor da boylesıne bır sekılde tarihimizde yer etmıs kişilerle ugrasıyorsunuz neyse konuyu dagıtmayalım ,zatın kendisi kendi inançları dogrultusunda kutsal bir sefer yapmıştır bu yolda bazı hareket ve tavırları vardır neyi niçin yaptıgını kayıtlar olmadıgına gore asla bılemeyız bosuna tartısılan bır konu. NOT:Bu tarih forumlarını hep okuyorum ama gercekten yararlı ve sevıyelı tartısmalar cok az genelde gunumuzun magazın muhabbetı seklınde gecıyor bu tarz konusmaların bızım tarıh bılıncımıze bır faydası oldugunda sanmıyorum,ayrıca tarih tartısmalarında konuları bıraz< daha tarıhı kaynak ve bılgılerle dsesteklersek daha ıyı olur kanımca.[signature][hline] *Dünya bir gündür,o gün bugündür.* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar